Gazete Vatan Logo

Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim

Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala turizm tesislerinde doluluk oranı hızla artmaya başladı. Tatil planı yapacaklar için erken rezervasyon uyarısı geldi. İşte detaylar

Tatil sezonu başladı! Erken rezervasyon fırsatı: Yüzde 40 indirim

Yaz tatili sezonu açıldı. Yerli ve yabancı turistler Ege, Akdeniz için planlarını yapmaya başladı. Sektördeki son gelişmeleri değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, bu yıl turizmde hedeflerinin çok yüksek olduğunun altını çizerek, özellikle erken rezervasyon satışlarında Avrupa’da ekim, kasım, aralık ve ocak ayında güzel rakamlara ulaştıklarını bildirdi.

Şubat ayında depremle birlikte turizm sektörünün de durduğunu dile getiren Kuk, mart ayından itibaren hareketliliğin yeniden başladığını kaydetti. Bu sene mayıstan itibaren hem Avrupa hem de Rus pazarı açısından iyi bir sezon beklediklerine değinen Kuk, “İç pazarda da hareketlilik var. Haziran, temmuz, ağustos ve eylüle erken rezervasyonda güzel satışlar almaya başladık. İç pazarda tüketicimize erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Yüzde 30 ile 40 arasında indirimler var. Son dakikaya kaldığınız zaman daha pahalıya tatil yapmak zorunda kalıyorsunuz. Avrupalılar ve Ruslar bu işi çok iyi takip edip uygun fiyata tatil yapıyor ama biz isteriz ki kendi vatandaşlarımız da tatillerini erkeden satın alsınlar” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 80 DOLULUK

Posta'da yer alan habere göre; Ramazan Bayramı hareketliliğini de değerlendiren Kuk, “İlk etapta hedeflediğimiz rakamlar olmadı ama iki gündür ciddi bir hareketlilik var. Son dakika satışlarıyla hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum. Şu an açık otellerimizde yüzde 60 doluluk var, bayram haftasında yüzde 70-80 doluluk sağlarız. Çünkü iç pazarda şu an oldukça uygun fiyatlar var. 3 günlük bir aile tatilinin, oteline ve bölgesine göre 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen fiyatları var. İç pazardaki tatil yapmak isteyen misafirlerimizin bu indirimlerden faydalanmasını tavsiye ederim” diye konuştu.

17 MİLYON TURİST HEDEFİ

Şu andaki gidişatın umut verici olduğunu aktaran Kuk, “Beklentilerimiz düzeyinde gidiyoruz. Avrupa pazarı sezonu açıldı, 15 Mayıs’tan sonra yoğun şekilde, Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya’dan yoğun gelişler başlayacak. Şu an bile Avrupa ve Rusya’dan önemli rezervasyonlar alıyoruz. Bu yıl 16-17 milyon arasında bir turisti ağırlamayı bekliyoruz. Ülke çapında ise 51-55 milyon arasında turist beklentimiz var. Bunun yanında kişi başı turizm gelirini artırmamız lazım, ülkemizin buna ihtiyacı var” dedi.

Haberin Devamı