Yks Tercih

Yks Tercih

Son dakika yks tercih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yks tercih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yks tercih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yks Tercih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yks tercih gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 yks tercih haberi bulunmuştur. Tüm yks tercih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır?
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır? YKS ek tercih tarihleri ve kılavuzu için gözler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak duyuruya çevrildi. 2023 YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 tarihinde ilan edildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023 YKS) tercih sonuçlarına göre üniversite kayıtları yapmaya başlandı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri 30 Ağustos, bireysel kayıtları ise 1 Eylül tarihinde sona erecek. Kayıtların sona ermesiyle ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanlarına göre 2. Tercih süreci başlayacak. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, Ek tercihler ne zaman?Üniversite YKS ek tercih (2. yerleştirme) kılavuzu ile ek tercihler ne zaman başlıyor? YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak 2023?
1.09.2023 Eğitim
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir”
Üniversiteye başlayacaklara uzmanından tavsiyeler! “Belirsizlik en büyük endişe sebebidir” YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler telaşlı süreci geride bıraktı. Bir programı kazanan adayları şimdi kayıt heyecanı sardı. 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kayıtların ardından bir lisans programına katılmaya hak kazanan adayların artık hepsi birer üniversiteli olacak. Yetişkin hayatın ilk basamağı, aileden uzak yaşamanın başlangıcı olan üniversite hayatı başta biraz korkutucu gelebilir. “Sadece meslek edinmek için üniversite bir kapı olarak görülmemeli” diyen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Uzmanı Tekin Şahin de belirsizliğin en büyük endişe kaynadığı olduğunu dile getirerek, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu.
30.08.2023 Eğitim
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi?
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi? Yeni eğitim öğretim yılı iple çekilirken, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteli olan öğrencilerin üniversitelerin açılış tarihine yönelik araştırmaları da başladı. Lisans eğitimine başlayacaklar ve hâlihazırda lisans öğrencisi olanlar YÖK duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor.  Öte yandan ise üniversite açılış tarihinin ertelendiği iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu paylaşımları gören öğrenciler “Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılıyor, üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim’e mi ertelendi?” sorularına yanıta arıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerin açılış tarihi ertelendi mi?
29.08.2023 Eğitim
YKS 34 yaş üstü kadın kontenjanı kaç, 34 yaş üstü kadınlara hangi bölümler var? 34 yaş üstü kadınlara üniversite başvuru nasıl yapılır? 34 yaş üstü kadınlara ek kontenjan
YKS 34 yaş üstü kadın kontenjanı kaç, 34 yaş üstü kadınlara hangi bölümler var? 34 yaş üstü kadınlara üniversite başvuru nasıl yapılır? 34 yaş üstü kadınlara ek kontenjan YKS tercihleri başladı, 8 Ağustos’ta sona erecek. YKS tercih kılavuzuna göre adaylar tercihlerini kontenjan, taban puanı ve başarı sıralamaları göz önünde bulundurarak yapacak. 2023-YKS yerleştirme süreci için bu yıl üniversitelerdeki toplam 1 milyon 111 bin kontenjan açıklanmıştı. Bu yıl ön lisans programları için 388 bin, lisans programları için 465 bin olmak üzere toplam 853 bin kontenjan belirlendi. Açıköğretim ve uzaktan öğretim kontenjanlarla birlikte toplam 1 milyon 61 bin kontenjan bulunuyor. 34 yaş üstü kadınlar, depremzede adaylar ile şehit ve gazi yakınları için ayrılan kontenjanlar da dahil edildiğinde toplam kontenjan 1 milyon 111 bine ulaştı. Peki, YKS 34 yaş üstü kadın kontenjanı kaç, 34 yaş üstü kadınlara hangi bölümler var? 34 yaş üstü kadınlara üniversite başvuru nasıl yapılır? 34 yaş üstü kadınlara ek kontenjan detayları…
26.08.2023 Eğitim
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı?
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı? Üniversite kayıtları başlıyor. YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencileri kayıt telaşı sardı. Milyonlarca öğrenci, "Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Lise diplomasını henüz almayan ya da kaybedenler için kayıt işlemleri nasıl oluyor? Bazı öğrencilerin kabusu haline gelen konuyla ilgili detayları araştırdık. 2023 üniversite kaydı için lise diploması şart mı?
