Termal Su

Termal Su

Son dakika termal su haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan termal su ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını termal su haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Termal Su

haberleri sayfasında son dakika yaşanan termal su gelişmeleri de dahil olmak üzere 741 termal su haberi bulunmuştur. Tüm termal su haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayder'de jeotermal keşif
Ayder'de jeotermal keşif Rize'de ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, belediye ekiplerince yapılan sondaj çalışmalarında zeminden 253 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaşıldı. Oluşturulan kuyuda saniyede 20 litre çıkarılan jeotermal suyun sıcaklığı, 30.8 santigrat olarak ölçüldü. Keşif sonrası turizm bölgesindeki kaplıca sayısının 2'ye çıkarılması planlanıyor.
25.12.2023 Gündem
Korkunç yasak aşk şüphesi! Mine her yerde aranıyordu
Korkunç yasak aşk şüphesi! Mine her yerde aranıyordu Denizli'de yaklaşık 5 aydır kendisinden haber alınamayan 1 çocuk annesi genç kadının bulunması için, kocasının çalıştığı otelin kanalizasyonu ve bölgedeki termal su kuyularında arama çalışması yapılıyor.
17.01.2023 Yaşam
5 aydır kayıp olan genç anne su kuyularında aranıyor
5 aydır kayıp olan genç anne su kuyularında aranıyor Denizli’de yaklaşık 5 aydır sırra kadem basan 1 çocuk annesi genç kadının bulunması için bölgedeki termal su kuyularında arama çalışması sürüyor.
16.01.2023 Yaşam
Bakan Kasapoğlu: 4 yılda 5 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettik
Bakan Kasapoğlu: 4 yılda 5 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettik Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yüzme bilmeyen kalmasın projemizde son 4 yılda 5 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettik, öğretmeye devam ediyoruz" dedi.
24.12.2022 Gündem
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Ilıca Kaplıcaları Kurban Bayramı'na hazır
Ilıca Kaplıcaları Kurban Bayramı'na hazır Kütahya'nın dünyaca ünlü Ilıca Kaplıcaları, Kurban Bayramı'na hazır hale getirildi.
5.07.2022 Ekonomi
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor Kütahya'nın şifalı sularıyla ünlü Ilıca Kaplıcaları'ndaki turizm tesislerinde havuz sezonu açıldı.
15.06.2022 Yaşam
Termal suyla 70 milyon kilovat elektrik üretildi
Termal suyla 70 milyon kilovat elektrik üretildi Afyonkarahisar'da, yerli sermayeyle kurulan jeotermal elektrik üretim santralinde, 5 yılda 70 milyon kilovatlık elektrik üretimi yapıldı. Tesiste üretilen elektrikle bugüne kadar ekonomiye 65 milyon lira katkı sağlandı.
9.06.2022 Ekonomi
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde...
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde... Milyonlarca emekliye güzel haber! SSK, Bağ-Kur, ve Emekli Sandığı mensupları para ödemeden yararlanıyor. SGK resmen duyurdu. 6 ay sınırı bunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli vatandaşlar için harekete geçti. Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. İzinsiz merkezlerin ücretleri SGK tarafından karşılanmıyor. Koronavirüs nedeni ile iki yıldır rağbet görmeyen kaplıcalar özellikle emekliler tarafından tercih edilmeye başladı. Peki ücretsiz kaplıca tedavisinden kimler yararlanabiliyor? Emeklilerin nereye başvurması gerekiyor? İşte emeklilerin para ödemeden yararlanabileceği kaplıca merkezleri...
14.02.2022 Emekli
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var Eğitim-öğretim yılının ilk ara tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihi Karadeniz Bölgesi oluyor. Trabzon'da Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize'de Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi'nde otel, pansiyon, bungolav evler ile termal tesislerde rezervasyonlar arttı.
11.11.2021 Gündem
Termal sularda 'amip' tehlikesi
Termal sularda 'amip' tehlikesi Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan, ABD'de bir çocuğun içme suyundan kaptığı 'beyin yiyen amip' türüne Türkiye'de de 40 derecenin üzerinde sıcaklığı olan sularda rastlanabileceğini belirtti. Ayhan, kaplıcalar gibi termal suların amip riski taşıyabileceğini dile getirdi.
13.10.2020 Gündem
Emeklilere müjde! Tamamı ücretsiz, yol parasını da devlet ödüyor...
Emeklilere müjde! Tamamı ücretsiz, yol parasını da devlet ödüyor... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. 42 ilde bulunuyor. SGK tek tek açıkladı. Emekli ve dar gelirli milyonlarca kişinin kaplıca tedavi parasını devlet karşılıyor. Refakatçi ve gündelik masraflar da devlet tarafından ödenenler listesinde. Otobüs bilet paralarını da devlet karşılıyor. Peki hangi hastalıklar ödeme kapsamında...
10.08.2020 Emekli
'Lejyoner hastalığı'na dikkat
