İstanbul

İstanbul

Son dakika istanbul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul gelişmeleri de dahil olmak üzere 192.909 istanbul haberi bulunmuştur. Tüm istanbul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybetti
Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybettiYazar ve şair Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
26.07.2024Gündem
Kartal'da 4 katlı binanın çatısı çöktü! Bina tahliye edildi
Kartal'da 4 katlı binanın çatısı çöktü! Bina tahliye edildiKartal'da 4 katlı bir binanın çatısı çöktü. Beton parçaları balkona düşerken çökmenin yaşandığı esnada balkonda kimsenin bulunmaması muhtemel bir facianın önüne geçti. Tahliye edilen bina için yıkım kararı alındı.
26.07.2024Gündem
İstanbul Kartal'da 4 katlı binada çökme! Yıkım kararı alındı
İstanbul Kartal'da 4 katlı binada çökme! Yıkım kararı alındıKartal'da 4 katlı bir binanın çatısı çöktü. Beton parçaları balkona düşerken çökmenin yaşandığı esnada balkonda kimsenin bulunmaması muhtemel bir facianın önüne geçti. Tahliye edilen bina için yıkım kararı alındı.
26.07.2024Gündem
Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara dahil 15 ile kuvvetli yağış uyarısı, hava sıcaklıkları düşüyor
Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara dahil 15 ile kuvvetli yağış uyarısı, hava sıcaklıkları düşüyorMeteoroloji'den son dakika uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 kenti "turuncu", 10 kenti de "sarı" kodla uyardı. Aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 15 kentte gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 15.00'e kadarki uçuşlarda yüzde 5 azaltma kararı alındığı bildirildi.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındı
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındıİstanbul Boğazı’nda yönetilen yoğun gemi trafiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda 2023 yılında 44 bin 892 gemi hareketiyle taşınan 550 milyon ton yükün185 milyon tonunun tehlikeli yük kapsamında olduğunu belirterek, “İstanbul Boğazı’nda 2023’te 39 bin gemi hareketiyle toplam 416 milyon ton yük taşındı ve bu yüklerin yaklaşık 165 Milyon tonu petrol dâhil olmak üzere tehlikeli yükler kapsamındaydı.” dedi.
26.07.2024Ekonomi
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararı
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararıAlman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
26.07.2024Gündem
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildi
İstanbul'da dev kaçakçılık operasyonu: 500 milyon liralık ürün ele geçirildiİstanbul'un Fatih ilçesinde 12 adrese gerçekleştirilen operasyonda piyasa değerleri yaklaşık 500 milyon lirayı bulan dünyaca ünlü markaların adını taşıyan çanta, kol saati, ayakkabı, cüzdan, kemer ve gözlükten oluşan 10 bin 103 tane ürün ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı. Ürünlerin sahte olup olmadığına ilişkin çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
26.07.2024Gündem
İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?
İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı'nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL'ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL'den 12 TL'ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL'den 282,5 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı. İstanbul ulaşım zamlı fiyatlar, tam bilet ne kadar, öğrenci ne kadar?
26.07.2024Gündem
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
İstanbul minibüs ücretleri ne kadar, en kısa mesafe ve indi bindi kaç TL oldu? 2024 Temmuz ayı minibüs ücret tarifesi
İstanbul minibüs ücretleri ne kadar, en kısa mesafe ve indi bindi kaç TL oldu? 2024 Temmuz ayı minibüs ücret tarifesiİstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 13 zam geldi. İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına uygulanan zamla birlikte İstanbul minibüs ücretleri ne kadar, en kısa mesafe ve indi bindi kaç TL oldu, minibüse zam geldi mi gibi sorular yankı uyandırdı.
