Okan Tüysüz

Okan Tüysüz

Son dakika okan tüysüz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okan tüysüz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okan tüysüz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okan Tüysüz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okan tüysüz gelişmeleri de dahil olmak üzere 109 okan tüysüz haberi bulunmuştur. Tüm okan tüysüz haberleri aşağıda listelenmiştir.
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri?
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri? 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek. Peki, 6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede, hangi illerde var? Hangi iller risk altında?
19.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek.
17.03.2024 Gündem
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ederken, MTA tarafından Türkiye'nin diri fay haritası da güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'deki deprem üretebilen fayları anlatarak risk haritasını yorumladı.
21.12.2023 Gündem
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Öte yandan uzmanlardan deprem sonrası çarpıcı yorumlar geldi.
4.12.2023 Gündem
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi. CNN TÜRK'e konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Şu anda özellikle 99 depremi öncesi yapılan binalarda durulmamasını tavsiye ediyorum, dikkatli olmaları gerekiyor. Zorunluluk olmadıkça da evde kalmasınlar." çağrısında bulundu.
4.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması korkuttu! Prof. Dr. Naci Görür: Marmara’da şu anda deprem olsa, yerle bir oluruz
Deprem açıklaması korkuttu! Prof. Dr. Naci Görür: Marmara’da şu anda deprem olsa, yerle bir oluruz Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara’da şu anda deprem olsa, yerle bir oluruz. Anormal bir yıkım olur çünkü kent yoğunluğu nüfus yoğunluğu kadar. Burada inşaat yoğunluğu da fazla olduğundan can kaybımız çok fazla olabilir. Marmara böyle bir tehdit altında. Ve maalesef insanlar hala bunun farkında değil” dedi.
29.11.2023 Gündem
İstanbul depreminde en tehlikeli bölgeler! Sıvılaşma tehlikesi var
İstanbul depreminde en tehlikeli bölgeler! Sıvılaşma tehlikesi var Olası İstanbul depreminde 200 binden fazla binanın ağır hasar alacağı tahmin edilirken, zemin açısından riskli olan bölgelerde hasarın çok daha büyük olacağı tahmin ediliyor. Kahramanmaraş depreminde zemin sıvılaşması yaşanan alanlarda birçok bina yerle bir olurken İstanbul’un sıvılaşma riskli bölgelerini de yer bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz sıraladı.
24.08.2023 Yaşam
İstanbul depremi için 4 ayrı senaryo: Büyüklüğü 7.6'yı bulacak!
İstanbul depremi için 4 ayrı senaryo: Büyüklüğü 7.6'yı bulacak! Marmara’da aktif fay hatları olması sebebiyle büyük bir deprem bekleniyor. Beklenen bu depremde İstanbul'un nasıl etkileneceğine ilişkin 4 ayrı senaryo paylaşan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken mesajlar verdi.
21.08.2023 Gündem
Deprem Komisyonu’nda önemli İstanbul tespitleri! "Yüzde 90'ı dayanıksız"
Deprem Komisyonu’nda önemli İstanbul tespitleri! "Yüzde 90'ı dayanıksız" TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun dinlediği yerbilimciler, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Prof. Dr. Naci Görür şehirde kanalizasyon şebekesinin çökeceğini söylerken, Prof. Dr. Okan Tüysüz “90 bin bina depreme dayanıksız, İstanbul’un yüzde 20’sinde zemin zayıf” dedi.
6.04.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası!
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası! Bolu'da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi. Saat 13.55'teki depremin derinliği 8,13 kilometre olarak kaydedildi. Söz konusu depremin ardından Bolu depremi İstanbul depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Bolu deprem ve fay hattı risk haritası…
16.03.2023 Gündem
Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem
Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, saat 05.28'de, 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde yaşandı.
10.03.2023 Gündem
İstanbul’da zemin sıvılaşması hangi ilçelerde var? Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek?
İstanbul’da zemin sıvılaşması hangi ilçelerde var? Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek? Prof. Dr. Okan Tüysüz, 'Sahil kesimi 10 şiddetini görecek. 7.6'lık bir depremde zemindeki sarsıntı 10 şiddetinde hissedilecek demek istiyoruz' dedi. Peki, Hangi ilçeler olası İstanbul depremini 10 şiddetinde hissedecek?
4.03.2023 Gündem
Ulusal Risk Kalkanı’nda ilk buluşma
Ulusal Risk Kalkanı’nda ilk buluşma 10 ili yıkan deprem sonrası 50’nin üzerinde bilim insanı Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde bir araya geliyor.
3.03.2023 Gündem
Deprem sonrası uzmanlar açıkladı: Beklenen noktadan yıkıldık
Deprem sonrası uzmanlar açıkladı: Beklenen noktadan yıkıldık Doğu Anadolu Fayı’nda yıllardır büyük deprem beklendiğinin altını çizen uzmanlar, önlem alınmamasına isyan etti. 9 ay önce Kahramanmaraş’ı depremin adresi olarak gösteren Prof. Dr. Görür, “Bu depremin gelmekte olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti” dedi. Uzmanlar, geçen cumartesi Düziçi’nde meydana gelen 4.6’lık depremin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilişkisi bulunmadığını vurguladı, son depremlerin Marmara faylarını tetiklemesinin söz konusu olmadığını söyledi.
7.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi?