'Lejyoner hastalığı'na dikkat Bir tür zatürre olan ‘Lejyoner hastalığı’ndan korunmak için hijyen kurallarını dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Kadir Göktürk, "İçinde bulunduğumuz sıcak havalar göz önüne alındığında Covid-19 tedavisi sonrasında yaşam alanlarında klima olanların, klima bakımlarına önem vermeleri, havuz, kaplıca gibi lejyonella riski bulunan mekanlardan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.
8.07.2020 Sağlık
'Hasta olmayı beklemeyin' tavsiyesi
'Hasta olmayı beklemeyin' tavsiyesi Türk Kaplıca Tıbbi ve Balneoloji Derneği Başkanı Karagülle, insanlarda hasta olunca kaplıcaya gitme anlayışının hakim olduğunu belirterek, "Hasta olmayı beklemeden termomineral suların, kaynakların günlük yaşantıya entegre edilmesi gerekir." dedi.
2.03.2020 Sağlık
Rize'de termal suyla fizik tedavi dönemi
Rize'de termal suyla fizik tedavi dönemi Rize’nin İkizdere ilçesinde yer altından 72 derece sıcaklıkla çıkan ve içerdiği 4541 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu belirtilen termal su, fizik tedavide kullanılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın da önerdiği fizik tedavi uygulamasıyla, hastalar, doktor ve fizyoterapist eşliğinde kas, kol, bacak, eklem ve romatizmal ağrılarına şifa buluyor.
1.03.2020 Sağlık
Rize'de termal suyla fizik tedavi dönemi
Rize'de termal suyla fizik tedavi dönemi Rize’nin İkizdere ilçesinde yer altından 72 derece sıcaklıkla çıkan ve içerdiği 4541 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu belirtilen termal su, fizik tedavide kullanılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın da önerdiği fizik tedavi uygulamasıyla, hastalar, doktor ve fizyoterapist eşliğinde kas, kol, bacak, eklem ve romatizmal ağrılarına şifa buluyor.
29.02.2020 Sağlık
Termal tesislerde doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı
Termal tesislerde doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı Türkiye’nin en önemli termal merkezlerinden biri olan Yalova’da, okulların yarıyıl tatiline girecek olması kent genelindeki termal tesislere talebi artırdı. Sömestr tatilcilerinin etkisiyle kent genelinde tesislerde doluluk oranlarının yüzde 90’lara kadar çıkması işletmelerin yüzünü güldürdü. Yalova'da termal bir tesisin müdürlüğünü yapan Mustafa Hügül, “15 tatil nedeni ile rezervasyonlarda yüzde 50 artış var. Bu haftaki rezervasyonlarla ara tatili yüzde 85-90 dolulukla geçireceğiz” dedi.
15.01.2020 Ekonomi
SGK karşılıyor, emeklilere de ücretsiz!
SGK karşılıyor, emeklilere de ücretsiz! SGK hastalık masrafları dışında bazı alternatif tedavi yöntemlerini de kapsıyor. Sağlık Uygulamalar Tebliği’nde yaptığı değişikle kaplıca tedavileri de SGK kapsamında yer alıyor. SGK çalışanı ve SGK emeklisi devlet güvencesi altında termal tesis tedavilerinden yararlanabiliyor. SGK tarafından karşılanan termal tedavi giderleri nelerdir? Detaylar haberimizde…
2.11.2019 Emekli
35 yıl sonra bir ilk! Yıllardır düşüş oluyordu
35 yıl sonra bir ilk! Yıllardır düşüş oluyordu Balıkesir'in, 1980'li yıllardan itibaren göç veren ilçesi Sındırgı, yapılan yatırımlar sonucunda 35 yıl sonra ilk defa göç alarak nüfusunda artış sağladı.
19.08.2019 Gündem
Bu merkeze gelen 'şifayap' oluyor
Bu merkeze gelen 'şifayap' oluyor Kaplıcalar diyarı’ Samsun’un Havza ilçesinde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine gelen romatizma, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıkları bulunan hastalar şifa buluyor.
28.07.2019 Sağlık
'Tatil kazandınız' yalanına inanıp mağdur olmayın
'Tatil kazandınız' yalanına inanıp mağdur olmayın TÜÇEDEF Genel Başkanı Osman İlhan, "Sahte devre mülk satıcıları tüketiciye tatil kazandıklarını, Yalova, Bandırma, Balıkesir'de ücretsiz ağırlayacaklarını söylüyor. Tüketici, herhangi bir masrafı olmayacağı, yemek-içme masraflarının şirkete ait olduğu, servisle götürülüp ve servisle getirileceği yalanına inandırılıyor. Devre mülk mağduriyetlerinin çoğunlukla yaşandığı illere bakacak olursak Yalova, Balıkesir, Armutlu, Kütahya, Mudurnu, Sakarya başta geliyor. Kendilerine zarar gelmeyecek şekilde paravan şirketler üzerinden satış yaptırıyor" dedi.
26.07.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İlki Yozgat'ta olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İlki Yozgat'ta olacak! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yozgat Havalimanımızın yapımı sürüyor. Senelik 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı inşallah 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca konuşmasında, "Buradan bu dönemin ilk müjdesini veriyorum. Yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat olacak." dedi.
25.02.2019 Siyaset
CHP Ankara adayı Yavaş: Tabii ki bırakırım
CHP Ankara adayı Yavaş: Tabii ki bırakırım CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CNN TÜRK'te yayımlanan 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.
6.02.2019 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Termal Su ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki termal su haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.