Sağlık Turizmi

Sağlık Turizmi

Son dakika Sağlık turizmi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sağlık turizmi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sağlık turizmi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Turizmi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık turizmi gelişmeleri de dahil olmak üzere 536 sağlık turizmi haberi bulunmuştur. Tüm sağlık turizmi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL
Güzellik sektörüne Dilan Polat darbesi! İtibar kaybı başladı, aylık kazanç: 150 bin TL Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından patlayan güzellik fenomenleri balonu, en çok gerçek güzellik sektörü emekçilerini vurdu. 100 bin kayıtlı salon ve 300 bin kişinin faaliyet gösterdiği sektörün gerçek uzmanları ayakta. Güzellik uzmanları, “Bu iş gerçek eğitimli insanların işi. Sosyal medyadan beğenilip alınacak bir hizmet değil” derken 1.5 milyar dolarlık alanı 600 fenomenin temsil edemeyeceğini söylüyorlar.
18.11.2023 Gündem
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu Ordu’nun Çamaş ilçesinde bulunan Çamaş Kanyonu, eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin en uzun kanyonlarından olan Çamaş Kanyonu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.
14.10.2023 Yaşam
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu Halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası bir araya getirilecek. İstanbul'a gelecek olan Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla 25 milyar dolarlık ticaret amaçlanıyor.
20.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Türkiye sahip olduğu avantajlarla sağlık turizminde üst sıralarda
Türkiye sahip olduğu avantajlarla sağlık turizminde üst sıralarda Sağlık turizmi, Türkiye’nin son yıllarda atağa kalktığı bir sektör olarak öne çıkıyor. Türkiye’de turizmin bu alanı son 20 yıllık bir dönemde oldukça hızlı ve doğru atılan adımlarla belirli bir noktaya geldi. Türkiye'nin sağlık turizmi avantajları bu sektörde yer alan ülkeler arasında en üst sıralarda yer buldu.
10.06.2023 Ekonomi
Bakan Kasapoğlu: İzmir'in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz
Bakan Kasapoğlu: İzmir'in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İnciraltı’nda Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi’nin yapılacağını müjdesini verdi. Bakan Kasapoğlu, “50 yılın özlemini bugün gerçekleştiriyoruz. İzmir'in bu önemli sorununu birlikte çözüyoruz. 600 bin metrekare bir alan burası. Yeşil alan, eğitim ve spor alanlarıyla yeni bir vizyondan bahsediyorum.” dedi.
10.05.2023 Gündem
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi ‘Mide botoksu’ gibi merdiven altı uygulamalarda can kaybının görülmesi üzerine obezite cerrahisinde uzman hekimlere Sağlık Bakanlığı’ndan belge alma zorunluluğu getirildi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sudan'dan çok sayıda farklı ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ediyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden kardeşlerimiz var, inşallah oradaki doktorlarımızla beraber onları da tahliye edeceğiz. Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz" dedi.
29.04.2023 Gündem
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kocaeli İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor
Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor Devlet tarafından hibe ve destek veriliyor. Bilişim, gayrimenkul, sağlık turizmi, ihracat başta olmak üzere birçok şirket ya da girişimcinin hakkı var ama bilgileri olmadığı için bu hibelerden faydalanamıyor. Geri ödemesiz milyonlarca liralık teşvik ve hibe alınabiliyor. İşte detaylar...
26.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından zirve noktayı yaşıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor." dedi.
29.11.2022 Siyaset
Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forum Organizasyonu
Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forum Organizasyonu En son güzellik trendleri ve gelişmiş teknoloji sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Dünya Çin Tıbbı Dernekleri Federasyonu Yaşlanma Karşıtı Profesyonel Komite'nin açılış konferansı ve Dünya Çin Tıbbı Federasyonu’nun düzenlediği Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forumu 26 Kasım’da ziyaretçilerle buluşuyor.
28.11.2022 Advertorial
HealthTürkiye'nin detayları belli oldu
HealthTürkiye'nin detayları belli oldu Sağlık Bakanlığı'nın ilgili kamu şirketi Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) tarafından Türkiye'nin sağlık hizmetlerini dünyaya tanıtmak ve sağlık turizmine değer katmak amacıyla geliştirilen uluslararası sağlık hizmetleri markası 'Health Türkiye', Ankara'da tanıtıldı.
3.11.2022 Gündem
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Bakan Koca: Sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız
Bakan Koca: Sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Güçlü kamu ve özel sağlık tesislerimizle, nitelikli sağlık insan gücümüzle, yüksek teknolojik altyapımız ve hizmet kalitemizle sağlığın küresel yıldızı olduğumuzu Health Türkiye markası altında tüm dünyaya duyuracağız. Health Türkiye markamızla, ülkemizin sağlık turizmi alanında tercih edilmesini sağlayarak bu alanda dünyada merkez ülke konumuna gelmeyi hedefliyoruz" dedi.  
31.10.2022 Gündem
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: 6 ayda sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754
Bakan Ersoy: 6 ayda sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu yılın ilk 6 ayında sağlık ve tıbbi nedenlerle ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 586 bin 754 olarak gerçekleşmiştir" dedi.
5.09.2022 Ekonomi
Turist sayısındaki hedefi 'Mir Kart' yükseltti
Turist sayısındaki hedefi 'Mir Kart' yükseltti Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bu yıl sonuna kadar 47 milyon turistle 38 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirtip, bu beklentilerinde Rus turistlere rubleyle ödeme kolaylığı sağlayan 'Mir Kart' sisteminin olumlu etkisi olduğunu söyledi.
23.08.2022 Ekonomi
“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor”
“Avrupa ve Körfez ülkeleri sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor” Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen turistler yaklaşık 4 bin ile 10 bin dolar arasında harcama yapıyor. Avrupa ve körfez ülkelerinden turistler Türkiye’yi tercih ediyor.
25.07.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu! Türkiye ile Malezya'dan ortak karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu! Türkiye ile Malezya'dan ortak karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Malezya aşbakanı'nın teklifi üzerine ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldıklarını açıkladı.
7.07.2022 Siyaset
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler?
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? TYT puanıyla alan bölümler 2022 için aramalar başladı. YKS TYT oturumu bugün gerçekleşti. Üniversite sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi TYT sınavına giren öğrenciler puan türüne göre tercih yapabilmek için TYT ile alan bölümler 2022 araştırması yapıyor. Peki, YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? İşte TYT ile girilen bölümler…
18.06.2022 Eğitim
Bu mesleklerdeki istihdam, teşvik kapsamına alındı! Tek tek açıklandı
Bu mesleklerdeki istihdam, teşvik kapsamına alındı! Tek tek açıklandı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sağlık hizmetinde ihracatı artırmayı hedefleyen 'Sağlık Hizmeti İhracatı 5.0 Destekleri'ni açıkladı. 'Sağlık Turizmi Destek Paketi' kapsamında rehberden tercümana, çağrı merkezi personelinden sosyal medya ve pazarlama uzmanına, yaşlı ve engelli bakım elemanından sosyal hizmet uzmanına kadar geniş bir yelpazede sağlık hizmeti ihracatı alanında nitelikli elemanların istihdamı, teşvik kapsamına alındı.
6.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Turizmi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık turizmi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.