25.08.2023 Gündem
KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2023? KYK yurtları ne zaman açılacak 2023, yurt başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2023? KYK yurtları ne zaman açılacak 2023, yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK yurt başvuru tarihleri 2023 araştırmalar devam ediyor. KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? Sorusu YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS tercih yerleştirme sonuçları 19 Ağustos'ta ÖSYM tarafından açıklandı. Tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt olan öğrenciler şimdi merakla KYK yurt başvuru tarihleri araştırmasına başladı. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman 2023-24? KYK yurt başvurusu ne zaman 2023 başlıyor, yurt başvuruları nasıl yapılır?
23.08.2023 Eğitim
Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?
Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuru süreci, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gündemdeki yerini aldı. Öğrenciler kayıtlar başlamadan önce, yerleştikleri yerlerdeki yurtlara yönelik de araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Sabancı yurtları karma mı? Sabancı yurtları karışık mı?
22.08.2023 Eğitim
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden erişime açıldı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları duyurusu geldi. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. Ayrıca üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre tercih sonucuna göre bir üniversite ve programa yerleşen öğrenciler 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih maratonu başlayacak. YKS tercih sonuçları ekranında adaylar yerleştikleri üniversitenin adı, bölüm, tercih sırası, yerleştirilme sırası ve puan türünü görüntüleyebilirler. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hızlı sorgulama yapmak istiyor. Sistemde zaman zaman yoğunluk yaşanırken adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını mobil uygulama ile daha kolay öğrenebilirler.
19.08.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023 saat kaçta? YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023 saat kaçta? YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? YKS tercih sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler gözlerini ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevirdi. 27 Temmuz – 8 Ağustos günleri arasında üniversite yerleştirme tercihlerini gerçekleştiren adaylar YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtına araştırıyor. ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı sık sık ziyaret ediliyor. YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden erişimine açılacak. Peki, YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklanır, YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanır?
19.08.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları ÖSYM e-devlet sorgulama ekranı || osym.gov.tr giriş e devlet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama ekranı
YKS tercih sonuçları ÖSYM e-devlet sorgulama ekranı || osym.gov.tr giriş e devlet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM tercih sonuçları sorgulama ekranı YKS tercih yerleştirme sonuçları merakla bekleniyor. Üniversite sınavını geride bırakan öğrenciler, tercih sonuçlarını beklemeye başladı. Üniversite hayali kuran adaylar gözlerini ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih sonuçlarının açıklandı, duyurusuna çevirdi. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? osym.gov.tr giriş e devlet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte ÖSYM tercih sonuçları sorgulama ekranı…
18.08.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecini atlatan öğrenciler şimdi hayalindeki üniversiteye kavuşmak için gün sayıyor. Sınavın ardından aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapan adaylar, heyecanla ÖSYM'den gelecek tercih sonuçları açıklandı, duyurusunu bekliyor. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı?
19.08.2023 Eğitim
2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı? Geçen sene YKS tercih sonuçları hangi tarihte açıklandı, 2022 YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklandı?
2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı? Geçen sene YKS tercih sonuçları hangi tarihte açıklandı, 2022 YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklandı? 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı, YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanmıştı? 17-18 Haziran'da düzenlenen 2023-YKS'ye 3 milyon 527 bin 443 aday başvurdu. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 995 bin 638 aday, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 980 bin 534 aday, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 173 bin 3 aday girdi. Tercih sonuçları sorgulanırken, geçen yılın sonuç açıklama tarihi araştırılıyor. Peki, YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?
16.08.2023 Eğitim
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuç tarihi adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gözler YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurular sayfasına çevrildi. ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihler sona eriyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasıyla YKS tercih sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanır, ne zaman açıklanacak?
