Marmara Deprem

Marmara Deprem

Son dakika Marmara deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Marmara deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Marmara deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Marmara Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan marmara deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.775 marmara deprem haberi bulunmuştur. Tüm marmara deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ziyadin Çakır İstanbul’daki en riskli bölgeleri işaret etti Haramidere, Ayamama, Kurbağalıdere’nin olası Marmara depreminde en riskli alanlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çakır, yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını söyledi.
17.12.2023 Gündem
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
İstanbul'da E-5 güzergâhındaki riskler öne çıktı
İstanbul'da E-5 güzergâhındaki riskler öne çıktı İstanbul’da olası depremde ulaşımı sağlayacak E-5’e paralel uzanan binaların depremde yola yıkılarak kapatmasının önüne geçmek için çalışma başlatıldı.
17.04.2023 Gündem
'Bu bina çürüktür' pankartı asıp evi boşalttı
'Bu bina çürüktür' pankartı asıp evi boşalttı Kadıköy'de 5 katlı apartmanın en üst katında oturan kiracı evden taşınma kararı aldı. Ancak oturduğu dairenin yeniden kiraya verileceğini duyan Canan Coşkun, 'Bu bina çürüktür' yazılı pankart asarak evi boşalttı.
7.03.2023 Yaşam
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı
İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.
1.03.2023 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Deprem olasılığı artık çok yüksek! 45 ili 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, Ankara, İzmir...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Deprem olasılığı artık çok yüksek! 45 ili 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, Ankara, İzmir... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması. Büyük İstanbul depremi ile ilgili korkutan gelişme. Uzmanlar 'artık olasılık çok yüksek' diyerek duyurdular. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen depremler ise korku ve paniği yükseltiyor. Uzmanlar büyük şiddette depremlerin yaklaştığını belirtip endişelendiren açıklamalarda bulunurken, İstanbul, Ankara dahil 45 il ve 110 ilçede büyük sarsıntılar olması bekleniyor. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? soruları cevabını buldu. İşte beklenen büyük deprem ile ilgili merak edilen son dakika tüm detaylar...
30.07.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeler 'cehennemin içi' olarak tanımlandı! İstanbul dahil 45 ili vuracak, ilçe ilçe duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntı...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeler 'cehennemin içi' olarak tanımlandı! İstanbul dahil 45 ili vuracak, ilçe ilçe duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntı... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! 'Bu bölgeler cehennemin içi' diyerek ilçe ilçe duyurdu... Deprem ile ilgili çok sayıda kritik uyarılarda bulunuldu. Türkiye deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle en küçük bir sarsıntıda ‘Bu büyük bir depremin habercisi mi?’ sorusu geliyor. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden oluyor. Marmara depremi ile ilgili Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof.Dr. Naci Görür'den son olarak dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklanan fayın, çok büyük etkisi olacağını belirten Görür, o bölgeleri 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Uzmanlardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor. İstanbul, Ankara dahil 45 ilde büyük sarsıntılar olması bekleniyor. İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? İşte depremler ile ilgili son dakika açıklaması…
3.06.2022 Gündem
Ege'de yeni fay hattı keşfedildi! Korkutan gelişme, İstanbul ve Marmara depremi...
Ege'de yeni fay hattı keşfedildi! Korkutan gelişme, İstanbul ve Marmara depremi... Ege Denizi'nde yeni fay hattı keşfedildi. Korkutan gelişmeyi son dakika açıkladılar. Daha önce karada bilinmeyen fayların uzantılarına Ege Denizi tabanında rastlandı. Bilim insanları TÜBİTAK'ın Marmara Araştırma Gemisi ile çıktıkları ikinci deprem araştırma seferinde de önemli bulgulara ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...
14.05.2022 Gündem
Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Peş peşe açıklamalar!
Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Peş peşe açıklamalar! AFAD saat 06.35'te Marmara Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
30.04.2022 Yaşam
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı
Deprem sonrası 'tsunami' uyarısı! ‘Zaman daralıyor’ deyip riskli illeri tek tek açıkladı Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul için zaman daraldı, riskli bölgeler tek tek açıklandı. Korkutan deprem sonrası bu bölgelerin tehlike altında olduğu ortaya çıktı. Tsunami uyarısı geldi, yüzde 62 deyip deprem olasılığını duyurdu. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, güneydeki Helen ve Kıbrıs fayına dikkati çekerek, "Helen ve Kıbrıs yayını bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, İzmir'den İskenderun'a kadar ki kıyı şeridi tsunami tehlikesi altında" dedi. Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul için zamanın daraldığını ifade etti.
27.04.2022 Gündem
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor...
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor... Son dakika deprem açıklaması! Korkutan bir açıklama geldi. Binlerce ölüm olabileceği belirtildi. Deprem Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem üretme aralığı 2 bin yıl olan Tuzla fayının 2 bin yıldır kırılmadığını belirterek "Bu fayın üreteceği en büyük deprem 7.1 civarında. Tuzla fayı deprem ürettiğinde 10 bin civarı bir can kaybı olabilir" dedi.
