Arefe Günü

Arefe Günü

Son dakika Arefe Günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Arefe Günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Arefe Günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arefe Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arefe günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 arefe günü haberi bulunmuştur. Tüm arefe günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle Müslümanlar teşrik tekbiri konusunu sorguluyor. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) uyguladığı ibadetlerden biri olarak arefe gününden bayramın son gününe kadar sürer. Tekbirler farz namazlardan sonra getirilir ve bayramın son günü ikindi namazına kadar devam eder. Söz konusu bilgiler ışığında Ramazan Bayramı’nda teşrik tekbiri var mı, teşrik tekbiri Ramazan Bayramı'nda getirilir mi? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Sorusuna yanıt aranıyor.
12.04.2024 Yaşam
13 Nisan Cumartesi notereler açık mı, bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor 2024?
13 Nisan Cumartesi notereler açık mı, bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor 2024? Noterler bayramdan sonra ne zaman açılıyor 2024, 13 Nisan Cumartesi noterler açık mı? Ramazan Bayramı kapsamında bazı kurumların kapalı olması nedeniyle vatandaşlar noterlerin çalışma durumunu sorgulamasına neden oldu. Ramazan Bayramı tatili bu sene 9 gün sürdü. Peki, bayramda noterler açık mı, kapalı mı? Bayramdan sonra noterler ne zaman açılıyor, Ramazan Bayramı'nda nöbetçi noterler çalışıyor mu?
12.04.2024 Gündem
Arefe günü neden banyo yapılır? Arefe günü yapılan banyo boy uzatır mı?
Arefe günü neden banyo yapılır? Arefe günü yapılan banyo boy uzatır mı? Arefe günü neden banyo yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan bayramının arefesi bugün idrak ediliyor. Arefe günü yıkanmanın fazileti de gündem konusu oldu. Arefe günü banyo yapılırsa boy uzar mı sorusu da vatandaşların araştırma konusu oldu. İşte Arefe günü yıkanmanın fazileti...
9.04.2024 Gündem
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı?
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı? 9 Nisan Salı günü idrak edilecek arefe günü mezar ziyaretleri de yapılıyor. On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın bitişi haber veren arefe gününde müslümanlar, ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek onları hatırlıyor. Bu dünyadan göçen sevdikleri ya da büyüklerinin anılarını tazelemek isteyenler, onların da bayramlarını kutlamak için mezar ziyaretleri yapıyor. Peki İslam'da mezar ziyareti var mı? arefe günü mezar ziyareti neden yapılır?
9.04.2024 Gündem
Arefe (bugün) ikindi ve akşam arası bu duayı okuyun! Arefe günü yapılacak ibadetler hangileri? İşte arefe günü tesbih ve zikirler
Arefe (bugün) ikindi ve akşam arası bu duayı okuyun! Arefe günü yapılacak ibadetler hangileri? İşte arefe günü tesbih ve zikirler Ramazan ayının son günü olan arefe gününe özel ibadet ve dualar müslümanların gündeminde yerini aldı. Bu özel günde, yani 9 Nisan Salı arefe gününde yapılacak ibadetler arasında ikindi ve akşam ezanı arasında bir dua da yer alıyor. Tesbih ve zikirlerle arefe gününü ibadetle geçirmek isteyenler için haberimizde arefe ibadetleri yer alıyor.
9.04.2024 Gündem
Arefe Günü mesajları 2024! resimli Arefe Günü mesajları ve sözleri 🍀 | En yeni anlamlı dualı AREFE GÜNÜ mesajları
Arefe Günü mesajları 2024! resimli Arefe Günü mesajları ve sözleri 🍀 | En yeni anlamlı dualı AREFE GÜNÜ mesajları Ramazan ayından bir önceki gün olan Arefe Günü 9 Nisan Salı günü idrak ediliyor. Tüm İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde olmasında dileklerini iletmek isteyen vatandaşlar Resimli Arefe Günü mesajları araştırması yapıyor. Bayramı müjdeleyen arefe günü vatandaşlar sevdiklerine günün anlam ve önemine uygun mesajlar gönderiyor. en güzel, uzun, kısa, ayetli, hadisli, dualı, yazılı Arefe günü mesajları ile Arefe Gününüz Kutlu Olsun mesajı seçenekleri haberimizde yer alıyor. İşte 2024 Arefe Günü mesajları ve sözleri
9.04.2024 Gündem
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı?
