Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

Son dakika Türkiye Seyahat Acentaları Birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Seyahat Acentaları Birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye seyahat acentaları birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 359 türkiye seyahat acentaları birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye seyahat acentaları birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalovlar ve villalara her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı uyarıda bulunan Mehmet Bozdoğan, Birebir kopyalanan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için ön ödemeyi alan dolandırıcılar maalesef durmuyor. Ev sigortası adı altında bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, mekana gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor
Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu olacak, taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek” dedi.
17.12.2023 Gündem
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek
Bacasız sanayiden ekonomiye büyük katkı! Turizmde tarihi rekor yılbaşıyla birlikte gelecek Turizmde en iyi yıl olarak kabul edilen 2019 rakamlarını 2023 yılı Ekim ayı sonunda yakalayan Türkiye, Avrupa ve Rus pazarından gelecek yılbaşı rezervasyonlarıyla bu rekoru kıracak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, “2019 yılı rakamlarını hemen hemen yakaladık hatta yılsonu itibarıyla üzerine bir miktar çıkmamız söz konusu. Kasım ve Aralık aylarının verileri çıktıktan sonra biz 2019’daki 51 milyon 700 bin rakamına çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
4.12.2023 Ekonomi
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin bilet satışları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Expresi’nin ilk seferi 11 Aralık’ta yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni, 11 Aralık’ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferine uğurlayacak.
1.12.2023 Ekonomi
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Finalin oynanacağı hafta sonu öncesinde, İstanbul'da yoğun bir turist hareketliliği bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "İstanbul için çok önemli bir etkinlik. Bu tür etkinlikler, başka bu tür etkinliklerin gelmesine de vesile oluyor. İstanbul'da o hafta sonu otel bulmak mümkün olmaz. Kişi başı 2 bin dolarlık bir ortalamadan hesaplarsak, İstanbul 120 milyon doların üzerinde bir gelir bekliyor" dedi.
3.06.2023 Gündem
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim
Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala turizm tesislerinde doluluk oranı hızla artmaya başladı. Tatil planı yapacaklar için erken rezervasyon uyarısı geldi. İşte detaylar
18.04.2023 Ekonomi
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere ve yeme-içme sektöründeki işletmelere, depreme dayanıklı olduklarına dair sertifika verilmesi gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, “Yurtdışındaki muhataplarımız eskiden ‘yeni destinasyon var mı?’ diye sorarken şimdi depremi soruyor. Tur operatörleri de büyük ihtimalle otellerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair raporlar isteyecek. Oteller sertifikalansın ki güven telkin edelim” diye konuştu.
20.03.2023 Ekonomi
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor Avrupa'ya seyahat etmek daha da zor hale geliyor. Avrupa Birliği Konseyi, Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelenler için pasaport kontrollerini sıkılaştıracak Entry/Exit System’ı (EES-Giriş-Çıkış Sistemi) 2023’ün mayıs ayında yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. İşte haberin detayları...
26.11.2022 Ekonomi
Hac ve Umre seyahatleriyle ilgili yeni karar
Hac ve Umre seyahatleriyle ilgili yeni karar Hac ve Umre seyahatleriyle ilgili yeni karar verildi. "Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.
12.11.2022 Gündem
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı...
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı... Son dönemin tatil trendi haline gelen bungalov evler tatil yapmak isteyen pek çok kişinin kabusu oldu. Fırsatçıların son yöntemi ise olmayan bungalov evleri sosyal medya hesabından kiralamak. İstanbul'dan uzaklaşıp doğada huzur bulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kaçış rotalarından biri olan Sapanca da son günlerde bungalov dolandırıcılığıyla adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde birlikte tatil yapmak isteyen bir arkadaş grubunun başına gelenler pes dedirtecek türden. Yaşadıklarını milliyet.com.tr'ye anlatan grup güzel bir tatil geçirmek isterken, adeta hayatının şokunu yaşadı.
16.08.2022 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor Türkiye için sevindiren gelişme. Turizmde yeni rekor geliyor. Dünyadaki pandemi ve savaş ortamı koşullarına rağmen Türkiye turizmde yeni bir rekora odaklandı. Bu açıdan ağustos rezervasyon akışı da bu rekorun önemli destekleyicisi olacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, ağustosta yerli ve yabancı turistin ilgisinin devam edeceğinin görüldüğüne dikkat çekerken, “Birebir rezevarsyonlar bunu gösteriyor. Rusya’nın kapalı olması diğer pazarlara olan pazarlama çalışmalarında iyi oluğumuzu gösterdi. Kaybolanın yeri dolmaz ama dünya şartlarına rağmen bu rakamlara oldukça iyi diyebiliriz” şeklinde konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok destinasyonu bünyesinde barından Trabzon'da, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Sayısı günlük 25'e çıkarılan 'charter' uçak seferleriyle Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman ve İsrail gibi Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden günlük 3 bin 500 turistin geldiği kentin nüfusu turizm göçüyle arttı; otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.
30.07.2022 Yaşam
Bayram öncesi akın ettiler! 'Rezervasyonsuz gelmeyin'
Bayram öncesi akın ettiler! 'Rezervasyonsuz gelmeyin' Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, "Otellerde şu an doluluk yüzde 80- 90 civarında. Üst segment otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı" dedi. TAV Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da bayram boyunca geliş-gidiş toplam 60 iç hat, 80 dış hat uçuş beklediklerini açıkladı.
