Turizm

Turizm

Son dakika turizm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turizm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turizm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turizm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turizm gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.730 turizm haberi bulunmuştur. Tüm turizm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduGaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.
26.07.2024Gaziantep
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildi
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildiİstanbul'un Fatih ilçesinde 12 adrese gerçekleştirilen operasyonda piyasa değerleri yaklaşık 500 milyon lirayı bulan dünyaca ünlü markaların adını taşıyan çanta, kol saati, ayakkabı, cüzdan, kemer ve gözlükten oluşan 10 bin 103 tane ürün ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı. Ürünlerin sahte olup olmadığına ilişkin çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
26.07.2024Gündem
Adana'nın bilinmeyen sahili tamamen yenilendi! Bodrum, Çeşme plajlarını aratmıyor turistler akın etti
Adana'nın bilinmeyen sahili tamamen yenilendi! Bodrum, Çeşme plajlarını aratmıyor turistler akın ettiYumurtalık Belediyesi, ilçe sahilinde düzenlemeler yaparak 6 dönümlük aile alanı oluşturdu. Şemsiye ve şezlongları yenileyerek nizami hale getiren belediye, kapsamlı temizlik yaptı. Aileler ve misafirler için de deneyimli personel görevlendirildi.
26.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!
Paris 2024 Olimpiyatları, tarihin en fazla bilet satılan oyunları oldu!Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
25.07.2024Dünya
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlar
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlarDünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.
24.07.2024Gaziantep
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri turizme kazandırılacak!
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri turizme kazandırılacak!Adana'nın İmamoğlu İlçesinde bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca incelenerek koruma altına alınan Altınini Yeraltı Şehri gün yüzüne çıkarılıyor.
24.07.2024Adana
Turizm amaçlı kiralanan konutlarda sıkı denetim! 16 bin kişi başvurdu, para cezası geliyor
Turizm amaçlı kiralanan konutlarda sıkı denetim! 16 bin kişi başvurdu, para cezası geliyorMuğla’da 16 bin kişi konutlarını “turizm amaçlı” kiralamak için başvuruda bulundu. 7 bin başvurunun kabul edildiği, başvurusu kabul edilen konutların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Jandarma ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerince denetlendiği ve konutunu izinsiz kiralayanlara ise para cezası kesildiği bildirildi. Ünlü emlak siteleri tarafından Bodrum’da aylık ve yıllık kiralanan lüks villaların fiyatları aylık 250 bin lira ile yıllık 3 milyon 600 bin lira arasında değişiyor.
24.07.2024Gündem
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili "Bir 'katliam yasası' gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.
23.07.2024Gündem
Bu yıl turizmde Yunanistan'ın yıldızı parlıyor! Türkiye'deki esnaf turisti komşuya kaptırdı: Fiyatları düşürdüler
Bu yıl turizmde Yunanistan'ın yıldızı parlıyor! Türkiye'deki esnaf turisti komşuya kaptırdı: Fiyatları düşürdülerTürkiye’nin gözde turizm beldelerinde otel ve restoranların uyguladığı fahiş fiyatlar sonrası vatandaşın tercihi değişti. Türk vatandaşları Yunan adalarında daha uygun fiyatlarda tatil yapmaya başladı. Yurt içinde iş yapamayan işletmeler ise çareyi komşuda buldu.
23.07.2024Ekonomi
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulundu
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulunduHatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Geç Tunç Çağı'nın ekonomik yapısı ve devlet sistemine yeni bir bakış açısı sunacak bir tablet bulundu.
22.07.2024Gündem
Adana Turizm Birliğine Selçuk Mamak atandı! "Tüm gücümüz ile çalışacağız"
Adana Turizm Birliğine Selçuk Mamak atandı! "Tüm gücümüz ile çalışacağız"Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığında görevli olan Selçuk Mamak, Adana Büyükşehir Belediye başkanı ve Adana Turizm Birlik başkanı Zeydan Karalar tarafından Adana Turizm Birliği’ne Birlik Müdürü olarak atandı.
22.07.2024Adana
Karataş temiz bir çevre için el ele verdi
Karataş temiz bir çevre için el ele verdiAdana'nın Karataş ilçesinde çevre temizliğine dikkat çekmek amacı ile bir etkinlik düzenlendi.
22.07.2024Adana
Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybetti
Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybettiAdana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçısı Şener Kökkaya , 82 yaşında hayatını kaybetti. Kökkaya Organize İşler, Vizontele ve Vizontele Tuuba gibi birçok filmde yer almıştı.
21.07.2024Adana
Adana sıcağına doğal serinlik: Obruk Şelalesi
Adana sıcağına doğal serinlik: Obruk ŞelalesiSaimbeyli Obruk Şelalesi, ilçenin mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerindendir...
20.07.2024Adana
Çukurova Havalimanı açılış tarihi belli oldu: Adana'nın turizm ve ticaretine katkı sağlayacak, 8 milyon yolcuya hizmet verecek
Çukurova Havalimanı açılış tarihi belli oldu: Adana'nın turizm ve ticaretine katkı sağlayacak, 8 milyon yolcuya hizmet verecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını belirtti.
20.07.2024Adana
Adana'da bir yeşil vadi: Belemedik
Adana'da bir yeşil vadi: BelemedikBelemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir...
20.07.2024Adana
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
Adana'da dikkat çeken çalıştay: İklim krizi önlenemezse Doğu Akdeniz çölleşecek
Adana'da dikkat çeken çalıştay: İklim krizi önlenemezse Doğu Akdeniz çölleşecekAdana Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Deniz Orhan, "Yapılan bilimsel araştırmalara göre iklim krizinin önüne geçilmezse uzun vadede Doğu Akdeniz Bölgesi çölleşecek. Bu nedenle uzun vadede Doğu Akdeniz turizm bölgesi olmaktan çıkacak. Turizm bölgeleri ekvatorun kuzey bölgelerine doğru kayacak ve buralarda maalesef çölleşme yaşanmaya başlayacak" dedi.
19.07.2024Adana
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
Adana Otobüs Durakları: Şehir İçi Ulaşım Rehberi
Adana Otobüs Durakları: Şehir İçi Ulaşım RehberiAdana, geniş ve kapsamlı bir otobüs ağı ile şehir içi ulaşımı oldukça rahat ve erişilebilir hale getirmektedir...
19.07.2024Adana
Emeklilerin KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı: Yüzde 25'ten fazlası Antalya'yı tercih ediyor
Emeklilerin KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı: Yüzde 25'ten fazlası Antalya'yı tercih ediyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesinin ardından, emeklilere özel tanınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz aylarında ücretsiz kalma uygulamasından faydalanan emekliler, Antalya'da tatile başladı. SGK İl Müdürü Ali Duru, emeklilerin dörtte birinin Antalya'da tatil yapmak istediğini kaydetti.
18.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Turizm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turizm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.