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı? Ramazan ayıyla birlikte kılınmaya başlanan teravih namazının arefe gününde kılınıp kılıınmayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Son teravih namazını kılacak olan müslümanlar için bu bilgi merak ediliyor. 8 Nisan Salı günü son teravih namazı kılınacak. Peki arefe günü teravih namazı kılınacak mı?
8.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor Ramazan ayının son gününde ikindi ve akşam ezanı arasında yapılacak o dua geri çevrilmiyor. İşte Arefe gününde okunacak o dua...
6.04.2024 Gündem
Devlet bankaları pazartesi açık mı, kapalı mı, 8 Nisan Pazartesi bankalar tatil mi? Arefe günü bankalar işlem yapacak mı?
Devlet bankaları pazartesi açık mı, kapalı mı, 8 Nisan Pazartesi bankalar tatil mi? Arefe günü bankalar işlem yapacak mı? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla vatandaşlar bankaların çalışma günleri ile bayram tatili günlerini sorgulamaya başladı. Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, banka işlemleri olanlar 10 Nisan’da başlayacak bayramın öncesinde “Pazartesi (8 Nisan) bankalar açık mı, bankalar arefe günü çalışıyor mu, kapalı mı?” sorularına yanıt aramaya başladı.
5.04.2024 Yaşam
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı?
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı? 9 günlük idari izin kapsamında kamu kurumları ve kuruluşları 8 Nisan Pazartesi kapalı olacak. Kamu kurum ve kuruluşların kapalı olması nedeniyle vatandaşlar kargoların arefe günü ve bayramdaki mesailerini sorgulamaya başladı. Kargo işlemleri olanlar “Bayramda kargolar çalışır mı, arefe günü kargolar açık mı 2024, bayramda kargolar kaç gün kapalı 2024?” sorularına yanıt arıyor.
4.04.2024 Yaşam
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu?
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu? Ramazan Bayramı'nın müjdecisi Arefe günü bayramdan bir önceki gün olması nedeniyle o gün oruç tutup tutmayacağı merak ediliyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar ya da oruç tutmayıp sadece arefe günü oruç tutmak isteyenler "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmak farz mı, sevabı nedir? Sorularının yanıtını araştırıyor.
25.03.2024 Gündem
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan Pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi? Nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin idari tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Hastanelerin açık olmadığı da merak edilen konu başlıklarından biri. Peki, 8 Nisan resmi tatil mi? 8 Nisan pazartesi hastaneler açık mı, okullar tatil mi?
25.03.2024 Gündem
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır? Arefe günü oruç tutmanın dinî hükümleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri hakkında merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle bayram öncesi, arefe gününde oruç tutmanın uygun olup olmadığını araştıranlar için Diyanet'in açıklamaları önem taşıyor. Peki, arefe gününde oruç tutulabilir mi? İşte, bu konuda Diyanet'in açıklamalarıyla ilgili detaylar
15.03.2024 Ramazan
Ramazan bayramı tatili kaç gün 2024 (üniversite)? Üniversitelere bayram tatili var mı 2024, üniversite öğrencilerine bayram tatili kaç gün?
