Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

Son dakika eğitim haberleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim haberleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim haberleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Haberleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim haberleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 761 eğitim haberleri haberi bulunmuştur. Tüm eğitim haberleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okullar ne zaman tatil olacak? 2023’te yarıyıl tatili ne zaman? Okulların ikinci ara tatili hangi tarihte?
Okullar ne zaman tatil olacak? 2023’te yarıyıl tatili ne zaman? Okulların ikinci ara tatili hangi tarihte? 2022-2023 MEB tatil takvimi yıl sonuna yaklaştığımız bugünlerde öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından merak ediliyor. 2023 yılında okulların ne zaman tatil olacak, yarıyıl tatili ile ara tatil tarihleri sık araştırılan konular arasında geliyor. Peki, Okullar ne zaman tatil olacak? 2023’ye yarıyıl tatili ne zaman? Okulların ikinci ara tatili hangi tarihte? İşte okullarda 2023 yarıyıl tatili ve ara tatil takvimi!
15.12.2022 Eğitim
Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları açıklandı! Kayıtlar ne zaman başlıyor?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları açıklandı! Kayıtlar ne zaman başlıyor? Deneyap Teknoloji Atölyeleri tarafından 27 il, 38 merkezde gerçekleştirilen ve 15.954 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri kabul sınavı sonuçları açıklandı. Peki, Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Deneyap Teknoloji Atölyeleri kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
7.03.2022 Eğitim
İSG sınav giriş belgesi nasıl alınır? İSG sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitiyor?
İSG sınav giriş belgesi nasıl alınır? İSG sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitiyor? İş yeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı (2021-İSG) 12 Aralık Pazar günü yapılacak. ÖSYM, Pazar günü yapılacak sınav ile ilgili adayları sınava giriş belgesi konusunda uyardı. Peki, İSG sınav giriş belgesi nasıl alınır? İSG sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitiyor? İşte ÖSYM’nin açıklaması ve İSG 2021 sınav giriş belgesi alma ekranı!
11.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti! Türkiye'de ilk kez yapıldı, Öğretmen ve öğrenciler...
MEB harekete geçti! Türkiye'de ilk kez yapıldı, Öğretmen ve öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Türkiye'de ilk kez yapıldı. Resmen açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Türkiye'de mesleki eğitimde ilk olan biyomedikal cihaz kalibrasyon merkezi Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özerin canlı bağlantı ile katılım gösterdiği programda okul öğrencileri ve öğretmenler tarafından kentteki 112 acil ambulansta bulunan cihazın kalibrasyonu yapıldı ve ilk test başarıyla geçti.
2.07.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, Tüm öğretmenler ve...
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, Tüm öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika duyurdu. Tüm öğretmen ve personelleri ilgilendiriyor. 81 ile gönderildi. MEB idari izin genelgesi yayımladı. Genelgedeki yeni düzenlemeye göre, "ilgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek" denildi.
30.06.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! Tamamen değişti, öğretmenler ve...
MEB'den flaş karar! Tamamen değişti, öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Tamamen değişti. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Öğretmen ve okul yöneticilerini yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme yapıldı. Tüm Türkiye'ye gönderildi. MEB'in kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinin hizmet bölgelerini düzenleyen bölümünde değişikliğe gitti. İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerde 1. bölgeye tabi olan ilçeler değişti. İşte il il yeni düzenlemenin detayları...
19.06.2021 Eğitim
MEB'den son dakika karne kararı! Tamamen değişti, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika karne kararı! Tamamen değişti, öğrenciler artık... MEB son dakika duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzaladı. 81 ile gönderildi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Karne ve başarı belgeleriyle ilgili flaş gelişme. Detaylar belli oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne, teşekkür, takdir, onur ile üstün başarı belgelerin basılı hali ve mezunlara yönelik düzenlenen diplomalar için ilgili okul müdürlüğüne başvurulacak. Ders yılı sonu işlemleri, ikinci dönem ile sorumluluk sınavlarına ilişkin tereddüt edilen hususlara, "http://ogm.meb.gov.tr" adresindeki "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünden ulaşılabilecek.
