Gazete Vatan Logo

'Bu bina çürüktür' pankartı asıp evi boşalttı

Kadıköy'de 5 katlı apartmanın en üst katında oturan kiracı evden taşınma kararı aldı. Ancak oturduğu dairenin yeniden kiraya verileceğini duyan Canan Coşkun, 'Bu bina çürüktür' yazılı pankart asarak evi boşalttı.

'Bu bina çürüktür' pankartı asıp evi boşalttı

Son yıllarda ev sahibi- kiracı arasında yaşanan sorunlar arttı. Özellikle kira fiyatlarındaki artış ve kiralık ev bulmanın zor hale gelmesi, kiracıların bulundukları konutta uzun yıllar geçirmek istemesine yol açıyor. Deprem sonrası ise birçok kişi evinin güvenliğinden endişe ediyor.

Marmara deprem ile ilgili yapılan açıklamalar, İstanbulluları güvenli bina arayışına sekv etti. Eski binalarda yaşayanlar, yeni ve deprem yönetmeliğine uygun ev arayışına girdi. Kadıköy'de yaşanan olay ise görenleri şaşkına çevirdi. 

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın en üst katına asılan pankart görenlerleri şaşırtırken, binada yaşayanları ise korkuttu. 5 katlı apartmanın en üst katında kiracı olarak oturan Canan Coşkun, 55 yıllık binanın kolonları ve duvarlarında çatlak olduğunu iddia ederek, daireyi boşalttı. Coşkun evden ayrılmadan önce binanın dış cephesine 'Bu bina çürüktür' yazılı pankart astı. Coşkun sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı. Mesajında "Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 55+ yaşındaki bir binada kiracıydım. Depreme dayanıklı olmadığı için evi boşalttım. Ev sahibi arayıp kiraya vereceğini söyledi. Kiralamaya niyetlenenler olursa Rasimpaşa Mahallesindeki yapı çürüktür" dedi. 

Haberin Devamı

Apartman sakinlerinden Selen Şenocak, Canan Coşkun'un evin halini gösteren bir video çektiğini belirterek şöyle konuştu;

"Binanın kolonlarında dökülme var. Kolona dokunuyor kolon içten çürümüş, dökülmeye başlıyor. İçindeki demirler görünüyor, onlar da çürümüş. Bir de beton içinde deniz kabuğu görüyor. Bu nedenle bu afişi asmış"

Ev sahibi ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.