6.07.2022 Yaşam
Bodrum, bayram öncesi hareketlendi
Bodrum, bayram öncesi hareketlendi Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, "Otellerde şu an doluluk yüzde 80- 90 civarında. Üst segment otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı" dedi. TAV Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da bayram boyunca geliş-gidiş toplam 60 iç hat, 80 dış hat uçuş beklediklerini açıkladı.
6.07.2022 Ekonomi
Bayram öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 800 liradan başlıyor
Bayram öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 800 liradan başlıyor Tatile gidecek milyonlara kötü haber geldi. Bayram öncesi tatil fiyatları yükseldi. Okulların tatile girmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizm hareketliliği de başladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tesislerde fiyatların 3 yıldızlılarda 800 TL, 4 yıldızlılarda 1400 TL, 5 yıldızlılarda 2 bin TL ve villalarda 15 bin TL'den başladığını söyledi.
27.06.2022 Ekonomi
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın Tatile çıkacaklara uyarılar peş peşe geldi. Hayalini kurduğunuz yaz tatilinizin zehir olmaması için sayıları her geçen gün artan tatil dolandırıcılarına karşı dikkatli olun çağrısı yapıldı.
26.06.2022 Gündem
Akın ediyorlar! İki yılın ardından rekor göründü
Akın ediyorlar! İki yılın ardından rekor göründü Turizmde yaz sezonu bu yıl oldukça erken başladı. İki yıldır pandemi nedeniyle tatil özlemi yaşayan başta Avrupalı ve yakın coğrafyalardaki turistler olmak üzere, Türkiye’ye gelişlerde dikkat çeken artışlar var. Bu turistler içinde milliyetlerine göre İngiliz ve Almanların ağırlığı görülüyor. Turizmciler, haziran ayı başı itibarıyla İngiliz ve Alman turist sayısında yeni bir rekorun artık kesinleştiğini dile getiriyor.
10.06.2022 Gündem
Türkiye ve Venezuela arasında 3 anlaşma!
Türkiye ve Venezuela arasında 3 anlaşma! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun huzurunda farklı alanlarda işbirliğini içeren 3 anlaşma imzalandı.
8.06.2022 Siyaset
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın Uzun kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, Akdeniz ve Ege sahillerindeki popüler destinasyonlar yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcileri, bayram tatili için 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu. Ajda Pekkan'dan Şevval Sam'a, Ebru Gündeş'ten Sibel Can'a birçok sanatçı da otellerde konser verecek.
28.04.2022 Yaşam
Bayram tatili ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 indirimli...
Bayram tatili ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 indirimli... Bayram tatili ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları ilgilendiriyor. Yüzde 50 indirim fırsatı. Bu yıl, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşen 5 günlük Ramazan Bayramı tatili için yüzde 50'yi bulan indirimli rezervasyon kampanyalarına ilginin yoğun olduğu açıklandı. Turizmciler, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaş ve bu iki ülkeden turizm hareketinin kesilmesiyle Ramazan Bayramı ile iç turizme yöneldi.
15.04.2022 Ekonomi
Yüzde 50 indirim! Fiyat artışlarından etkilenmemek için...
Yüzde 50 indirim! Fiyat artışlarından etkilenmemek için... Yaz tatili, geçen yıla göre yüzde 30 ile 50 arasında daha pahalı olacak. Fiyat artışlarının temelinde; dövizdeki artış ve maliyet kaynaklı fiyat yükselişleri var. Ancak erken rezervasyon yapan karlı çıkıyor, yüzde 50'ye varan indirim imkanı sunuluyor. Bu nedenle yerli turistin erken rezervasyon dönemini değerlendirmesinin bu sezon daha önemli hale geldiğini anlatan turizmciler, indirim oranları ve aylara bölünen ödeme seçenekleri ile tatilin daha uygun fiyatlara getirilebileceğini ifade ediyor.
3.02.2022 Ekonomi
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan gelen turistler, Christmas ile birlikte 10 günü bulan tatil programlarını değerlendirmek için Antalya’da açık olan 5 yıldızlı otelleri doldurmaya başladı. Noel Baba, kardan adam, geyikler ve yılbaşı ağacı gibi yılbaşının renkli figürleriyle süslenen ve ışıklandırılan otellerde yüzde 100’e yakın doluluk bekleniyor.
13.12.2021 Ekonomi
Tatile çıkacaklar dikkat! Resmen duyurdu: Rezervasyonlar ve...
Tatile çıkacaklar dikkat! Resmen duyurdu: Rezervasyonlar ve... Tatile çıkacak herkesi ilgilendiriyor. Resmen başladı. Erken rezervasyon fırsatını duyurdu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yerli turistin uygun koşullarda tatil yapabilmesi için erken rezervasyon imkanlarından faydalanması gerektiğini bildirdi.
19.11.2021 Ekonomi
TURSAB enformasyon memurluğu yabancı dil sınavı başvuruları başladı!
TURSAB enformasyon memurluğu yabancı dil sınavı başvuruları başladı! Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 46. ve devamı maddeleri uyarınca yapılacak, Enformasyon Memurluğu ve Enformasyon Memurluğu yabancı dil sınavları TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) tarafından düzenlenecek. TURSAB enformasyon memurluğu sınavı başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını 25 Kasım'a kadar yapabilecek. Peki, TURSAB enformasyon memurluğu sınavı başvurusu nasıl yapılır? İşte TURSAB sınav başvurusu ile ilgili detaylar...
4.11.2021 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye seyahat acentaları birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.