Eğitim

Eğitim

Son dakika eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 75.033 eğitim haberi bulunmuştur. Tüm eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybetti
Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybettiYazar ve şair Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.
26.07.2024Gündem
Mardin'de feci kaza! Otomobil demir bariyerlere çarptı: 6 yaralı
Mardin'de feci kaza! Otomobil demir bariyerlere çarptı: 6 yaralıMardin'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin demir bariyere çarptığı kazada 6 kişi yaralandı.
26.07.2024Gündem
Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı iki karakol gemisi Katar'da görev yapacak!
Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı iki karakol gemisi Katar'da görev yapacak!Türkiye ile Katar'ın Umm Al Houl Deniz Üssü'nde görev yapacak olan 2 Tuzla sınıfı karakol gemisi için Muğla'nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yapılan askeri tören ile görevlendirme programı düzenlendi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun da katıldığı törende Katar'da görev yapacak olan gemilerin özellikleri anlatıldı. Tatlıoğlu, "Deniz gücümüz, küresel güvenliğe katkı sağlamaya devam ediyor" dedi.
26.07.2024Gündem
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduGaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.
26.07.2024Gaziantep
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacak
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız." dedi.
26.07.2024Gündem
Adana Büyükşehir Belediyesi, 12 branşta 18 bin 870 çocuğa ücretsiz eğitim veriyor
Adana Büyükşehir Belediyesi, 12 branşta 18 bin 870 çocuğa ücretsiz eğitim veriyor Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 12 ilçede ve 12 branşta 18 bin 870 çocuğun Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda eğitim aldığını açıkladı.
26.07.2024Adana
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
LGS BOŞ KONTENJAN TIKLA-SORGULA 2024: MEB 2. tercih ile Fen, Anadolu Lisesi LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu mu?
LGS BOŞ KONTENJAN TIKLA-SORGULA 2024: MEB 2. tercih ile Fen, Anadolu Lisesi LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu mu?LGS 2024 taban puanları ve boş kontenjanlar gündemde. LGS tercihleri 28 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. Peki, LGS 2024 taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu mu? Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı her yıl LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklıyor. Fen, İmam Hatip, Anadolu Lisesi boş kontenjanlar ve taban puanları binlerce öğrenci ve velinin gündemindeki yerini aldı.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değişti
Atama kararları Resmi Gazete’de! Birçok üniversitenin rektörü değiştiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de birçok kuruma yeni isimler atandı. Buna göre; Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yıldız, Hacettepe Üniversitesi Rektölüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı.
25.07.2024Gündem
Üniversite tercihleri başladı: GASMEK YKS uzman öğretmenleri ile tüm öğrencilerin yanında
Üniversite tercihleri başladı: GASMEK YKS uzman öğretmenleri ile tüm öğrencilerin yanındaGaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) üniversite tercihleri için uzman öğretmenleriyle tüm öğrencilere yardımcı oluyor, yeni dönem için ise hazırlık yaz kurslarına başlıyor.
25.07.2024Gaziantep
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyecekler
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyeceklerİki Fransız okulunun ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı eğitim kurumu Ernst-Reuter Okulu da Dışişleri Bakanlığı’ndan nota verildiğini, yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu...Bakan Tekin, Meclis’te gazetecilerin Fransız okullarıyla yaşanan krizle ilgili soruları üzerine okulların mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edeceklerini, girmezlerse yok hükmünde olduğunu belirtti...
25.07.2024Gündem
Bağcılar'da camide imamı okla vuruldu: Şüpheli gözaltına alındı
Bağcılar'da camide imamı okla vuruldu: Şüpheli gözaltına alındıİstanbul Bağcılar’da dün Necattın Camii’nde öğle namazı sonrasında imama saldırı düzenlendi.
25.07.2024Gündem
Trendyol 1. Lig'de fikstür çekildi! İşte ilk hafta maçları
Trendyol 1. Lig'de fikstür çekildi! İşte ilk hafta maçlarıTrendyol 1. Lig'de 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezon, 9 Ağustos'ta başlayıp 10 Mayıs 2025'te sona erecek.
24.07.2024TFF 1.Lig
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Fransız okulları açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Fransız okulları açıklamasıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevzuata uymayan Fransız okullarına işlem yapılacağını söyledi.
24.07.2024Gündem
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımı
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımıPolis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına yapılacak alım için başvuru süreci, 23 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Başvurular, adayların http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, İç Güvenlik Fakültesi için de 40 kadın ve 160 erkek olmak üzere toplamda 200 öğrenci alımı yapılacak. Bu alıma ilişkin başvuru süreci ve detayları yine http://www.pa.edu.tr adresinden takip edilebilir.
23.07.2024Gündem
Bağışladığı organlar 5 kişiye umut oldu!
Bağışladığı organlar 5 kişiye umut oldu!Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki kadın, organları ile 3 kişinin hayata tutunmasına ve 2 kişinin görmesine vesile oldu.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
MHK yeni başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir, kaç yaşında, nereli?
MHK yeni başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir, kaç yaşında, nereli?Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Ferhat Gündoğdu olduğunu açıkladı. Peki, Ferhat Gündoğdu kimdir, MKM yeni başkanı kaç yaşında, nereli?
23.07.2024Gündem
En az lise mezunu 2 bin 500 polis alınacak! EGM PA PMYO 2024 Polis memuru alımı ne zaman, şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?
En az lise mezunu 2 bin 500 polis alınacak! EGM PA PMYO 2024 Polis memuru alımı ne zaman, şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?Polis olmak isteyenleri yakından ilgilendiren en az lise mezunu polis memuru alımı ilanı geldi. Polis Meslek Yüksekokullarına 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacak. Polis memuru alımı şartları belli olurken başvurular 23 Temmuz Salı gününden itibaren yapılabilecek. İşte, yeni polis alımı tarihi, başvuru şartları
23.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.