İstanbul Deprem

İstanbul Deprem

Son dakika İstanbul deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.264 istanbul deprem haberi bulunmuştur. Tüm istanbul deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için ezber bozan açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4- 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Bayraktutan, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Gündem
Hakan Bayrakçı son İstanbul anketini CNN Türk'te açıkladı: Seçim başa baş
Hakan Bayrakçı son İstanbul anketini CNN Türk'te açıkladı: Seçim başa baş SONAR Araştırma Şirketi Kurucusu Bayrakçı, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bayrakçı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un seçimde baş baş gittiğine vurgu yaparak "Yüzde 41 yüzde 41" dedi.
13.02.2024 Gündem
Murat Kurum kanaat önderleriyle bir araya geldi
Murat Kurum kanaat önderleriyle bir araya geldi AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü'nde Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle kahvaltı programına katıldı. Kurum, “İstanbul deprem bölgesi ve biz sizlerle ele ele vereceğiz; deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Beylikdüzü en iyisini hak ediyor" dedi. Programda, sanatçı Orhan Gencebay’ın Murat Kurum için bestelediği seçim şarkısı da ilk kez çalındı.
3.02.2024 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti Haramidere, Ayamama, Kurbağalıdere’nin olası Marmara depreminde en riskli alanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını söyledi.
17.12.2023 Gündem
Gemlik'te 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir’den de hissedilen deprem vatandaşları korkuttu
Gemlik'te 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir’den de hissedilen deprem vatandaşları korkuttu Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra çevre illerle İstanbul ve İzmir’den de hissedildi.
4.12.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz"
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden bugün tam 24 yıl geçti. Ancak geçen bu süre zarfında depreme hala hazırlıklı değiliz. Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilenleri yanıtladı. "İstanbul'da kentsel dönüşümün önünde çok engel var" diyen Bakan Özhaseki, "3'te 2 yerine yüzde 50 hususunda ısrar edeceğim. Bir binanın kentsel dönüşüme tabii olması için hak sahiplerinin yarısı evet derse, işe başlayalım diyorum. 5 senede İstanbul depreme hazır hale getirilir" şeklinde konuştu.
9.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'nin talimatıyla başladı: "Bir an önce işe başlayalım"
Bakan Özhaseki'nin talimatıyla başladı: "Bir an önce işe başlayalım" Geçtiğimiz Şubat ayında merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremin yankıları sürerken, olası İstanbul depremi için de önlemler alınmaya başlandı.
25.07.2023 Ekonomi
İstanbul'da E-5 güzergâhındaki riskler öne çıktı
İstanbul'da E-5 güzergâhındaki riskler öne çıktı İstanbul’da olası depremde ulaşımı sağlayacak E-5’e paralel uzanan binaların depremde yola yıkılarak kapatmasının önüne geçmek için çalışma başlatıldı.
17.04.2023 Gündem
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir...
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir... Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tüm gözler ve dikkatler olası Marmara depremi için İstanbul'a çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. 'Bu işin şakası yok' diyen Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin, kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz" dedi.
3.04.2023 Gündem
Prof.Dr. Eyidoğan: Marmara Denizi'ndeki fay, tüm Marmara'yı etkileyecek deprem yaratır
Prof.Dr. Eyidoğan: Marmara Denizi'ndeki fay, tüm Marmara'yı etkileyecek deprem yaratır Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Denizi'nin içinden geçen Kuzey Marmara fayının, tüm Marmara'yı etkileyecek bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "En son yapılan bilimsel çalışmalara göre 7 ve daha büyük bir depremin başta İstanbul olmak üzere Marmara Denizi çevresindeki 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı, 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek" dedi.
30.03.2023 Gündem
Rönesans'ta üst katlar neden arkaya devrildi? İnceleme sonuçları açıklandı
Rönesans'ta üst katlar neden arkaya devrildi? İnceleme sonuçları açıklandı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, depremde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ta yaptıkları incelemelere ilişkin, “Hatay’da gördüğümüz Rönesans binasında bodrum ve üstteki 1 ile 2 katın hiç hasar almadığını, ama yetersiz bindirme boylarından dolayı, üst katların arkaya doğru devrildiğini gördük” dedi.
23.03.2023 Gündem
Olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilmişken korkutan uyarı geldi: O ilde her an deprem olabilir!
Olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilmişken korkutan uyarı geldi: O ilde her an deprem olabilir! Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'yi sarsmasının ardından olası Marmara depremi nedeniyle gözler İstanbul'a çevrilirken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, deniz tabanından geçen Karadeniz fayının, deprem riski taşıdığına dikkati çekti. Bektaş, "1996'da yayınlanan haritada deprem tehlikesi, göz ardı ediliyor. İstanbul'da beklerken, o ilimizde her an bir deprem oluşabilir. 'Deprem bölgesi değildir' algısı, bugüne kadar herkesin de kabul ettiği sağlıksız yapılaşmaya neden oldu" dedi.
22.03.2023 Gündem
İstanbul için Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması
İstanbul için Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Veri akışının sürekliliğini sağlamak için yedeklilik prensibi uygulanmaktadır. İstasyonlardan bazılarının teknik veya farklı sebeplerle hizmet veremiyor olması, sistemin çalışmıyor olması anlamına gelmemektedir. Mevcut sistemin işleyişinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır" denildi.
22.03.2023 Gündem
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı! İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
21.03.2023 Gündem
Bolu'daki kırılma büyük Marmara depremini tetikler mi? Uzman isimden kritik açıklama geldi
Bolu'daki kırılma büyük Marmara depremini tetikler mi? Uzman isimden kritik açıklama geldi Bolu’daki 4.8’lik depremin öncü olup olmadığı merak konusu olurken, uzmanlar daha büyük bir depremi tetiklemesinin söz konusu olup olmadığını açıkladılar.
17.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
TOKİ Başkanı Ömer Bulut: Betonun bir reçetesi var
TOKİ Başkanı Ömer Bulut: Betonun bir reçetesi var TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerde yıkılan binaların arasında TOKİ eliyle yapılan binaların olmamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “TOKİ, insanların asgari ihtiyaçlarına kulak veriyor. Betonun bir reçetesi var. Betondan alınan numuneler çok önemli.” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
İstanbul deprem risk haritası 2023! İşte ilçe ilçe İstanbul'da en riskli yerler
İstanbul deprem risk haritası 2023! İşte ilçe ilçe İstanbul'da en riskli yerler İstanbul diri fay haritası 2023 sorgulaması yapılıyor. Depremde İstanbul riskli ilçeler hangileri? İstanbul deprem risk haritası merak edilen konuların başında geliyor. Olası İstanbul depreminde riskli bölgeler vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İstanbul’daki deprem riski taşıyan bölgelere yönelik AFAD’ın hazırladığı ‘Kırmızı Eylem’ planında, çeşitli ilçelerde 100’den fazla semtte acil dönüşüm yapılması gerektiği vurgulanıyor. İşte riskli semtler için acil 'kırmızı plan'ın detayları ve İstanbul riskli ilçeler ve bölgeler…
11.03.2023 Gündem
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.
1.03.2023 Gündem
Deprem felaketi sonrası ortaya çıktı: Artık malzemeden değil mühendisten çalınıyor
Deprem felaketi sonrası ortaya çıktı: Artık malzemeden değil mühendisten çalınıyor 11 ili vuran depremler sonrası yıkılan binalarla ilgili ortaya atılan ihmal iddiaları çok konuşuldu. Tartışmalar sürerken yapı denetim sektöründe bazı firmaların, belge imzalamakla görevli pasif mühendislerle yapı denetim uygulamalarını yaptığı ortaya çıktı. Mühendis Avukat Emrah Burak Çavuşoğlu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, pasif mühendislik yapanların bina yıkılması durumunda adam öldürme suçundan yargılanacağını ifade etti.
27.02.2023 Gündem
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
İstanbul depremi ne zaman olacak? Olası İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? İstanbul deprem risk haritasına göre olası İstanbul depremi büyüklüğü...
İstanbul depremi ne zaman olacak? Olası İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? İstanbul deprem risk haritasına göre olası İstanbul depremi büyüklüğü... İstanbul deprem risk haritası ile olası İstanbul depremi senaryoları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından Türkiye deprem gerçeğiyle yeniden yüz yüze kaldı. Gözler her fırsatta uzmanlar tarafından dikkat çekilen İstanbul depremi tarihine ve büyüklüğüne çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı kuşağı üzerinde yer alan İstanbul 1939 yılından beri büyük depremlere maruz kaldı. Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayının minimum büyüklüğünü de açıkladı. Peki, İstanbul depremi ne zaman bekleniyor, 7 yıl içinde İstanbul’da deprem olacak mı? İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak?
25.02.2023 Gündem
Üsküdar'da trafik ışıklarında otomobile silahlı saldırı
Üsküdar'da trafik ışıklarında otomobile silahlı saldırı Üsküdar'da trafik ışıklarında bekleyen otomobile, motosikletle gelen iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenledi. Otomobile 3 kurşun isabet ederken sürücü olayı yara almadan atlattı.
24.02.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.