Genel Kültür

Genel Kültür

Son dakika Genel Kültür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Genel Kültür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Genel Kültür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genel Kültür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genel kültür gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.828 genel kültür haberi bulunmuştur. Tüm genel kültür haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri, güzel yazının ve doğru okumanın en temel dayanaklarından biridir. Bu sebeple kullanımı ve görevleri bilinmesi gerekmektedir. Soru işareti de doğru yazım kurallarının bileşenlerinden biridir. Kendine has bir şekli olan soru işaretinin hem yazılı metinlerde hem de elektronik metinlerde kullanımı oldukça kolaydır.
30.01.2024 Yaşam
Şaşırtan 7 genel kültür bilgisi! Kraliçenin iç çamaşırı nasıl çalındı? Vay canına, bunu bilmiyordum diyeceksiniz
Şaşırtan 7 genel kültür bilgisi! Kraliçenin iç çamaşırı nasıl çalındı? Vay canına, bunu bilmiyordum diyeceksiniz Sizi şaşırtacak 7 genel kültür bilgisiyle karşınızdayız. Örneğin, dişi geyiklerin neden bebek ağlamasına yanıt verdiğini biliyor musunuz? Ya da kraliçenin iç çamaşırının nasıl çalındığını? İşte her ortamda ağızları açık bırakacağınız genel kültür tüyoları...
24.01.2024 Yaşam
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar?
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar? Virgül, cümlelerin anlam bütünlüğünü sağlayan en önemli noktalama işaretlerinden biridir. Virgülün yanlış kullanımı ya da hiç kullanılmaması, bir cümlenin anlamını tamamen değiştirmektedir. Özellikle yazılı sınavlarda ve testlerde sıklıkla karşılaşılan virgül soruları hem genel kültür hem de sınav başarısı için muhakkak bilinmesi gerekmektedir.
3.01.2024 Eğitim
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 yılında uygulancak olan sınavlara ilişkin "ÖSYM 2024 Yılı Sınav takvimini erişime açtı.
6.11.2023 Eğitim
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Bulgaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Bulgaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Bulgaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Bulgaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Bulgaristan bayrağı, sıkça merak edilen bayraklar içinde yer alır. Özellikle de kullanım alanı açısından da en önemli bayraklar arasında yer alır. Bulgaristan bayrağının anlamı, beyaz barışı, kırmızı bağımsızlık sırasında dökülen kanları, yeşil renk de doğayı temsil eder.
4.09.2023 Eğitim
69 Plaka Neresi? 69 Hangi Şehrin Plakası? 69 Hangi İlin Plaka Kodu?
69 Plaka Neresi? 69 Hangi Şehrin Plakası? 69 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'nin 81 şehri vardır ve bütün şehirlerin kendine özel plaka kodları vardır. 69 plaka da Bayburt ilinin plaka kodu olarak bilinir. 
29.08.2023 Yaşam
68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu?
68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 81 il vardır ve tüm illerin kendilerine özgü plaka kodları bulunmaktadır. 68 plaka kodu Aksaray iline ait bir plaka kodu olarak karşımıza çıkar. 
29.08.2023 Yaşam
53 Plaka Neresi? 53 Hangi Şehrin Plakası? 53 Hangi İlin Plaka Kodu?
53 Plaka Neresi? 53 Hangi Şehrin Plakası? 53 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizde 1962 senesinde her şehre plaka kodu verilmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre Rize'nin plaka kodu da 53 olmuştur. 
27.08.2023 Yaşam
KPSS sonuçları açıklandı! 2023 KPSS Lisans Eğitim, Genel Kültür, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr ekranı…
KPSS sonuçları açıklandı! 2023 KPSS Lisans Eğitim, Genel Kültür, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr ekranı… KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM duyuru sayfası üzerinden 2023 KPSS Lisans Eğitim, Genel Kültür, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları erişime açıldı.
25.08.2023 Eğitim
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu?
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizin her şehrinin farklı bir plaka kodu vardır. 35 plaka kodunun şehri ise karşımıza İzmir olarak çıkmaktadır.
24.08.2023 Yaşam
27 Plaka Neresi? 27 Hangi Şehrin Plakası? 27 Hangi İlin Plaka Kodu?
27 Plaka Neresi? 27 Hangi Şehrin Plakası? 27 Hangi İlin Plaka Kodu? Çevremizde yer alan motorlu taşıtlara baktığımız zaman plakaları olduğu görülmektedir. Bu plakalar adeta aracın yansıması şeklinde karşımıza çıkar. Özellikle plaka koduna bakarak şehri bulma şansının olduğu görülmektedir. Ayrıca plaka kodlarının var olması birçok konuda kolaylık sağlar. Trafikte bir problem olduğu zaman ilk olarak plaka sorgulaması yapılmaktadır. 
22.08.2023 Yaşam
14 Plaka Neresi? 14 Hangi Şehrin Plakası? 14 Hangi İlin Plaka Kodu?
14 Plaka Neresi? 14 Hangi Şehrin Plakası? 14 Hangi İlin Plaka Kodu? Plaka kodlarının her şehirde yer aldığı bilinir. Bu plaka kodlarının birçok açıdan önemli olduğu görülmektedir. Özellikle plakaya bakarak aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu bilmek mümkündür. 