11.06.2021 Eğitim
Bakan Selçuk duyurdu! LGS ile ilgili son dakika gelişmesi
Bakan Selçuk duyurdu! LGS ile ilgili son dakika gelişmesi Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk duyurdu. LGS ile ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Selçuk, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. LGS'de benzer soru iddialarına değinen Bakan Selçuk, "Tamamen dedikodu. Böyle bir şey olsa zaten ilk 1-2 saat içerisinde çıkarılırdı." ifadelerini kullandı.
11.06.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Ve devreye girdi, Tüm Türkiye'de...
MEB resmen harekete geçti! Ve devreye girdi, Tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika olarak duyurdu. Resmen harekete geçildi. Tüm Türkiye'de başladı. Detaylar belli oldu. Öğretmenleri çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandı. Mesai arkadaşlarımız an itibarıyla randevularını e-Nabız’dan alabilirler" dedi. Peki, Öğretmenlere aşı zorunlu mu? Öğretmen eşleri aşı olacak mı? Öğretmenler için aşı randevusu nasıl alınır? Öğretmen aşı randevusu almak için yapılması gerekenler...
6.06.2021 Eğitim
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve...
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve... Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
4.06.2021 Eğitim
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık...
MEB'den flaş karne kararı! Tamamen kaldırıldı, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın detayları belli oldu. Bakanlık 81 ile gönderdi. Karnelerle ilgili flaş karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 18 Haziran'da karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne verilebilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenen devam devamsızlık bilgilerinin dikkate alınmaması kararlaştırıldı. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler tespit edilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için yaz okulları açılacak.
3.06.2021 Eğitim
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı!
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı! Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
3.06.2021 Eğitim
Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih
Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Detaylar belli oldu. İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusunun cevabı yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Selçuk, corona virüsüyle mücadele tüm hızıyla sürerken, eğitimde normalleşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını aktaran Bakan Selçuk, kalan öğretim görevlilerinin hepsinin 7 Haziran'dan itibaren aşı olabileceğini belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin neden şehirlerde iki gün, köylerde 5 gün olduğunu detaylıca anlattı. Bakan Selçuk, 1 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılının açılabileceğini söyledi.
2.06.2021 Eğitim
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İller tek tek açıklandı ve hafta sonu kısıtlamasının hangi iller için hangi şekilde uygulanacağı belirtildi. Kısıtlamalar ve tedbirlere ilişkin yeni kararlar peş peşe duyuruluyor. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. Koronavirüs risk haritasına göre 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir de kırmızıya büründü. Neredeyse her gün illerden yeni tedbir kararları duyuruluyor. İşte hafta içi hafta sonu yasaklarına ilişkin tüm detaylar ve alınan yeni kararlar...
9.04.2021 Gündem
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar!
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar! Okulların tamamen kapanıp kapanmayacağı vaka sayılarındaki artış ve mutasyon haberlerinin ardından yeniden gündem oldu. Son günlerde il bazında yapılan değerlendirmelere göre mutasyona bağlı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala yasakların da gündeme gelmesiyle 'Okullar kapanıyor mu?' sorusu merak konusu oldu. Okulların durumu ile ilgili son karar illerin durumuna göre veriliyor. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim uygulaması değişiklik gösteriyor. Bazı illerden okullarla ilgili yeni haberler gelmeye başladı. Peki, Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? Okullar tamamen kapanıyor mu? İşte okullarla ilgili son durum ve yapılan açıklamalar...
8.04.2021 Eğitim
BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarih verdi!
BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarih verdi! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) yerleştirme sonuçları binlerce aday tarafından merak ediliyor. Sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlayan BİLSEM için gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak BİLSEM sonuç tarihinde. BİLSEM sonuçları ile ilgili MEB tarih verdi. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB duyurusu...
6.10.2020 Eğitim
EKPSS başvuru tarihi 24 ocakta! (EKPSS 2020 başvurusu nasıl yapılır?)
