Batı Karadeniz

Batı Karadeniz

Son dakika batı karadeniz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan batı karadeniz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını batı karadeniz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batı Karadeniz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batı karadeniz gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.594 batı karadeniz haberi bulunmuştur. Tüm batı karadeniz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meteoroloji son dakika duyurdu! 35 il için alarm verildi, kritik uyarılar art arda geldi: Dışarıya çıkmadan bir kez daha düşünün
Meteoroloji son dakika duyurdu! 35 il için alarm verildi, kritik uyarılar art arda geldi: Dışarıya çıkmadan bir kez daha düşünün Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğini duyurarak, 35 ilde örüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Bunun yanı sıra ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
26.04.2024 Hava Durumu
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili?
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Peki, Çöl tozu Türkiye’den ne zaman gidecek? Çöl tozunun zararları neler, illerdeki çöl tozu kaç gün sürecek, İstanbul’a geldi mi?
25.04.2024 Gündem
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.
25.04.2024 Hava Durumu
Yağış ve fırtına uyarısı! Hava sıcaklıkları düşüyor, Meteoroloji illeri tek tek saydı: Bir anda bastıracak
Yağış ve fırtına uyarısı! Hava sıcaklıkları düşüyor, Meteoroloji illeri tek tek saydı: Bir anda bastıracak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
19.04.2024 Hava Durumu
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti Bartın'ın 6 bin 600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'a ulaştı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Bayram süresince yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.
6.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
Kartalkaya kayak merkezinde sömestir tatilinde otel rezervasyonları yüzde 80
Kartalkaya kayak merkezinde sömestir tatilinde otel rezervasyonları yüzde 80 Bolu'da, kayak merkezi Kartalkaya'daki otellerde rezervasyonlar sömestir tatili nedeniyle yüzde 80'e ulaştı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ve tüm pistlerin kayak tutkunları için açık olduğu merkezde, hafta sonu rezervasyonların yüzde 100'e yaklaşması bekleniyor.
19.01.2024 Gündem
Bartın açıklarındaki gemide Türk mürettebat kayboldu
Bartın açıklarındaki gemide Türk mürettebat kayboldu Bartın'ın Kurucaşile ilçesinin 18 deniz mili açığında seyir halindeki Malta bandralı ‘PS VALETTA’ isimli gemide, temizlik işlerinden sorumlu mürettebat olarak görev yapan M.Ş (26) kayboldu. Denize düştüğü değerlendirilen M.Ş.'nin bulunması için sahil güvenlik ekipleri arama çalışması başlattı.
12.01.2024 Gündem
Kar yağışı daha yoğun ve şiddetli olacak! Meteoroloji hava durumu raporunu açıkladı, bölge bölge uyardı
Kar yağışı daha yoğun ve şiddetli olacak! Meteoroloji hava durumu raporunu açıkladı, bölge bölge uyardı Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Son hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yapılan tahminlere göre; Marmara, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri yağmurlu, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgeleri ise karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olacak. Yağışların; Marmara, Doğu Akdeniz, Çanakkale, Balıkesir, Antalya, Bolu, Düzce, Rize, Artvin, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa'da kuvvetli olması bekleniyor.
10.01.2024 Gündem
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da fırtınalı havanın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını belirtilerek, fırtınaya karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu. İstanbul’da bugün öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış trafik yoğunluğuna neden oluyor. İBB trafik haritası kırmızı ve bordoya döndü. Saat 17.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 86'yı aştı. Mesai bitiminde trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.
22.12.2023 Gündem
Perşembeden Pazara kar geliyor: Okullar yılbaşından önce tatile girebilir! Meteoroloji: Yüklü miktarda kar yağışı var!
Perşembeden Pazara kar geliyor: Okullar yılbaşından önce tatile girebilir! Meteoroloji: Yüklü miktarda kar yağışı var! Bu Perşembe gününden itibaren düşen hava sıcaklıkları sonrası kar yağışı geliyor. 7 derece hava sıcaklığında da yağabilen kar İstanbul'a doğru yola çıktı. 21 Aralık 2023 Perşembe günü başlayan kuvvetli sağanak yağış Marmara bölgesini esir aldı. Vatandaşlar yollarda uzun süre zorlukla adım attı. Meteoroloji Batı Karadeniz için sağanak ve sel uyarısını yaparak birçok il için turuncu kod yayınladı. Öğrenciler ve velilerin pür dikkat takip ettiği kar yağışı haberlerinde son gelişmeler gösterdi ki Pazar günü yüksek seviyede kar beklentisi oluştu. Okulların yılbaşından önce tatile girmesini bekleyenler için haberler sıkı şekilde takip ediliyor. Peki İstanbul'a kar yağışı ne zaman? Detaylar haberimizde.
21.12.2023 Gündem
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir?
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın birçok farklı yerinde karstik yapıya sahip arazi çeşitleri bulunmaktadır. Yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl üzerinin neticesinde aşınma ile birlikte oluşmuş olan kayaç türleri olarak da ele alınabilir. Zaman içerisinde aşınma neticesinde farklı büyüklükler ve şekiller üzerinden de karstik araziler meydana gelmektedir. Aynı zamanda karstik araziler bir yerde Kanyon tipi yapıları da benzerlik gösterir. Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok değişik bölgede karstik araziye sahip yapılar bulunmaktadır.
17.12.2023 Eğitim
29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı?
29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı? Yurttaki olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kentlerde okullara ara verildi. Meteoroloji, 26 il ilgili uyarı yapınca öğrenciler ve veliler yarın okullara tatil kararı gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki, 29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı? 29 Kasım okullara kar tatili olacak mı 2023, Valilikler tatil açıklaması yaptı mı?