21.08.2023 Yaşam
12 Plaka Neresi? 12 Hangi Şehrin Plakası? 12 Hangi İlin Plaka Kodu?
12 Plaka Neresi? 12 Hangi Şehrin Plakası? 12 Hangi İlin Plaka Kodu? Araç plakalarının tüm dünyada kabul gören bir yapısı olduğu bilinir. Bunun yanında araç plakaları için her ülkede farklı bir sıralama yapılması mümkündür. Bizim ülkemizde bu sıralama için plakalar 01'den başlar ve şehirlere alfabetik olarak verilir.
20.08.2023 Yaşam
11 Plaka Neresi? 11 Hangi Şehrin Plakası? 11 Hangi İlin Plaka Kodu?
11 Plaka Neresi? 11 Hangi Şehrin Plakası? 11 Hangi İlin Plaka Kodu? Plaka kodlarının birçok yerde insanların karşısına çıktıkları bilinir. Özellikle genel kültür alanında ilgi çeken konulardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında plaka kodlarının sırasında belirli bir düzeni görme şansı vardır. Çünkü plaka kodları düzenli olarak ilerlemektedir. Ancak bazı şehirlerin sonradan il olduğu bilinir. Bundan dolayı bu şehirlerin plaka kodları daha sonradan eklenmiştir. 
20.08.2023 Yaşam
KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama – KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme
KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama – KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınav giriş belgesi, KPSS ÖABT sınav yerlerinin belli olmasıyla sorgulanmaya başlandı. 6 Ağustos’ta yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav yerleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki, KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? İşte KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama ve ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme…
27.07.2023 Eğitim
KPSS’yi saniyelerle kaçırdı, "Sağlık olsun" diyerek geri döndü
KPSS’yi saniyelerle kaçırdı, "Sağlık olsun" diyerek geri döndü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da başladı. Saat 10.00 itibarıyla kapıların kapandığı okula geç gelen bir aday, içeri alınmayınca "Sağlık olsun" diyerek geri döndü.
23.07.2023 Yaşam
34 Alan Kodu Nereye Ait? +34 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
34 Alan Kodu Nereye Ait? +34 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Alan kodlarının genellikle şehirlere ait olduğu düşünülür. Ancak alan kodlarının ülkeler içinde önem arz ettiği bilinmektedir. Bundan dolayı her ülkede alan kodunun denk geldiği görülür. Bunun yanında alan kodları her zaman numaranın en başında yer alır. Doğal olarak numaranın başına bakıldığında alan koduna göre şehri bulma şansı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca alan kodunun bilinmesi hem merakı giderir hem de genel kültür açısından yarar sağlar. 
29.05.2023 Yaşam
272 Alan Kodu Nereye Ait? 0272 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
272 Alan Kodu Nereye Ait? 0272 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? Numaraların başlarında yer alan, alan kodları farklı şekillerde karşımıza çıkar. Yani her şehrin alan kodu aynı değildir. Tabi alan kodları ülkeler içinde önem arz eden bir unsurdur. Bundan dolayı arama yapılacağı zaman numaranın en başına alan kodu geldiği dikkat çekmektedir. Buna göre ortaya çıkan numara ile arama yapmak son derece kolay olarak bilinir. 
25.05.2023 Yaşam
KPSS lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır, KPSS başvuru ücreti ne kadar?  KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT 2023 başvuru ücreti
KPSS lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır, KPSS başvuru ücreti ne kadar? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT 2023 başvuru ücreti KPSS başvuru ücreti, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına başvuru yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. 16 Mayıs 2023 Salı günü (bugün) başlıyor KPSS sınavları için başvurular başlıyor, 29 Mayıs’a kadar devam edecek. Peki, KPSS başvuru ücreti 2023 ne kadar? KPSS lisans başvuru ücreti nereye ve hangi bankaya yatırılır? İşte KPSS lisans başvuru ücreti ödeme, yatırma, diğer merak edilen detaylar…
16.05.2023 Eğitim
(KPSS başvuru ekranı) 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar?
(KPSS başvuru ekranı) 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları merakla bekleniyor. Kamuda göre almak isteyenler KPSS sınavı başvuruların başlayıp başlamadığını sorguluyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimine göre, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları başlıyor. Peki, 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar?
16.05.2023 Eğitim
Ev sahibinden akıllara durgunluk veren ilan! İlandaki madde kiracıları isyan ettirdi
Ev sahibinden akıllara durgunluk veren ilan! İlandaki madde kiracıları isyan ettirdi Afyonkarahisar’da evini kiraya vermek isteyen gurbetçi, internetten akıllara ziyan bir ilan vererek evini mülakatla kiraya vereceğini duyurdu. Vatandaş yaptığı ilanda mülakat sonucuna göre dairenin 1 Haziran’ da teslim edeceğini de açıklarken, bu duruma evin bulunduğu mahallenin muhtarı bile hayret etti.
3.05.2023 Yaşam
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak YKS tarihi ÖSYM tarafından az önce yapılan resmi duyuru ile internet sitesinden açıklandı. YKS başvuru süreci heyecanla bekleniyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. İşte YKS süreci ile ilgili merak edilen tüm detaylar
8.03.2023 Gündem
2022-İcra/2 sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı! İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?
2022-İcra/2 sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı! İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? ÖSYM, Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2022-İcra/2) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandığını duyurdu. Adaylar, ÖSYM’in sitesinden soru ve cevaplara erişebilecek. Peki, İcra müdürlüğü sınavı ne zaman açıklanacak? İcra müdürlüğü sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? İşte İcra müdürlüğü sınavı soru ve cevapları…
25.12.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Genel Kültür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genel kültür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.