Gazete Vatan Logo

Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

AFAD'da yer alan bilgilere göre, Balıkesir'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı. Deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilden hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada an itibariyle olumsuz ihbarın bulunmadığı ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremle ilgili "Olan deprem Dursunbey'in biraz kuzeydoğusunda Kızılcadere köyünün kuzeyinde meydana gelen bir deprem. Bu bölgede bildiğimiz büyük deprem üretebilecek bir fay yok. Burada daha büyük bir deprem beklentimiz yok. 4.0'a varacak bir artçı olması olağandır" dedi. İşte son dakika deprem haberinin detayları...

Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

AFAD'da yer alan bilgilere göre; Balıkesir Dursunbey'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin saati 22.31 olarak açıklanırken derinliği 11.49 km olarak kaydedildi. Deprem İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Bursa'da da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünün Balıkesir olduğunu belirtirken sarsıntının şiddetinin de 4.8 olduğunu açıkladı. 

İLK AÇIKLAMA AFAD'DAN

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

BAKAN SOYLU: OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada "Balıkesir Dursunbey'de, 22.31'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesirimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremin ardından bir açıklama yaptı.

Koca, ''Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

BALIKESİR VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasında bulundu.

'OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR'

Bursa Valisi Yakup Canbolat, twitter hesabından paylaşımda bulundu. Vali Canbolat, "Merkez üssü Balıkesir Ayvacık ilçesi olan ve Bursa'mızda da hissedilen deprem dolayısıyla an itibariyle birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Allah Ülkemizi, Bursa'mızı her türlü felaketten korusun" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Balıkesir #ursunbey merkezli AFAD verilerine göre 4.7 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen deprem'den etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." dedi.

"ARKASINDAN 4.0'A VARACAK BİR ARTÇI OLMASI OLAĞANDIR"

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz NTV canlı yayınında depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüysüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Olan deprem Dursunbey'in biraz kuzeydoğusunda Kızılcadere köyünün kuzeyinde meydana gelen bir deprem. Bu bölgede bildiğimiz büyük deprem üretebilecek bir fay yok. Burada daha büyük bir deprem beklentimiz yok. Türkiye'de bilinen bilinmeyen çok sayıda deprem üretecek fay var. Bu da onlardan biri tarafından üretilmiş bir depremdir. Arkasından 4.0'a varacak bir artçı olması olağandır. Ama bu bölgede çok kötü bir yapı söz konusu değilse bir hasar olmayacaktır.

Haberin Devamı