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi? Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük depremin ardından Marmara’da beklenen büyük deprem akıllara geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Marmara faylarını nasıl etkileyeceği konusunda uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.
7.02.2023 Gündem
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Antalya ve çevresinde de hissedildiği öğrenildi. AFAD'dan da depremle ilgili açıklama geldi. Depremin yaklaşık 20 saniye sürdüğünü aktaran DHA Muhabiri Ahmet İstek, "Yüksek katlı binalarda oturanlarda, iş yerlerinde bir panik havası var" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Öte yandan depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Gündem
Balıkesir'de deprem! İstanbul dahil birçok ilde de hissedildi
Balıkesir'de deprem! İstanbul dahil birçok ilde de hissedildi Balıkesir'in Gönen ilçesinde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında göre, Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Bursa, İstanbul, Çanakkale, Manisa, İzmir gibi illerden de hissedildi.
21.07.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için süre daralıyor! Deprem Eskişehir, İzmir, Ankara dahil onlarca ili vuracak... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Büyük Marmara depremi ile ilgili korkutan uyarı! Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de neredeyse bütün kentlerde küçük ya da nispeten büyük depremler meydana geliyor. Son olarak Karadeniz’de yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’dan da hissedilmesi endişeleri artırdı. Bu deprem ‘İstanbul depremi ne zaman olacak?’ sorusunu yeniden akıllara getirdi. Marmara’da meydana gelecek büyük bir deprem İstanbul gibi bir metropolü derinden etkileyeceği gibi, çevredeki birçok ilde de yıkıcı etki yaratacak. 1999’da meydana gelen depremin ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecine rağmen, İstanbul’da eski ve depremde yıkım tehlikesi taşıyan birçok yapıda ise hala oturum devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İstanbul için sürenin daraldığının altını çizerek, "İstanbul 7'nin üzerinde bir deprem ile sınanacak." ifadelerini kullandı. Peki İstanbul depremi en çok hangi ilçeleri etkileyecek? İstanbul'da depreme dayanıklı ilçeler hangileri? Tek tek açıklandı. İşte İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları ve ilçelere göre depremin yıkıcı etkileri...
14.04.2022 Gündem
Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması! Deprem uzmanı 'tehlike var' dedi ve duyurdu
Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması! Deprem uzmanı 'tehlike var' dedi ve duyurdu Malatya depremi sonrası son dakika açıklaması geldi. Deprem uzmanı duyurdu. Malatya'nın Pütürge ilçesinde 17:02'de meydana gelen 5.2'lik deprem tedirginlik yarattı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı canlı yayında depremle ilgili açıklamalarda bulundu. 'Artçı deprem olur mu' sorusunu yanıtlandıran Tüysüz, Doğu Anadolu fay hattına ilişkin tehlikeyi açıklarken deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
9.04.2022 Gündem
Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Malatya’nın Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.72 kilometre derinliğinde olan deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi. Malatya Valisi Aydın Baruş, deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir durum olmadığı kaydetti. Depremin ardından 3.7 ve 4.1 şiddetinde iki sarsıntı daha meydana geldi. Öte yandan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bir görüntü ise depremin şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde depremden sonra dağlarda toz bulutunun kalktığı görüldü.
9.04.2022 Gündem
Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi
Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi AFAD'da yer alan bilgilere göre, Balıkesir'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı. Deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilden hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada an itibariyle olumsuz ihbarın bulunmadığı ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremle ilgili "Olan deprem Dursunbey'in biraz kuzeydoğusunda Kızılcadere köyünün kuzeyinde meydana gelen bir deprem. Bu bölgede bildiğimiz büyük deprem üretebilecek bir fay yok. Burada daha büyük bir deprem beklentimiz yok. 4.0'a varacak bir artçı olması olağandır" dedi. İşte son dakika deprem haberinin detayları...
22.01.2022 Gündem
Son dakika Erzurum'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi 19 Kasım 2021!
Son dakika Erzurum'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli son depremler listesi 19 Kasım 2021! Son dakika haberi... AFAD, saat 15.40'ta merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Açıklamaya göre, deprem 12 saniye sürdü ve 1 kişi yaralandı. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi. Erzurum Valisi Okay Memiş, depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını açıkladı. Deprem nedeniyle Hınıs Kara yolunda heyelan meydana geldiği ve yamaçtan yola düşen kaya ve toprak nedeniyle yolun trafiğe kapandığı bildirildi. Depremin hemen ardından Pasinler ve Köprüköy'de artçı sarsıntıların yaşandığı da gelen bilgiler arasında...
19.11.2021 Gündem
Cumbre Vieja Yanardağı binlerce kişiyi evinden etti! Türkiye'de tam 13 tane var...
Cumbre Vieja Yanardağı binlerce kişiyi evinden etti! Türkiye'de tam 13 tane var... Doğanın yarattığı yıkıcı felaketler arasında yer alan volkanik patlamalar, tüm dünyada uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Dünya üzerinde 500 aktif volkan bulunuyor ve her yıl bunlardan 50 kadarı harekete geçerek lavlarını püskürtüyor.
25.09.2021 Gündem
İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uzmanlardan açıklama!
İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uzmanlardan açıklama! İstanbul'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün İstanbul'un Kartal ilçesi olduğunu ve 3,9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Uzmanlar İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
19.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Okan Tüysüz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okan tüysüz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.