4.03.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi... Son dakika deprem açıklaması! Türkiye genelinde sık sık depremler yaşanıyor. Korkutan açıklamalar peş peşe geliyor. Vatandaşlar İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Marmara depremi kaç büyüklüğünde olacak? sorularını merak ediyor. Deprem uzmanları ise gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her yerinin deprem tehlikesine maruz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara depremi için beklenen büyüklüğün 7'nin üzerinde olacağını belirtti. Marmara’da 2030 yılına kadar 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı yüzde 64 olarak belirlendi. Marmara depremi ile ilgili yapılan son açıklamalar...
2.03.2022 Gündem
Marmara Denizi’nde 3.0 büyüklüğünde deprem
Marmara Denizi’nde 3.0 büyüklüğünde deprem AFAD’dan alınan bilgiye göre Marmara Denizi’nde Balıkesir’in Gönen ilçesi açıklarındaki Erdek Körfezi’nde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
29.12.2021 Gündem
Marmara Denizi'nde korkutan deprem!
Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.04.2021 Gündem
Marmara Denizi'nde deprem! Büyüklüğü...
Marmara Denizi'nde deprem! Büyüklüğü... Marmara Denizi'nde 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
28.02.2021 Gündem
'İstanbul depremi 7.3'ün üzerinde olacak'
'İstanbul depremi 7.3'ün üzerinde olacak' Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof. Dr. Samet Arslan, "İstanbul depremi 1 ay önce çok yakındı, bugün çok çok daha yakın. İstanbul ve Marmara bölgesine sesleniyorum; orası için beklenen şiddet biraz daha yüksek, İzmir'deki gibi değil. İstanbul'da en az 7.2, 7.3'ün üzerinde depremi beklemek lazım" dedi.
4.11.2020 Gündem
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Silivri’de geçen yıl 26 Eylül’de meydana gelen Silivri Depremi’ni değerlendirirken, “Buradaki fay halen aktif. Marmara’nın içinde Silivri’nin açıklarında bir yoğunluk var. Bu yoğunluk birkaç depremin peş peşe oluşu şeklinde. Ancak bu depremler insanların hissedeceği büyüklükte değil” dedi.
25.09.2020 Gündem
İstanbul'da korkutan deprem! Duyulan sesin sebebi...
İstanbul'da korkutan deprem! Duyulan sesin sebebi... İstanbul'da gece 02.56 sıralarında Kandilli Rasathanesi'ne göre, 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 3.8 olarak açıklarken, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından deprem sırasında duyulduğu belirtilen uğultu endişeye neden oldu. Uzmanlardan duyulduğu belirtilen uğultu ile ilgili açıklama geldi.
14.04.2020 Gündem
Prof. Dr. İnan’dan korkutan deprem açıklaması
Prof. Dr. İnan’dan korkutan deprem açıklaması Jeoloji Profesörü Selim İnan, İstanbul’da beklenen büyük depreme ilişkin korkutan açıklamalarda bulundu. Marmara Denizindeki fay hattının 220 kilometre olduğunu belirten Prof. Dr. İnan, “Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8’e yakın bir deprem üretebilir” dedi. Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından Mersin’i de içine alan Çukurova bölgesi ile İstanbul’un depremselliğini İHA muhabirine değerlendirdi.
30.01.2020 Gündem
'2019 yılında Marmara’da 7 ve üzeri deprem olacak' demişti! 400 lira için...
'2019 yılında Marmara’da 7 ve üzeri deprem olacak' demişti! 400 lira için... Türkiye’nin yüreğini yakan Elazığ depreminin ardından ortaya çıkan ve bilim dışı yorumlar yapan ‘deprem tellalları’ arasında yabancılar da bilgi kirliliğini artırıyor
29.01.2020 Gündem
Son dakika: İstanbul depremi sonrası uzmanlardan ilk açıklama
Son dakika: İstanbul depremi sonrası uzmanlardan ilk açıklama Marmara Denizi'nde saat 16.37'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelen son dakika haberine göre deprem İstanbul'un birçok ilçesinde hissedildi. Korkutan açıklama uzmanlardan geldi. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz az önce meydana gelen depremle ilgili olarak "Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem" dedi. İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, "Bugün meydana gelen deprem normal seyre uygun değil. Dikkatli olunmalı" dedi.
11.01.2020 Gündem
Marmara'da korkutan deprem!
Marmara'da korkutan deprem! Marmara Denizi'nde saat 14.18'de 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 9 km olarak duyurdu.
2.01.2020 Yaşam
Marmara Denizi'nde deprem araştırması! Çıkan sonuç...
Marmara Denizi'nde deprem araştırması! Çıkan sonuç... TÜBİTAK, Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) ve Avrupa Çok Disiplinli Deniz Tabanı ve Su Kolonu Gözlemevi (EMSO) desteğiyle Marmara Denizi'nde 2,5 yıldır yürütülen Marmara Earthquake Gap Assessment and Monitoring for İstanbul (MAREGAMİ) Projesinde sona yaklaşıldı.
21.11.2019 Gündem
Son dakika... İstanbul'da deprem!
Son dakika... İstanbul'da deprem! Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen son veriye göre; Marmara Denizi Silivri açıklarında 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 11.41'de meydana gelen deprem yerin 6.8 kilometre altında gerçekleşti. İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem çevre ilçelerde hissedildi.
14.10.2019 Gündem
Son dakika... Silivri'de korkutan deprem!
Son dakika... Silivri'de korkutan deprem! Silivri açıklarında saat 09.27'de 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
9.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Marmara Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki marmara deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.