Şifa

Şifa

Son dakika şifa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şifa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şifa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şifa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şifa gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.220 şifa haberi bulunmuştur. Tüm şifa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'in 'şifa deposu' içeceğini dünya tanıyacak! Avrupa Birliği resmen yayınladı
Gaziantep'in 'şifa deposu' içeceğini dünya tanıyacak! Avrupa Birliği resmen yayınladıGüneydoğu’nun hemen her kentinde bilinen ve kahve kültürünün vazgeçilmezi olan Menengiç kahvesi, sağlığa faydaları nedeniyle yoğun olarak tüketiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşareti tescili için başlatılan çalışmayla Gaziantep Menengiç Kahvesi başvurusu AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandı. 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından ürünün resmi tescili yapılacak.
20.07.2024Gaziantep
Etkisi ağıza girdiği anda başlıyor! İdrar yolunu lavaboaç gibi temizler, yanmayı anında kesiyor: Koyu rengini antioksidanlardan alıyor
Etkisi ağıza girdiği anda başlıyor! İdrar yolunu lavaboaç gibi temizler, yanmayı anında kesiyor: Koyu rengini antioksidanlardan alıyorMeyve suyu olarak tüketilir. Ekşi ve acımsı tadıyla bilinir. En çok etkisini idrar yolu enfeksiyonlarında kendini gösterir. Şifa dağıtan bu bitki, lavaboaç gibi idrar yollarını temizler. Antioksidanlar sayesinde rengi koyu kırmızıya çalar. Gelin birlikte kızılcık bitkisinin etkilerine bakalım.
16.07.2024Yaşam
Limon suyunu kaynatıp içince bu dert bitiyor; Limonu olanlar dolaptan çıkarıp hemen denesin
Limon suyunu kaynatıp içince bu dert bitiyor; Limonu olanlar dolaptan çıkarıp hemen denesinLimon her şekliyle şifa dağıtır. Ancak kaynamış limon suyu özellikle o derdi kökünden bitiriyor. İşte detaylar...
14.07.2024Yaşam
Gaziantep'te 500 yıl önce yapıldı! Türkiye'de ilk sırada, 81 ilden şifa bulmaya geliyorlar
Gaziantep'te 500 yıl önce yapıldı! Türkiye'de ilk sırada, 81 ilden şifa bulmaya geliyorlarOsmanlı dönemi kayıtlarında yaklaşık 500 yıl önce böbrek ameliyatının gerçekleştirildiği yer alan Gaziantep'te kurulan Kahraman Eruslu Böbrek Nakli Hastanesi'nde hastalar sağlığına kavuşmaya devam ediyor.
14.07.2024Gaziantep
Adana'da ruh sağlığı tedavisi gören hastalar tarımla şifa buluyor!
Adana'da ruh sağlığı tedavisi gören hastalar tarımla şifa buluyor!Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.
13.07.2024Adana
Adana'nın serinleten lezzeti dikenli incir tezgahlarda yerini almaya başladı! Tam bir şifa kaynağı
Adana'nın serinleten lezzeti dikenli incir tezgahlarda yerini almaya başladı! Tam bir şifa kaynağıAdana'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak tanesi 15 liradan satılan dikenli incirle serinliyor.
14.07.2024Adana
Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyor
Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyorBilindiği gibi limonatanın basit bir yapım aşaması var. Yaz boyu serinleten bu içeceğe bir kaşık tuz eklediğinizde neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?
6.07.2024Yaşam
Rusya'da geleneksel olarak kullanılan tedavi yöntemi Türkiye'de! Buraya gelenler arıyla şifa buluyor
Rusya'da geleneksel olarak kullanılan tedavi yöntemi Türkiye'de! Buraya gelenler arıyla şifa buluyorBursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.
6.07.2024Gündem
Faydaları saymakla bitmeyen şifa deposu sedir balının sağımı başladı
Faydaları saymakla bitmeyen şifa deposu sedir balının sağımı başladıTürkiye'nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen 'sedir balı' bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi.
4.07.2024Gündem
Adana'da ruh sağlığı tedavisi gören hastalar tarımla şifa buluyor!
Adana'da ruh sağlığı tedavisi gören hastalar tarımla şifa buluyor!Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.
3.07.2024Adana
Adanalı kadınların şifa kaynağı mucize ot! "İlaç olarak kullanıyoruz"
Adanalı kadınların şifa kaynağı mucize ot! "İlaç olarak kullanıyoruz"Adana'nın Feke ilçesinde köylüler Toros Dağı eteklerinde yetişen doğadan gelen şifalı ot olarak bilinen kantaronu toplayıp şifa için günlerce güneşte bekletiyor.
2.07.2024Adana
Osmanlı'nın vazgeçilmez lezzeti şimdi çayın yanında şifa dağıtıyor! Çayı da var yağı da: Her gün 1 fincanı kolestrolü dengeliyor
Osmanlı'nın vazgeçilmez lezzeti şimdi çayın yanında şifa dağıtıyor! Çayı da var yağı da: Her gün 1 fincanı kolestrolü dengeliyor Yüzyıllar öncesinden Türk mutfağına miras kalan bergamot, şifa dolu içeriğiyle şimdilerde çayın yanında aroma vermek için tüketiliyor. Bergamot nasıl kullanılmalı?
1.07.2024Yaşam
Tanyeli'den duygulandıran sözler: Maddi olarak hazırlıksızdım, asla dilenci değilim