28.11.2023 Gündem
Pazar günü kar yağacak mı? 26 Kasım (yarın) İstanbul’da var mı? 26 Kasım Pazar günü İstanbul hava durumu…
Pazar günü kar yağacak mı? 26 Kasım (yarın) İstanbul’da var mı? 26 Kasım Pazar günü İstanbul hava durumu… Kış soğukları kendini hissettirmeye başladı. Meteoroloji'den yapılan uyarıda Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerine sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı bildirildi. Meteoroloji'den yapılan uyarıda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken “Pazar günü kar yağacak mı, yarın (26 Kasım) İstanbul’da var mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
25.11.2023 Gündem
Kar, yağmur, fırtına! Türkiye'yi etkisi altına aldı, hava buz kesecek, lapa lapa kar yağacak, sakın dışarı çıkmayın
Kar, yağmur, fırtına! Türkiye'yi etkisi altına aldı, hava buz kesecek, lapa lapa kar yağacak, sakın dışarı çıkmayın Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli fırtına ve sağanak nedeniyle 66 kente uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün hava sıcaklıkları batı bölgelerde 2 ila 10 derece düşecek. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen fırtına nedeniyle vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Uyarıların ardından İstanbul dahil birçok kentte sağanak yağış ve kar etkili oluyor. İzmir'de cadde ve sokaklar göle dönerken, Anadolu'da çok sayıda kentin yüksek kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü. İşte 18 Kasım hava durumu raporu...
18.11.2023 Gündem
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak
Meteoroloji son dakika uyardı! İstanbul için alarm verildi, çok kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulunurken hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...
3.11.2023 Yaşam
Sokağa adım atmayın! Bu hafta sonu çok kuvvetli yağmur geliyor! MGM 21-22 Ekim hava durumu
Sokağa adım atmayın! Bu hafta sonu çok kuvvetli yağmur geliyor! MGM 21-22 Ekim hava durumu Bu hafta sonu planlarınızı iptal edin, sokağa adım atmayın. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının aniden düşeceği zamanı saat vererek paylaştı. Hafta başında Marmara ve Batı Karadeniz'de başlayan sağanak yağış hafta sonu gök gürültülü sağanak halinde olacak. Doğu kesimlerinde dondurucu soğukların beklendiği Türkiye'de kar yağışı için tarih de uzmanların radarına girdi. Peki bu hafta sonu yağmur yağacak mı? İşte 21-22 Ekim 2023 hava durumu...
16.10.2023 Gündem
Bu kış tir tir titretecek! Kar yağışı günlerce sürecek! Meteoroloji yeni haftada beyaz örtü müjdesi verdi!
Bu kış tir tir titretecek! Kar yağışı günlerce sürecek! Meteoroloji yeni haftada beyaz örtü müjdesi verdi! 16-22 Ekim haftasında hava durumuyla ilgili son dakika verileri paylaşıldı. Hafta sonunun bitmesiyle birlikte yarın yağmur yağışına kilitlenen vatandaşlar, Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına dikkat kesildi. MGM yoğun kar yağışıyla ilgili bilgileri verdi. Maramaya, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz yağışa teslim oluyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışıyla ilgili merak arttı. Gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı yeni haftada kar var mı? İşte 16 Ekim 2023 Pazartesi dahil haftanın hava durumu...
15.10.2023 Gündem
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar ağırlıklı olarak hamsi avlıyor. Yeni sezonda genellikle Marmara Denizi ile Batı Karadeniz arasında bol miktarda avlanan hamsinin çoğu iç piyasada tüketilirken, 40 günlük sürede 13 ülkeye yapılan hamsi ihracatından toplam 1 milyon 841 bin 728 dolar döviz girdisi elde edildi.
13.10.2023 Ekonomi
Meteoroloji'den yağmur alarmı verildi! İstanbul dahil 10 ili vuracak, işte son hava durumu raporu
Meteoroloji'den yağmur alarmı verildi! İstanbul dahil 10 ili vuracak, işte son hava durumu raporu Meteoroloji'den son dakika yağmur alarmı verildi. Balkanlardan gelen yağışlı hava dalgası İstanbul dahil 10 ili etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve batı, Batı Karadeniz'in iç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Samsun'un aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
5.09.2023 Yaşam
Meteoroloji'den son hava durumu raporu yayımlandı! Kuvvetli yağış geliyor, çok sayıda ili vuracak
Meteoroloji'den son hava durumu raporu yayımlandı! Kuvvetli yağış geliyor, çok sayıda ili vuracak Meteoroloji'den çarpıcı uyarı geldi. 8 il için yağmur alarmı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ve doğu kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
2.09.2023 Yaşam
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kuvvetli yağmur geliyor, hava sıcaklıkları düşecek, işte hava durumu raporu
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kuvvetli yağmur geliyor, hava sıcaklıkları düşecek, işte hava durumu raporu Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, kuvvetli yağışlı hava dalgası geliyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yaptığı son açıklamada hafta sonu yağmur beklediğini belirterek, "Hafta sonu Marmara, Ege, Batı Karadeniz'e yağmur geliyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar batıda 5-6 derece azalacak." diye konuştu. Öte yandan İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı uyarısı yapıldı. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
1.09.2023 Yaşam
81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu?
81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu? 81 numaralı plaka sonradan şehir olmuş bir yer adına öne çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı alfabetik sıralama yerine düzensiz elde edilen bir plaka numarasıdır. Genelde Türkiye'de şehirde alfabetik sıraya bağlı olarak plaka koduna sahiptir. Ancak bu kapsamda 81 ise sonradan şehir olmuş Düzce'ye aittir.
31.08.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Batı Karadeniz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batı karadeniz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.