Mısır

Mısır

Son dakika mısır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mısır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mısır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mısır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mısır gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.086 mısır haberi bulunmuştur. Tüm mısır haberleri aşağıda listelenmiştir.
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”
AOSB Başkanı Sütcü: “Uluslararası rekabette zorlanılan bir dönemde yeni pazarlar yeni fırsatlar sunuyor”Adana Hacı Sabancı OSB'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Afrika'ya İhracat Fırsatları' etkinliğine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte yıllık 700 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren kıtaya daha fazla ihracatın yolları anlatıldı.
25.07.2024Adana
Topkapı Sarayı'nda sergilenen gömleklerin şifresi çözüldü! Müneccim katkısı var, ebcet hesabı yapılmış! İlber Ortaylı: Padişahlar bu nedenle giymiş olabilirler!
Topkapı Sarayı'nda sergilenen gömleklerin şifresi çözüldü! Müneccim katkısı var, ebcet hesabı yapılmış! İlber Ortaylı: Padişahlar bu nedenle giymiş olabilirler!Müzelerin geceleri de hizmet vermeye başlaması sonrası ilgi arttı. Topkapı Sarayı'nda sergilenen eserlerin arasında hikayesi az bilinen gömlekler de şu sıralar popüler tarih konusu oldu. Osmanlı sultanlarının giydiği bu tılsımlı gömlekler hakkında tarihçi İlber Ortaylı da konuştu. Peki Çin, Mısır ve Osmanlı'ya kadar uzanan bu gömleklerin sırrı neydi?
25.07.2024Yaşam
Dışişleri Bakanı Fidan: Görüşmeden şart koyacaksak görüşmenin anlamı yok
Dışişleri Bakanı Fidan: Görüşmeden şart koyacaksak görüşmenin anlamı yokDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görüşmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımız böyle bir teklifte bulundu, yani bizler de bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Şimdi bir şey söylemek için erken" dedi. Fidan, Şam’ın, Türkiye’yle ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi için şart koştuğu iddiasıyla ilgili ise "Bize şu ana kadar yapılmış herhangi bir şart yok. Eğer zaten görüşmeden birbirimize şart koyacaksak görüşmenin bir anlamı yok" dedi.
24.07.2024Gündem
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olduEhliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacağı bildirildi.
24.07.2024Gündem
Taze süt mısırını kaynatmada inanılması güç tüyo; Suya 1 kaşık ekleyince saatlerce bekletmiyor
Taze süt mısırını kaynatmada inanılması güç tüyo; Suya 1 kaşık ekleyince saatlerce bekletmiyorYaz mevsiminin en güzel atıştırmalığı mısırdır. Mis gibi kokar ve birçok kimse bu lezzete hayır diyemez. İnsan sağlığına olan faydaları da bilinen taze süt mısırını kaynatmanın inanılması güç bir tüyosu var.
23.07.2024Yaşam
Mısır piramidinin içine girdi, nefesi kesildi! | 'Acil çıkışı yok, zifiri karanlıkta kaldım' Pisagor, Arşimet ve Öklid yokken onlar dimdik ayaktaydı!
Mısır piramidinin içine girdi, nefesi kesildi! | 'Acil çıkışı yok, zifiri karanlıkta kaldım' Pisagor, Arşimet ve Öklid yokken onlar dimdik ayaktaydı!Antik dünyanın günümüze kalan şaheserlerinden Mısır piramitleri gizemini koruyor. Günümüzde piramitin üzerinden geçen kuzey-güney yönlü hat, yerküre üzerinden geçen en uzun hava yolu olarak kullanılmaktadır. Kahire'nin güneyindeki Bent Piramidi'ne giren gezgin Mayfair, yaşadığı korkutucu deneyimi takipçileriyle paylaştı.
22.07.2024Dünya
Çiftçilerin destekleme ödemesi hesaplarda
Çiftçilerin destekleme ödemesi hesaplardaÇiftçilerin hesabına destekleme ödemesi olarak 119,1 milyon lira aktarıldı
20.07.2024Gündem
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’a ABD'de tutuklu bulunduğu birimde saldırıldı
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’a ABD'de tutuklu bulunduğu birimde saldırıldıİstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD'nin Boston kentinde yakalanan Timur Cihantimur, tutuklu bulunduğu Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi’nde 3 mahkum tarafından darp edildi.
19.07.2024Gündem
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildi
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildiEhliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.
19.07.2024Gündem
İsrail'den Gazze'de yeni katliam! Güvenli alan vuruldu: en az 70 can kaybı
İsrail'den Gazze'de yeni katliam! Güvenli alan vuruldu: en az 70 can kaybıGazze'deki Sivil Savunma Birimi'ne göre İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 71 kişi öldü, yaralı sayısının da 289 olduğu bildirildi.
13.07.2024Dünya
Bakanlık müjdeyi duyurdu: 87.5 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi bugün yatırılıyor
Bakanlık müjdeyi duyurdu: 87.5 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi bugün yatırılıyorTarım ve Orman Bakanlığı, 87 milyon 484 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün aktarılacağını açıkladı.
12.07.2024Ekonomi
Masterchef ravioli tarifi! Ravioli nasıl yapılır, ravioli makarna nasıl pişirilir, malzemeler, nelerdir?
Masterchef ravioli tarifi! Ravioli nasıl yapılır, ravioli makarna nasıl pişirilir, malzemeler, nelerdir?MasterChef eleme turunda şefler ravioli yapıyor. Raviolinin tarifi, nasıl yapıldığı sorgulanmaya başlandı. İşte evde kolay şekilde hazırlanabilen İtalyan lezzeti raviolinin tarifi... Peki, Masterchef ravioli nasıl yapılır?
10.07.2024Magazin
Un ihracatı yüzde 15 arttı