26.07.2024Gündem
Dünyaca ünlü aktör Sharon Stone Bodrum'a geliyor! "Türkiye'nin adının Hollywood'da geçmesine olanak sağlayacak"
Dünyaca ünlü aktör Sharon Stone Bodrum'a geliyor! "Türkiye'nin adının Hollywood'da geçmesine olanak sağlayacak"Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Sharon Stone, Türkiye'ye geliyor. Altın Küre Ödülleri Uluslararası İkon Ödülü gecesi için ülkemize gelecek sanatçı, 2 Ağustos tarihinde Bodrum'da gerçekleşecek gala öncesinde İstanbul'u gezecek.
26.07.2024Magazin
Kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi İstanbul’da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi İstanbul’da yakalandıUluslararası düzeyde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander G., İstanbul’da yakalandı.
26.07.2024Gündem
İndirimli karta 30 yaş sınırı geldi mi? 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kaç TL?
İndirimli karta 30 yaş sınırı geldi mi? 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kaç TL? İBB'nin 30 yaş üstü öğrenci akbili hakkında verdiği karar sonucu, 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, kalktı mı gibi sorular gündem konusu oldu. Peki, öğrenci kartına ne kadar indirim olacak? 30 yaşından gün alan İstanbulkart sahibi öğrencilere İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında yüzde 10 oranında indirim uygulanacak.
26.07.2024Gündem
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandı
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ ve Bingöl merkezli olarak 41 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen “Siberağ-2” operasyonlarında 82 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.07.2024Gündem
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
Bakan Memişoğlu'ndan Yunan bakana 'hastaneli' F-35 yanıtı
Bakan Memişoğlu'ndan Yunan bakana 'hastaneli' F-35 yanıtıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in "Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki açıklamasına verdiği cevapta, sağlık hizmeti önerisinde bulunarak, "Sağlığınıza yönelik hizmet vermek üzere sizi İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağım" diye yanıtladı.
25.07.2024Gündem
Meteoroloji radar görüntülerini yayınladı! 3 gün boyunca sürecek: İstanbul, Ankara...
Meteoroloji radar görüntülerini yayınladı! 3 gün boyunca sürecek: İstanbul, Ankara...Hava durumu ile ilgili son dakika... İstanbul hava durumu! İstanbul için peş peşe sağanak uyarısı geldi. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre il genelinde 3 gün boyunca yağış görülecek. Meteoroloji, İstanbul'un radar görüntülerini paylaştı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda yoğun yağışlar sürecek. Vatandaşların tedbirli olması konusunda uyarılarda bulunuldu. İşte son dakika detaylar...
25.07.2024Gündem
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 5'i iptal edilecek
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 5'i iptal edilecekİstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yarın 15.00’a kadar yapılacak olan uçuşların yüzde 5’inin iptal edileceği duyuruldu.
25.07.2024Gündem
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridirÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.
25.07.2024Ekonomi
İstanbul Çatalca'da Ukrayna'ya ait olduğu tahmin edilen patlayıcı madde yüklü jetski bulundu
İstanbul Çatalca'da Ukrayna'ya ait olduğu tahmin edilen patlayıcı madde yüklü jetski bulunduİstanbul Çatalca Sahili’nde Ukrayna donanmasına ait olduğu tahmin edilen üzerinde patlayıcı madde yüklü bir jetski bulundu.
25.07.2024Gündem
Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin forma numarası belli oldu
Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin forma numarası belli olduFenerbahçe Kulübü, Faslı golcü Youssef En-Nesyri'nin 5 yıllık sözleşmeye imza attığını açıkladı. Youssef En-Nesyri, kendisi için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunurken forma numarası da belli oldu.
25.07.2024Fenerbahçe
Sıcak havalara ara! İstanbul için yağış alarmı verildi, Meteoroloji tarih verdi, aman dikkat
Sıcak havalara ara! İstanbul için yağış alarmı verildi, Meteoroloji tarih verdi, aman dikkatMeteoroloji'de son dakika açıklamaları yapıldı. İstanbul için peş peşe sağanak uyarısı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre il genelinde bu gece yarısından itibaren etkili olacak olan yağış Cumartesi akşam saatlerine kadar sürecek. İşte son dakika haberin detayları...
25.07.2024Gündem
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!
İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.
25.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.