Tanyeli'den duygulandıran sözler: Maddi olarak hazırlıksızdım, asla dilenci değilimBir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Tanyeli katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu. Hastalık sürecinde yakın çevresinden maddi manevi destek gördüğünü dile getiren Tanyeli, "11 yıldır Sidney'de yaşıyordum. Kayınvalidemin rahatsızlığı için geldim, dönecektim. Allah burada verdi hastalığı... Maddi olarak hazırlıksızdım. Asla dilenci değilim. Bana gönülden verildiği zaman şifa olur." diye konuştu.
1.07.2024Magazin
1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi
1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendiHer bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.
30.06.2024Dünya
Adana'da eşini öldüren uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı
Adana'da eşini öldüren uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktıAdana'da öğretmen eşi Hatice Çelik’i (29) öldürüp, bacanağı Murat Akdöker’i de ağır yaralayan uzman çavuş Gökhan Çelik (27) yakalandı. Çelik’in sorgusu sürerken Akdöker’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
29.06.2024Adana
Sıcak yaz günlerine tek kaşıkta ferah lezzet! Bulgur salatası tarifi
Sıcak yaz günlerine tek kaşıkta ferah lezzet! Bulgur salatası tarifiSalata hep yemeklerin yancısı olarak görülür. Diyet yemeklerine yakıştırılır. Ancak tek kaşıkta ferahlık vermesi onu vazgeçilmez kılar. Bedene şifa mideye dost bulgur salatası tarifi sıcak yaz günlerini tek kaşıkta ferahlatır. Bugünün menüsünde bulgur salatası tarifi var.
27.06.2024Yaşam
Göbeklitepe'de 'ağlama turu' şarlatanlığına isyan etti: Her yerde gizem aramayın
Göbeklitepe'de 'ağlama turu' şarlatanlığına isyan etti: Her yerde gizem aramayınGöbeklitepe’ye 69 bin TL karşılığı ‘ağlama turu’ düzenlendiğine ilişkin haberler, ömrünü arkeoloji bilimine adayan Prof. Dr. Havva İşkan Işık’ı isyan ettirdi. Prof. Dr. Işık, “Şifa arıyorsanız o şifa Göbeklitepe taşlarında var olduğuna inandığınız enerjide falan değil, psikiyatristlerde” diye tepki gösterdi.
26.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda görüşme gerçekleştirdi.
25.06.2024Gündem
Yastıksız uyumak vücudunuzda neleri değiştirir?
Yastıksız uyumak vücudunuzda neleri değiştirir?İlk bakışta rahatsız edici görünse de yastıksız uyumak başta sırt ağrıları olmak üzere pek çok ağrıya şifa oluyor. Gelin yastıksız uyumanın vücutta yarattığı değişime birlikte bakalım.
24.06.2024Yaşam
Armudun sapı dahil her zerresi şifa! Bakterileri bile besliyor
Armudun sapı dahil her zerresi şifa! Bakterileri bile besliyorBirçok kişi armudun iyisini yemenin ne gibi faydaları olduğu konusunda az bilgi sahibidir. Armut hakkında daha önce duymadığınız bilgileri derledik. İşte armudun 5 faydası!
23.06.2024Yaşam
Adana sıcağında yetişiyor! Faydası saymakla bitmiyor: Şifa için üretiliyor
Adana sıcağında yetişiyor! Faydası saymakla bitmiyor: Şifa için üretiliyorAdana'nın Kozan ilçesinde Kurban Bayramı ile birlikte köylülerin odun ateşinde şifa için ürettikleri dutun pekmez yolculuğu başladı.
17.06.2024Adana
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyor
Sadece Adana'da üretiliyor! Akciğer hastalıkları dahil her derde deva oluyorAdana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan “Mezla Balı" Avrupa’da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.
17.06.2024Adana
Gaziantep'te dut ağacının altında, dut suyu satıyor! Birçok faydası var
Gaziantep'te dut ağacının altında, dut suyu satıyor! Birçok faydası varGaziantep'te yaşayan 14 yıldır geleneksel Türk şerbetleri satan 38 yaşındaki Hülya Aydınlık, gölgesinde serinlediği dut ağacının altında, dut suyu, Osmanlı şerbeti ve meyan şerbeti satarak geçimini sağlıyor.
14.06.2024Gaziantep
Adana'da her sokak başında satılıyor, İbn-i Sina yıllar önce açıklamış, öyle faydaları var ki! Tam bir şifa kaynağı
Adana'da her sokak başında satılıyor, İbn-i Sina yıllar önce açıklamış, öyle faydaları var ki! Tam bir şifa kaynağıAdana’nın yöresel meyvelerinden olan dikenli incir bu yaz sezonunda da büyük ilgi görülmesi bekleniyor. Neredeyse her sokak başında kurulan tezgahlarda her gün binlerce dikenli incir satılıyor.
2.06.2024Adana
Bu çorba her derde deva! Gaziantep'in meşhur çorbasının her kaşığı şifa dağıtıyor
Bu çorba her derde deva! Gaziantep'in meşhur çorbasının her kaşığı şifa dağıtıyorGeleneksel Gaziantep yemeklerinden biri olan beyran çorbası, tam bir protein ve besin deposu olarak biliniyor. Beyran çorbası özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu özelliğiyle en sık tercih edilen çorbaların başında geliyor.
3.06.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

Şifa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şifa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.