Son dakika BİNA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BİNA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BİNA haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bina gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.610 bina haberi bulunmuştur. Tüm bina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahiplerine DASK ve konut sigortası uyarısı! Poliçedeki enflasyon detayına dikkatTürkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Rönesans'ta üst katlar neden arkaya devrildi? İnceleme sonuçları açıklandıKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, depremde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ta yaptıkları incelemelere ilişkin, “Hatay’da gördüğümüz Rönesans binasında bodrum ve üstteki 1 ile 2 katın hiç hasar almadığını, ama yetersiz bindirme boylarından dolayı, üst katların arkaya doğru devrildiğini gördük” dedi.
11 ilde 17 bin 902 konut! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yıkılan her binamızı yeniden yaparak, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek adım adım Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz." dedi.
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde depremAFAD'dan yapılan açıklamaya göre 12:19'da Kahramanmaraş Göksun merkezli 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 12:23'te de 4.0 büyüklüğünde ikinci deprem yaşandı. Saat 13:04'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir olumsuz durumun olmadığını duyurdu.
Deprem sonrası evinin kapısını açınca hayatının şokunu yaşadı, gözaltına alındı Adana’da depremden sonra 8. kattaki evini terk eden bir Ozan Hansoylu, 15 Mart’ta evine geri döndü. Kapıyı açmaya çalışan Hansoylu, hayatının şokunu yaşadı. Hemen emlakçıyı arayan Hansoylu gerçekleri öğrenince polisi aradı. Olay sonrası bir kişi gözaltına alındı. İşte haberin detayları...
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor!Pandemi döneminde bir zorunluluk olarak başlayan uzaktan çalışma modeli, deprem sonrası yeniden gündeme geldi. Çalışanlar belli koşullarda uzaktan çalışmayı talep edebiliyor. İşverenin kabul etmemesi durumda kıdem ve ihbar tazminatı ile iş akdinin feshedilmesi gündeme geliyor.
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajıEge Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.
Sosyal medyada çok konuşulan Bağcılar’daki binanın yıkımına başlandıSosyal medyada görüntüsüyle çok konuşulan Bağcılar’daki Uğurlu Apartmanı’nın yıkımına başlandı. Riski yapı raporu da çıkan binanın Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından 4 gün içinde tamamen yıkılması hedefleniyor. İki farklı bina üst üste konulmuş gibi görünen 28 yıllık apartmandaki hak sahiplerine 48 ay boyunca 3 bin 500 lira kira ödenecek.
4 üniversiteden deprem master planı! İstanbul'da riskli olmayan semt yokOlası Marmara depreminde İstanbul’un durumuna ilişkin endişeler sürüyor. Kentin 7 ve üzeri bir depreme nasıl bir direnç göstereceği bilinmezliğini korusa da Deprem Master Planı, kentin röntgenini gösteren en önemli çalışma olarak kabul ediliyor. Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden onlarca uzmanın hazırladığı planda bulunan uyarıların çok azı hayata geçirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk yıl 319 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Hedefimiz 1 yıl içinde deprem bölgesindeki konut ihtiyacını karşılayacak yapıları inşa etmektir. İlk yıl 319 bin, toplam 650 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise 45 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.
Metrekareyi artırmak için yapılıyor! Depremde çıkıntı binalara dikkatBinaların metrekaresini artırmak için uygulanan çıkma binalar deprem yönetmeliğine uygun yapılmadığı takdirde sağlamlık açısından risk oluşturuyor. Uzmanlar metrekare artırmak amacıyla, binalara sonradan yapılan bölümlerin incelenmesi gerektiğini ifade etti.
İlçe ilçe İstanbul’un deprem gerçeği! Koruma oranları çok düşükPeş peşe yaşanan depremlerin ardından şimdi tüm gözler olası İstanbul depremine çevrildi. İstanbul’da, toplam konutların yüzde 65’i depreme karşı sigortalı. Sigortalılık oranı açısından fena değil denebilir ama ilçeler bazında incelendiğinde durum o kadar da parlak görünmüyor. Öyle ki, bina başına bir sigortalı konut düşen ilçeler bile var...
CNN International'dan 'İstanbul depremi' uyarısı! Bilançoyu açıkladılarDünya tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke bu zor dönemde Türkiye'nin yanında yer alırken dünya basını gözünü İstanbul'a çevirmiş durumda. 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna yanıt arayan CNN International'dan dikkat çeken bir analiz geldi.
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildiBinaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
Bakan Kurum: Köylerde kalıcı konut inşa çalışmasına başlandıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından koordinasyonundaki Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde 310 adet kalıcı köy evlerinin inşasına başlandığını anlatan bir video yayımladı. Bakan Kurum mesajında, “Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız. Tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız! 143 bin köy evimizi de bu anlayışla inşa edeceğiz!” dedi.
Acılı annenin feryadı yürek sızlattı: Yüz bin dolar verdik oğlumun ölüsünü aldık!On yıl önce sağlam diye aldığı ev depremde yıkılınca bir oğlunu kaybeden acılı anne, evladının kırkında mezarı başında feryat etti. Anne Alev Demirok, “100 bin dolar para verdik, sağlam dedik. En güvenli dediğim yerde oğlumun ölüsünü aldım” derken, baba Serdar Demirok, “Müteahhit Hikmet Günsay ve oğlu Burak Günsay, birinci derecede suçlu onlardır” diyerek sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi. Demirok çiftine evlatlarından geriye ölmeden önce çektikleri videoları kaldı.
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladıOlası İstanbul depremine karşı afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi eserleri Mimar Sinan’ın kullandığı ‘Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı. Horasan harcı geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi’nin güçlendirilmesinde de kullanılmıştı...
Bina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.