Un ihracatı yüzde 15 arttıTürkiye'nin un ihracatı ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 1 milyon 800 bin ton düzeyinde gerçekleşti.
4.07.2024Ekonomi
Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyor
Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyorYaz ve sonbahar tatil planlarını artık ‘vize’ belirliyor. Shengen vizesinde uzayan süre ve artan ret cevapları tatilin yönünü vizesiz rotalara çeviriyor. Balkan ülkelerinin öne çıktığı tercihlerde Güney Kore, Japonya, Mısır, Bangkok yükselişte...
3.07.2024Ekonomi
ABD, Eylem Tok için tutukluluğuna devam kararı verdi
ABD, Eylem Tok için tutukluluğuna devam kararı verdiİstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok'un Boston'daki ikinci duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi.
1.07.2024Gündem
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"
İsrail'den dünyaya akılalmaz tehdit! "Bize karşı birleşirlerse, bütün Orta Doğu'yu yok ederiz"Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçileri Konseyi Başkanı Yair Katz 'kıyamet günü' silahlarının hazır olduğunu ifade etti ve dört ülkeyi vurmaya hazır olduklarını söyledi. Katz, ayrıca Orta Doğu ülkelerinin kendilerine karşı birleşmesi durumunda bütün bölgeyi yok etmekle tehdit etti.
30.06.2024Gündem
İstanbul Sabiha Gökçen'den Edinburgh'a direkt uçuşlar başladı
İstanbul Sabiha Gökçen'den Edinburgh'a direkt uçuşlar başladıİstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO'su Alp Er Tunga Ersoy, "Bu hattımızın halihazırda var olan sıcak ilişkileri daha da güçlendirmesini ve yılın geri kalanında ek 21 bin uluslararası yolcuyu meydanımıza kazandırmasını bekliyoruz" dedi.
28.06.2024Ekonomi
Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi için yeni hamle! Gereklilikler karşılanıyor
Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi için yeni hamle! Gereklilikler karşılanıyorABD Dışişleri Bakanlığı tarafından John Joseph Moakley Boston Federal Mahkemesi savcılığına Eylem Tok'un Türkiye’ye iadesi için yazı gönderildi.
27.06.2024Gündem
Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de böyle yakalandı! Gözaltına alınma anları kamerada
Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de böyle yakalandı! Gözaltına alınma anları kameradaİstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kaza sonrasında Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılmıştı. ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yakalanma anlarının görüntüsü ortaya çıktı.
27.06.2024Vatan TV
Eylem Tok ve oğlu Cihantimur’un yakalanma anları ortaya çıktı
Eylem Tok ve oğlu Cihantimur’un yakalanma anları ortaya çıktıİstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kaza sonrasında Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılmıştı. ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yakalanma anlarının görüntüsü ortaya çıktı.
27.06.2024Gündem
Adana'da hasadın tamamlandığı arazilerde ikinci ürün çalışmaları başladı
Adana'da hasadın tamamlandığı arazilerde ikinci ürün çalışmaları başladıAdana'da buğday ile karpuz hasadını bitiren çiftçiler, tarım arazilerinin boş kalmaması için yer fıstığı, mısır ve soya fasulyesi gibi ürünler yetiştirmeye başladı. 400 bin dekarlık alanda gerçekleştirilecek ikinci ürün tarımı ile yaklaşık 450 bin ton tarımsal hasılayla ülke ekonomisine katkıda bulunulması bekleniyor.
27.06.2024Adana
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un 2 milyon dolarlık teklifine savcıdan ret! 'Yeniden kaçma tehlikesi var'
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un 2 milyon dolarlık teklifine savcıdan ret! 'Yeniden kaçma tehlikesi var'Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur, ABD’de tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olup 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi. Talebe itiraz eden Savcı Kristen A. Kearney, Cihantimur’un serbest kalması halinde tekrar kaçma ihtimalinin olduğunu söyledi.
27.06.2024Gündem
İlk 500'de 11 Adana sanayi firması var! İşte sonuçlar
İlk 500'de 11 Adana sanayi firması var! İşte sonuçlarİstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının sonuçları açıklandı. Adana'dan bu yıl 11 sanayi firması İSO 500 2023 sıralamasına girdi.
25.06.2024Adana
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?Anız, hasat sonrasında tarlada kalan bitki sapları ve kökleridir. Buğday, arpa, mısır gibi tahıl tarlalarında, bitkilerin hasadı yapıldıktan sonra geriye kalan bu kısımlar anız olarak bilinir. Anız, genellikle toprak yüzeyinde kalan bitki kalıntılarından oluşur ve çiftçiler genellikle bunları temizlemek zorundadır. Anız yakma işlemi de bu süreçte sıkça görülen bir uygulamadır. Peki, Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
21.06.2024Gündem
Ağırlığının 10 katını taşıyor! Bu böcek ölümsüzlüğün simgesi, devlet korumasına alındı
Ağırlığının 10 katını taşıyor! Bu böcek ölümsüzlüğün simgesi, devlet korumasına alındıAntik Mısır’da, yaşamın, ölümsüzlüğün ve var oluşun simgesi olarak kabul edilen ve Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' ve 'gübre böcekleri’, Türkiye’nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı’nda korumaya alındı. Longoza ziyarete gelenler, doğanın geri dönüşüm sürecini hızlandıran, delikler kazıp toprağı havalandıran ve gübrelemeye yardımcı olan bu böceklere zarar vermemeleri için, tabelalarla uyarılıyor.
21.06.2024Vatan TV

Benzer Haber Etiketleri

Mısır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mısır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.