Egzama

Egzama

Son dakika egzama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan egzama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını egzama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Egzama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan egzama gelişmeleri de dahil olmak üzere 353 egzama haberi bulunmuştur. Tüm egzama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş! Hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bu besin uzmanların el ve ayakta oluşan egzamaya iyi geldiğini söylediği şifa kaynağı. Meğer mutfağımızda yıllardır yer alan bu iki malzemeyi egzamalı bölgeye sürüp bekletmek gerekiyormuş. Cilt sorunlarına etki etmesi için bu yöntem işe yarıyormıuş.
23.04.2024 Yaşam
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor!
Egzama, kaşıntı tek damlada bitiyor: Bu yöntem saç derisine iyi geliyor! Günümüzde saç derisinde yaşanan egzama, kepek ve kaşıntı problemleri sıklıkla yaşanıyır. Rahatsızlık veren bu olay gündelik yaşamı da olumsuz etkiliyor. Ancak sadece bir damlada egzama ve kaşıntıyı bitiren bir yöntem var. Haberimizde inceledik.
23.02.2024 Yaşam
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Bu şampuanları sakın almayın! Kepek, kaşıntı, egzama en önemli nedeni
Bu şampuanları sakın almayın! Kepek, kaşıntı, egzama en önemli nedeni Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saçlarınızın temizliğini önemsemeniz gerekir. Saçın en temel bakımını saç temizliği oluşturuyor. Düzenli aralıklarla saç temizliği yapmak, saçınızın daha parlak görünmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor.
14.08.2023 Sağlık
Saç için 'mucize' yöntem! Gece uygulayın etkiyi ikiye katlayın
Saç için 'mucize' yöntem! Gece uygulayın etkiyi ikiye katlayın Saçlarda görülen kepek, kaşıntı ve egzama gibi problemler en çok yaşanan saç sorunlarının başında geliyor. Saç dökülmesi kadar sık görülen bu saç sorunu son derece rahatsız edici olabiliyor. Saç diplerinizde kaşıntı ya da egzama varsa bazı doğal yöntemlerle bunu hafifletebilirsiniz. Saç bakımı için kullanılan bu doğal yöntemler saç köklerine nem depoluyor. Saçları güçlendiriyor ve saç diplerinin kurumasını engelliyor. Düzenli kullanıldığında da saç diplerindeki kaşıntıyı yok ediyor.
17.07.2023 Sağlık
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir?
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir? Evelik otu yabani otlardan birisidir ve doğada kolayca bulunur. Kökünde şeker, C vitamini ve nişasta bulunur. Fosfor açısından zengindir ve insan sağlığına faydası oldukça fazladır. Evelik otu çiğ şekilde tüketilebilir. İsteğe bağlı olarak çay şeklinde de gün içerisinde içilebilir.
12.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir?
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Çiriş otu dağ pırasası olarak bilinen bitki çeşitlerindendir. Bu ot şifa kaynağı ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ürünlerden biridir. Hoş kokusu ile hem saç hem de cilde oldukça faydalıdır. Çiriş otu taze bir şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
7.07.2023 Sağlık
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir? Toprak dumanı adı ile de bilinen şahtere otu haşhaş ailesine özgü yıllık otsu çiçekli bir bitkidir. Şahtere otunun bağırsak sorunlarından kalp sorunlarına kadar geniş bir alanda tıbbi anlamda faydaları bulunmaktadır.
30.06.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Dünyanın birçok farklı bölgelerinde yetişen ve kolay bir şekilde uyum sağlayan otlar arasındadır. Sarı kantaron otu, oldukça önemli bir şifa kaynağı olmaktadır. Oldukça eski zamandan günümüze kadar gelmiş olan sarı kantaronun her konuda büyük etkileri bulunmaktadır. Çayı, yağı ve kurusu genel olarak en çok kullanılanlar arasındadır. Daha birçok farklı kullanım şekilleri ile büyük rağbet görmektedir. 
25.06.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir?
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir? C vitamini açısından zengin olan sirim otu daha çok bahar ve yaz aylarında tüketilir. Kokusu soğan ve sarımsak gibi olsa da görüntüsü oldukça güzeldir. 
22.06.2023 Sağlık
Görünmüyor ama insanların da derilerinde desenler var! İşte ortaya çıktığı zaman
Görünmüyor ama insanların da derilerinde desenler var! İşte ortaya çıktığı zaman Vücudumuzu saran derimizde aslında göremediğimiz bazı desenlere sahibiz. Tenimizde hipnotize edici kaplan çizgileri gibi desenler göremesek de, bu durum aslında desenlerimiz olmadığı anlamına gelmiyor.
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı İklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk üç ayında denetlediği el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu ‘biyosidal ürünler’in risk analizleriyle ilgili sonuçları açıkladı.
11.05.2023 Gündem
Şeker hastalığı ve kolesterole iyi geliyor! İşte İbn-i Sina’nın şifa diye önerdiği bitkinin faydaları
Şeker hastalığı ve kolesterole iyi geliyor! İşte İbn-i Sina’nın şifa diye önerdiği bitkinin faydaları Yatıştırıcı özelliği sayesinde depresyon, stres ve yorgunluğa iyi geliyor. Sindirim sistemini düzenliyor, iştah açıcı özelliği bulunuyor. Kalp kaslarının güçlendiriyor, kan şekerini dengede tutuyor. Kolesterolü dengeliyor, kan dolaşımını hızlandırarak vücuda güç ve enerji veriyor. Karaciğeri iyileştiriyor. İşte İbn-i Sina tarafından şeker hastası olanların kullanması için tavsiye edilen besinin saymakla bitmeyen faydaları...
11.04.2023 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Soğuk havalar cilde zarar verebilir
Uzmanlar uyardı: Soğuk havalar cilde zarar verebilir Dış etkenlere gün boyunca maruz kalan cilt, soğuk havalarla zarar görmeye daha da açık hale geliyor. Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Okulu Dermatoloji Başkanı Amy Paller, soğuk havalarda cildi tahriş olmaktan, egzama, kaşıntı, pullanma gibi problemlerden korumak için nemi içeride tutmak gerektiğine dikkat çekiyor.
12.01.2023 Sağlık
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
TNT bombası nedir? TNT nedir, açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne?
TNT bombası nedir? TNT nedir, açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? Uzun yıllar boyar madde olarak kullanılan kısa adı TNT olan Trinitrotoluen, patlayıcı özelliği keşfedildikten sonra ilk kez 1902 yılında Almanlar, 1907'de de İngilizler tarafından kullanıldı. Günümüzde ise TNT, yaygın olarak bomba, mayın ve torpido yapımında kullanılıyor. TNT’ye maruz kalmak ise bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki, TNT nedir? TNT açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? TNT ne kadar güçlü? TNT’yi kim icat etti? TNT’nin cilde zararı ne, TNT solumak zehirler mi? İşte detaylar…
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu Sivas’ta kuraklık nedeniyle kuruyan Gümüşdere köyündeki 'uyuz gölü', şifa arayan uyuz hastalarını üzmüştü. Uyuz gölünün alternatifi, Şarkışla ilçesinde ortaya çıktı.
12.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Egzama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki egzama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.