EKPSS başvuru tarihi 24 ocakta! (EKPSS 2020 başvurusu nasıl yapılır?) EKPSS başvurusu 24 Ocak Cuma günü başlıyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ne zaman başlıyor? sorusu böylelikle yanıt buldu. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS 2020 başvurusu nasıl yapılır? 2020 EKPSS sınavı ne zaman? 2020 EKPSS kura başvuru tarihi belli mi?
21.01.2020 Eğitim
MEB E- okul sistemi üzerinden takdir teşekkür hesaplama (2020)! E-okul vsb girişi nasıl yapılır?
MEB E- okul sistemi üzerinden takdir teşekkür hesaplama (2020)! E-okul vsb girişi nasıl yapılır? E okul veli bilgilendirme sistemi öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından son günlerin en çok ziyaret edilen sayfalarından biri. Yarıyıl tatilinin başlamasına günler kala, öğrenciler e-okul vbs üzerinden takdir teşekkür nasıl hesaplanır? Sorusunu araştırmaya başladı.
15.01.2020 Eğitim
ATA AÖF 28-29 aralık (final) sınav sonuçları ne zaman?  ATA AÖF not sistemine göre CC ile geçilir mi?
ATA AÖF 28-29 aralık (final) sınav sonuçları ne zaman? ATA AÖF not sistemine göre CC ile geçilir mi? ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 28-29 aralıkta güz dönemi final sınavına giren adaylar tarafından merakla takip ediliyor. Öğrenciler yoğun bir şekilde 'ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıt arıyor. ATA AÖF soru ve cevap anahtarlarının açıklanmasından sonra öğrenciler sınav sonuçlarını daha çok merak etmeye başladı. İşte ATA AÖF hakkında merak edilenler.
8.01.2020 Eğitim
ÖSYM EKPSS tercih robotu nasıl kullanılır? | EKPSS tercih kılavuzu 2019/2 başvuruları nasıl yapılır?
ÖSYM EKPSS tercih robotu nasıl kullanılır? | EKPSS tercih kılavuzu 2019/2 başvuruları nasıl yapılır? ÖSYM EKPSS tercih kılavuzunun açıklanmasından sonra, adaylar EKPSS başvuruları nasıl yapılır? EKPSS tercih robotu olacak mı? soruların da hız kazandı. İşte EKPSS tercih konusunda merak edilenler…
21.12.2019 Eğitim
ÖSYM KPSS branş sıralama güncellendi! ÖSYM EKPSS branş sıralaması 2018 nasıl bakılır?
ÖSYM KPSS branş sıralama güncellendi! ÖSYM EKPSS branş sıralaması 2018 nasıl bakılır? ÖSYM EKPSS atamalarını bekleyen adaylar bugün branş sıralaması ile ilgili bir gelişme yaşadı. 2016-EKPSS ve 2018-EKPSS branş bazında sıralamaları güncellendi. İşte ÖSYM EKPSS ile ilgili son gelişmeler…
19.12.2019 Eğitim
MEB'den öğretmenler için web sitesi
MEB'den öğretmenler için web sitesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,"Öğretmenlerimizin mesleki gelişim programlarından, eğitim haberlerinden, etkinliklerimizden haberdar olabilecekleri, öğretmen kitaplığına erişim sağlayabilecekleri kendilerine özel web sitesi yayında" dedi.
8.11.2019 Eğitim
Yıldızlar ve gençler stratejilerini yarıştırdı!
Yıldızlar ve gençler stratejilerini yarıştırdı! 30 farklı okuldan 200 sporcu 2 gün süren müsabakalarda kıyasıya yarıştı
27.12.2016 Eğitim
Eğitimde fark yaratan proje 'En'
Eğitimde fark yaratan proje 'En' "Her çocuğun “En olabileceği bir alanı var” düşüncesiyle yeni bir eğitim projesine başlayan Hayata Doğru Okulları, küçük pırıltılardan birer yıldız yaratılacak.
3.03.2016 Eğitim
Yurt Seçiminde Önce Güvenlik Sonra Yemek ve Hijyen Etkili
Yurt Seçiminde Önce Güvenlik Sonra Yemek ve Hijyen Etkili Üniversite tercih döneminin gelmesiyle birlikte öğrenciler ve ailelerini yurt telaşı sardı.
11.08.2015 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Haberleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim haberleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.