Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme

Son dakika sağlıklı beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlıklı beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlıklı beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlıklı beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.901 sağlıklı beslenme haberi bulunmuştur. Tüm sağlıklı beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Canan Karatay'dan aynı anda tüketmeyin çağrısı: Bağırsakları şoka uğratıyor!
Canan Karatay'dan aynı anda tüketmeyin çağrısı: Bağırsakları şoka uğratıyor! Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme konusunda uyarıları devam ediyor. Karatay, son olarak kahvaltı sofralarında sıklıkla yer alan salatalık ve domates birlikteliği hakkında konuştu.
4.04.2024 Yaşam
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor Kadınların yaşadığı selülit problemi tedavisi zor olan bir durumdur. Selülitten kurtulmak için egzersiz, sağlıklı beslenme ya da masaj uygulanmaktadur. Kişiden kişiyte tedavi süreci ve sonuçları değişebilir.
14.02.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır? Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerde çok fazla görülen önceden yaptığı aktiviteleri artık yapmama isteme hastalığı olarak belirtileri nüks etmektedir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman çok birçok insanda farklı nedenlerden dolayı bu durum görülebilmektedir.
21.01.2024 Sağlık
Rüyada Sümük Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Burnun Akması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Sümük Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Burnun Akması Nasıl Yorumlanır? Rüyada sümük görmek rüya yorumlarına göre genellikle hayırlı bir evlat demektir. Rüyasında sümük gören kişiler zor durumdalarsa bu zor durumdan kısa süre içinde kurtulurlar.
15.01.2024 Eğitim
Stres, düzensiz uyku ve sağlıksız beslenme hızlandırıyor!
Stres, düzensiz uyku ve sağlıksız beslenme hızlandırıyor! Hemen herkes genç bir görünüme sahip olmak istiyor. Bu amaçla bıçak altına yatanların sayısı da her geçen gün artıyor. Dışarıdan yapılan müdahaleler çeşitli çözümler sunsa da asıl önemli olan sorunun kaynağını çözmekten geçiyor.
9.01.2024 Yaşam
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
B12 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vücudumuz tarafından üretilmediği için dışarıdan alınması gerekli olan vitaminlerden biridir. Aynı zamanda suda çözünen bir vitamin olduğundan vücut ihtiyacı kadarını kullanır ve fazlasını da idrar ile atar.
4.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Sağlıklı beslenme adına tüketilen kürler kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Hazırlanan her bir kür farklı alanlara fayda sağlamaktadır. Vücudunda biriken ödemi atmak ve kilo vermek isteyen kişiler maydanoz, sarımsak ve limon kürünü tercih etmektedir.
18.12.2023 Sağlık
Brokoli Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...brokoli Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Brokoli Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...brokoli Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Brokoli kürü tarifi hem pratik hem de oldukça lezzetlidir. Son zamanlarda oldukça fazla kişinin yaptığı ve uyguladığı bu kür sayesinde güne enerjik başlamak mümkün hale gelmektedir. Kalsiyum açısından da besleyici bir kürdür. Kemik ve kas gelişimine yardımcı olur.
17.12.2023 Sağlık
Boy Uzatma Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...boy Uzatma Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Boy Uzatma Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...boy Uzatma Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Boy kısalığından şikayet eden ya da gelişim çocukları için tavsiye edilen boy uzatma kürleri istenen boya ulaşmaya yardımcıdır. Üstelik eklemlerin esnemesine yardımcı olan bu kürler sağlıklı bir boy uzaması gerçekleştirir. Boy uzatma kürleri tüketirken aynı zamanda esneme ve egzersiz hareketlerinin yapılması da tavsiye edilmektedir.
15.12.2023 Sağlık
Uykusuzluk çekenlerde görülüyor! Bu belirtileri hafife almayın
Uykusuzluk çekenlerde görülüyor! Bu belirtileri hafife almayın Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, düzenli uyku ve sağlıklı beslenme genellikle ikinci plana atılır. Ancak, sağlıklı bir yaşam tarzı sadece vücut sağlığını değil, aynı zamanda dış görünümümüzü de etkiler. Düzenli uyku ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının cilt, kilo, enerji seviyeleri ve genel sağlık üzerindeki olumlu etkileri göz ardı edilemez.
25.11.2023 Yaşam
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle!
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle! Galler Prensesi Kate Middleton'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile eşi Kim Keon-hee'yi karşılamak için düzenlenen törene damgasını vurdu.
23.11.2023 Magazin
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
100 yaşını görmek isteyenler bu besini tüketiyor! Sudan ucuz, altından değerli, bilenler sır gibi saklıyor
100 yaşını görmek isteyenler bu besini tüketiyor! Sudan ucuz, altından değerli, bilenler sır gibi saklıyor Herkesin hayali 100 yaşına kadar ruh ve beden sağlığını koruyarak yaşayabilmek. 100 yaşını görmek ise artık hayal değil. Pek çok kişinin çevresinde 100 yaşına yaklaşmış yakını bulunuyor. Ancak önemli olan ileri yaşlara kadar hem kas hem de ruh sağlığını koruyarak yaşayabilmek. Bu noktada çokça araştırma yapılıyor. Bazı beslenme çeşitlerinin ve aktivitelerin yaşlanmayı geciktirdiği, ilerleyen yaşlarda da sağlıklı kalabilmenin anahtarı olduğunu ortaya çıktı. Peki nedir bu beslenme ve yaşam önerileri? İşte 100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak için yapmanız gerekenler...
15.11.2023 Yaşam
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı
100 yaşını görmek hayal değil, altın değerinde bilgi! İşte uzun yaşamın herkesten saklanan anahtarı Uzun yaşamın sırrı bulundu! Uzun yıllar sağlık bir şekilde hayatlarını sürdürmek isteyenler yaşam kalitelerini artırmanın yollarını arıyor. Teknolojinin gelişmesi, pek çok hastalığın tedavisinin artık yapılabiliyor olması yaşam süresinin uzamasını sağladı. Ancak sadece uzun yaşamak değil bu yılları sağlıklı ve hareket kabiliyetini de kaybetmeden yaşayabilmek herkesi hayali. İşte bu yüzden '100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak mümkün mü?' sorusu akıllara geliyor. İşte 100 yaşını görmek ve 100 yaşında bile sağlıklı hareket edebilmek isteyenlerin beslenme listesinin en üst sırasına eklemesi gereken besinler... İşte altından değerleri o besinler ve faydaları...
9.11.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıklı Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlıklı beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.