Ramazan bayramı tatili kaç gün 2024 (üniversite)? Üniversitelere bayram tatili var mı 2024, üniversite öğrencilerine bayram tatili kaç gün? İslam aleminin heyecanla beklediği Ramazan-ı Şerif 11 Mart 2024 günü başlayacak. Ramazanın sona ermesiyle bayram idrak edilecek. Bayramla ilgili en merak edilen konu ise bayram tatili oldu. Peki, ramazan bayramı tatili kaç gün olacak, ramazan bayramı ne zaman başlıyor 2024? ramazan bayramı tatili 9 gün mü?
9.03.2024 Gündem
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman?
İlk oruç ne zaman tutulacak 2024? Ramazan ayı orucu ayın kaçında başlıyor, ne zaman? İlk oruç ne zaman, ayın kaçında başlıyor? Mübarek Ramazan ayına için sabırsız bekleyiş başladı. Vatandaşlar ilk orucun ne zaman başlayacağını araştırıyor. İlk oruç ile Ramazan ayı başlayacak.
28.02.2024 Gündem
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür? Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Ramazanın müjdecisi Berat Kandili’nde oruç tutan vatandaşlar “Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?” sorusuna yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir?
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir? Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar, güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. Yılın ilk günü olan 1 Ocak’ta oruç tutmak isteyen vatandaşlar 1 Ocak oruç tutulur mu? Sorusuna yanıt aranıyor.
31.12.2023 Gündem
Bayramda AVM açık mı 28 Haziran 2023? Bayramın ilk günü AVM açık mı, kapalı mı olacak? Kurban Bayramı boyunca AVM'ler çalışıyor mu?
Bayramda AVM açık mı 28 Haziran 2023? Bayramın ilk günü AVM açık mı, kapalı mı olacak? Kurban Bayramı boyunca AVM'ler çalışıyor mu? Bayramda AVM’ler açık mı? Kurban Bayramı hakkında yapılan aramalar da biri de AVM’lerin bayram mesaisi oldu. 28 Haziran tarihinde Kurban Bayramı'nın 1.günü idrak edilecek. Bayramda AVM'lerin çalışma durumu araştırılıyor. Peki, bayramda AVM'ler açık mı, saat kaça kadar açık?
28.06.2023 Gündem
Bayramda kargolar açık mı? Kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo gelir mi, bayramda hangi kargolar açık? Trendyol Express, Aras, Yurtiçi, MGN kargo açık mı?
Bayramda kargolar açık mı? Kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo gelir mi, bayramda hangi kargolar açık? Trendyol Express, Aras, Yurtiçi, MGN kargo açık mı? Bugün kargolar açık mı, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo gelir mi? Kurban Bayramı'nda kargolarda işlem yapmak isteyen kişiler bayramda kargoların çalışma durumunu sorguluyor. Peki, Bayramda kargolar açık mı, kargolar bayramda kapalı mı? Kurban Bayramı'nda kargolar çalışıyor mu?
27.06.2023 Gündem
Arefe günü 1000 İhlas okumanın fazileti! Arefe günü İhlas Suresi ne zaman okunur, 1000 İhlas okurken besmele çekilir mi? Arefe günü bin İhlas Suresi okumak
Arefe günü 1000 İhlas okumanın fazileti! Arefe günü İhlas Suresi ne zaman okunur, 1000 İhlas okurken besmele çekilir mi? Arefe günü bin İhlas Suresi okumak Arefe günü 1000 ihlas suresi okumanın fazileti, arefe gününü dua ve ibadet ederek geçirecekler tarafından araştırılıyor. 27 Haziran 2023 Kurban Bayramı arifesi yaşanacak. Arefe gününde 1000 ihlas okumanın birçok fazileti olduğu biliniyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hadis-i şeriflerinde de 1000 ihlas okumanın fazileti vurgulanmıştır. Peki, Arefe günü 1000 ihlas ne zaman okunur, hangi vakitte okunmalı? Bayram öncesi Arefe günü 1000 ihlas okumanın faziletleri nelerdir? İşte konuya ilişkin bütün bilgiler.
27.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arefe Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arefe günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.