Gazete Vatan Logo

Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır?

Kuru cilt, egzama ve sedef hastalığı gibi diğer sağlık durumlarında olduğu gibi, yüzünüzdeki derinin soyulmasına neden olabilir. Soğuk hava, sıcak duşlar ve ne seviyesi özellikle kış aylarında cildin soyulmasına neden olabilir. Makyaj yapan kişiler için soyulan cildi kapatmak sorunu daha da kötüleştirebilir. Yüzünüzdeki deri soyulmasından kurtulmak için peeling kısa ve etkili bir çözümdür. Peki, Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır? İşte detaylar…

Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır?

Peeling, cilt bakımı alanında sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Yüz temizlemek, ölü deriyi atmak için çeşitli peeling ürünleri kullanılıyor. Peeling ürünleri yüzü kirden arındırarak canlılık kazandırken cildin tazelenmesinde de oldukça etkilidir. Peelingin uygulaması ise basittir. Yüze masaj yaptıktan sonra bol su ile ürünü temizlemek yeterlidir.

PEELİNG NEDİR, NASIL YAPILIR?

Cilt bakımı aşamalarından biri de peeling olmaktadır. Peeling, yüzümüz için yaptığımız bir temizlik işlemidir. Masaj eşliğinde yapılmaktadır. Kullandığımız peeling ürünü yüzümüze yumuşakça uygulayarak temizlemeyi amaçlarız.

Cilt bakım sektöründe onlarca peeling ürünü bulunmaktadır. Biz ise bu ürünler arasından bize en iyi gelecek olanı satın alırız. Bunun için peeling ürünlerinin arkasını inceler ve olası yan etkilerini araştırırız. Peeling yapmak zararsız bir işlemdir ancak yanlış ürün bizi başka sorunlarla karşılaştırabilir. Uygulama konusunda da aynı durum geçerlidir.

Peeling ürününü söylendiği gibi kullanmak önemlidir. Yüzümüzü acıtmadan kullanmamız gerekmektedir. Bunun dışında yüzümüzde gerektiğinden fazla tutmamak ve bol suyla temizlemek de diğer kullanım şekilleridir.

Haberin Devamı

PEELİNG NE İŞE YARAR, NASIL UYGULANIR?

Peeling ürünleri cildimizi eski deriden kurtarmamızı amaçlamaktadır. Temizleme etkisi ile cildimizde kirleri ve ölü deriyi temizlemektedir. Bunlar dışında cildi parlatma ve ton eşitleme gibi konularda da işe yaramaktadır. Bu tarz kullanım amaçlarına göre farklı peeling ürünleri bulunmaktadır. Bazıları farklı kullanım şekillerine sahiptir.

Peeling uygulaması bol su eşliğinde yapılmaktadır. Bunun dışında maske şeklinde olan peeling ürünleri de mevcuttur. Sahip olduğunuz peeling ürünün kullanım talimatına uygun hareket ederek ürünün uygulamasını yapabilirsiniz. Ancak tüm bunların sonunda bol su ile yüzünüzü yıkamanız doğru olacaktır.

PEELİNG ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Peeling ürünleri üç farklı kategoride ele alınmaktadır. Bunun nedeni ürünlerin düşük etkiden yüksek etkiye göre ayrılmasıdır. Yüzümüzün ihtiyacı olan peeling ürünü bu ayrıma göre seçilmektedir. Dolayısıyla bir peeling ürünü almak isteyen kişiler yardım alarak satın almalıdır. Bu şekilde yapılan alışverişte içiniz daha rahat olabilecektir. Aynı şekilde cildiniz için en iyi ürünü satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

PEELİNG ÜRÜNLERİNİN YAN ETKİSİ BULUNUR MU?

Birçok peeling ürününün yan etkisi bulunmamaktadır. Bu tarz cilt bakım ürünlerinin yan etkisi genellikle kişilerin cilt özelliklerine göre ortaya çıkmaktadır. Çünkü her cildin özelliği aynı olmamaktadır.

Bazı ciltler gereğinden fazla hassas veya dirençli olabilmektedir. Bu da peeling ürünü alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik olmaktadır. Bir peeling ürününün yan etkisi ciltte leke bırakmak olabilir. Bunun sonucunda söz konusu ürün size göre bir ürün olmamaktadır. Değiştirmeniz veya ürünü kullanmayı bırakmanız gerekmektedir.

Bu yan etkinin bir üst sonucu ise alerji olmaktadır. Bazı kişilerin ciltleri kimyasallara dayanıksız ve tepki veren şekilde olmaktadır. Bu nedenle peeling ürünü satın alırken içeriğini bilmek veya sormak önem taşımaktadır.

Haberin Devamı