Bina

Bina

Son dakika BİNA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BİNA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BİNA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bina gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.135 bina haberi bulunmuştur. Tüm bina haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Seçim paraları hangi tarihte, ne zaman yatacak? Seçim görevli ücretleri 2024 sorgulama
Seçim paraları hangi tarihte, ne zaman yatacak? Seçim görevli ücretleri 2024 sorgulama Seçim paraları yattı mı, ne zaman yatacak? Seçim görevli ücretlerinin ne zaman yatacağına yönelik araştırmalar devam edecek. 31 Mart belediye seçimlerinde bulunan sandık kurullarında görev alan vatandaşlar, seçim görevli ücretlerinin hesaplara yatırılmasını bekliyor.
20.04.2024 Gündem
Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu
Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.
20.04.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; İstanbul’daki toprak kaymasına ilişkin “14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık. Mağdur vatandaşlar şuan yerleştirdiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde adımlarımızı atıyoruz” dedi.
20.04.2024 Gündem
Gaziosmanpaşa'daki toprak kayması saniye saniye görüntülendi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kayması saniye saniye görüntülendi Gaziosmanpaşa’da dün akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül sabah saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
20.04.2024 Gündem
Gaziosmanpaşa'da toprak kayması; 24 bina ve toplam 96 kişi tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'da toprak kayması; 24 bina ve toplam 96 kişi tahliye edildi Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde bulunan alanda toprak kayması meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir" denildi.
19.04.2024 Gündem
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem
Beklenen İstanbul depreminde metro ve tüneller ne kadar güvenli? Uzmanında açıklamalar
Beklenen İstanbul depreminde metro ve tüneller ne kadar güvenli? Uzmanında açıklamalar Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerde derininde yakalansanız ne olurdu?
16.04.2024 Gündem
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı!
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesindeki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiyenin olay raporu savcılığa ulaştı. Raporda, işyeri dahilinde acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhalarının olmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi.
15.04.2024 Gündem
Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar?
Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar? Seçim görevli ücretleri ne zaman, nasıl yatar, seçim görevlisi ücreti ne kadar, nereye yatacak? Sorularının yanıtı seçimlerin sona ermesiyle sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Sandık görevlisi ücretleri 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin tamamlanmasıyla merak ediliyor. Sandıkların kurulması, kimlik kontrolü, oy dökümü ve sayımı gibi görevler üstlenen sandık görevlilerinin alacağı ücretin miktarı dışında ücretin hesaplara ne zaman yatacağına ilişkin soruların yanıtı öğrenilmeye çalışılıyor. Seçim görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Salon başkanı, bina sorumlusu ve sandık memuru ücretleri farklı olarak yatırılacak. Peki, Seçim görevli ücretleri 2024 ne zaman yatacak, seçim görevlileri ne kadar ücret alacak? Seçim görevlisi ücreti nasıl alınır? İşte seçim görevlisi memur ücretleri ile salon başkanı, bina sorumlusu görevli ücretleri…
14.04.2024 Gündem
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyor
Roma döneminde yapılan ve 1960'lı yıllara kadar kullanılan Akdeğirmen keşfedilmeyi bekliyor Adana'nın Karataş ilçesinde Roma döneminde inşa edilmiş 1700 yıllık Akdeğirmen ile değirmene bağlı köprü keşfedilmeyi bekliyor.
14.04.2024 Adana
Gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetmişti! Binaya giriş izni verildi
Gece kulübü yangınında 29 kişi hayatını kaybetmişti! Binaya giriş izni verildi İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde, 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınında hasar gören Sinan Apartmanı sakinleri bir haftanın ardından bugün, valilik izniyle dairelerine girdi. Apartman yöneticisi Lütfi Dörter, "Çok şükür bayramda evimizde olacağız" dedi.
10.04.2024 Gündem
İstanbul'da balkon çöktü! Yaralılar var
İstanbul'da balkon çöktü! Yaralılar var İstanbul'un Kartal İlçesinde bulunan 5 katlı binanın birinci kat dairesinin balkonu çöktü. Bu sırada balkonda bulunan 63 yaşındaki Ayşe Bulduk düşerek yaralandı. Yaralı kadın hastaneye kaldırılırken bina önlem alınarak boşaltıldığı belirtildi.
9.04.2024 Vatan TV
İstanbul'da balkon çöktü! Yaralılar var
İstanbul'da balkon çöktü! Yaralılar var İstanbul'un Kartal İlçesinde bulunan 5 katlı binanın birinci kat dairesinin balkonu çöktü. Bu sırada balkonda bulunan 63 yaşındaki Ayşe Bulduk düşerek yaralandı. Yaralı kadın hastaneye kaldırılırken bina önlem alınarak boşaltıldığı belirtildi.
9.04.2024 Gündem
Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! 90 gün içerisinde başvuru yapılması gerekiyor
Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! 90 gün içerisinde başvuru yapılması gerekiyor Yaşanan deprem felaketinin ardından en önemli gündemlerden biri bina güçlendirme ile ilgili çalışmalar oldu. Özellikle eski binalarda oturanlar deprem korkusunu daha fazla yaşasa da kentsel dönüşümle bu tür binalar yenilenebiliyor. Ancak evinin yıkılıp yenilenmesini istemeyenler bina güçlendirme yöntemini tercih ediyor.
8.04.2024 Ekonomi
Sancaktepe Belediye binası önünde jakuzi açıklaması
Sancaktepe Belediye binası önünde jakuzi açıklaması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etmesi üzerine Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar ve beraberindeki partililer, belediye binası önünde açıklama yaptı. Akpınar, "Ne öyle bir oda var, ne öyle bir jakuzi var" dedi.
7.04.2024 Gündem
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Kontrollü yıkım, kontrolden çıktı!
Kontrollü yıkım, kontrolden çıktı! İstanbul'un Esenler İlçesinde kontrollü yıkım, kontrolden çıktı. 5 katlı bina, iş makinesi operatörünün tek hamlesiyle yerle bir oldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Kontrolden çıkan yıkım sırasında işletmesi zarar gören Muhammet Akman, "İkinci kattaki kolonu yıkarak binayı bir anda çökerttiler. İçeride çalışanlarımız varken bu yıkım gerçekleşti" dedi.
1.04.2024 Gündem
Adana’da hasarlı binaya giren hırsız çarşafları sarkıtıp inerken düşerek öldü! Feci olay
Adana’da hasarlı binaya giren hırsız çarşafları sarkıtıp inerken düşerek öldü! Feci olay Adana’da hasarlı binaya giren hırsız, çarşaf sarkıtıp aşağı inerken düşerek hayatını kaybetti.
1.04.2024 Adana
Sandıkların güvenliği için ekipler devrede! İşte partilerin sandık planı
Sandıkların güvenliği için ekipler devrede! İşte partilerin sandık planı Yerel seçimler öncesinde her parti kendi güvenlik önlemlerini aldı. Sandıklar sıkı takip altında tutulacak, oylara sahip çıkılacak. Sonuçlar da partiler tarafından en hızlı şekilde alınıp işlenmeye çalışılacak.
30.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İBB Başkanı türlü pazarlık peşinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İBB Başkanı türlü pazarlık peşinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sandık Yönetim Kurulu İftarı Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşi hiç olmadığı kadar sıkı tutmamız gerekiyor. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Ama bizim namusumuza emanet edilmiş tek bir kardeşimizin oyunun zayi edilmesine de rıza gösteremeyiz. Genel merkezimizle, il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla her şeyi adım adım izleyeceğiz“ dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.