16.08.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak, ÖSYM tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS yerleştirme sonuçları öğrenme
YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak, ÖSYM tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS yerleştirme sonuçları öğrenme YKS tercih sonuçları yeni haftayla birlikte gündeme geldi. ÖSYM sitesi adaylar tarafından sık sık ziyaret ediliyor. YKS tercihleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ÖSYM YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? İşte YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı…
16.08.2023 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir, ne zaman açıklanacak?
KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir, ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları beklenirken KYK burs, kredi ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağı da sorgulanıyor. Üniversite öğrencileri ve üniversite sayları KYK burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? Sorusuna yanıt arıyor. KYK yurt ve burs başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklanacak. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, GSB yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt şartları nelerdir?
15.08.2023 Eğitim
ÖSYM Başkanı Ersoy'dan tercih hatırlatması
ÖSYM Başkanı Ersoy'dan tercih hatırlatması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinin bugün sona ereceğini belirterek, adaylardan tercih işlemlerini tamamlamalarını istedi.
8.08.2023 Eğitim
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler 2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tercih döneminde öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, “Tercih yaparken sıralamalarınızı lütfen göz önüne alarak listenizi oluşturun. Puanınız tercih etmek istediğiniz bölüme yetebilir fakat sıralamanız uygun değilse yerleşme ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayınız” dedi.
31.07.2023 Eğitim
Bakan Özhaseki: ‘Yerinde dönüşüm’ ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor
Bakan Özhaseki: ‘Yerinde dönüşüm’ ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için başlatılan “Yerinde Dönüşüm” projesi, Malatyalı afetzedelerin de yüzünü güldürdü. Bakan Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor. "Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında, Malatya'nın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda 29 Temmuz Cumartesi günü ilk kazmayı vuruyor, çarşımızın yapımına başlıyoruz” dedi.
27.07.2023 Gündem
YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları
YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları YKS tercih adı ve tercih kodu nedir, nasıl bulunur? YKS tercih kodu araştırmaları, üniversite tercih işlemleriyle birlikte gündeme geldi. 27 Temmuz - 8 Ağustos arası yapılacak tercihler ile adaylar 24 tane okul tercih edecek. Tercihlerini yapmaya hazırlanan öğrenciler YKS tercih adı ve tercih kodu araştırmalarına hız verdi. Üniversite ön lisans ve lisans program kodları ile tercih sıralamasını oluşturacak arama motorlarına yöneldi ve üniversite ön lisans ve lisans program kodları araştırmasına başladı.
27.07.2023 Eğitim
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023 YKS tercihleri başladı. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. Sınav sonuçlar 20 Temmuz'da açıklandı. Adaylar 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yapabilecek. Kılavuzun yayınlanmasıyla YÖK Atlas tercih robotu ile ilgili aramalar da arttı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YKS tercih robotu 2023…
27.07.2023 Eğitim
YKS tercih kılavuzu yayımlandı! YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih yapma ekranı
YKS tercih kılavuzu yayımlandı! YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih yapma ekranı 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasıyla tercih süreci de başladı.
27.07.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir?
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir? YKS tercih sonuçları 2023, YKS tercihlerinin başlamasıyla gündeme geldi. YKS sonuçlarının 20 Temmuz tarihinde açıklanmasıyla gözler tercihlere çevrilmişti, ÖSYM takvimine göre tercih işlemleri başladı. Tercih işlemleri 27 Temmuz itibarıyla başlarken tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanmaya başlandı. Peki, 2023 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?
27.07.2023 Eğitim
Burslara zam gelecek mi 2023? KYK bursu ne kadar, KYK burs zammı olacak mı, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar olacak?
Burslara zam gelecek mi 2023? KYK bursu ne kadar, KYK burs zammı olacak mı, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar olacak? 17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversitelerin açılış tarihi dışında burslara zam gelip gelmeyeceği de gündeme geldi. Üniversite tercihlerini yapacak adaylar burslara zam gelecek mi, KYK bursuna ara zam olacak mı? sorularına yanıt arıyor. Peki, burslara zam ne zaman gelecek, KYK bursu ne kadar?
25.07.2023 Eğitim
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Pek çok ülke toprağından daha geniş coğrafyaya yayılan, ender görülen şiddette, dahası üst üste gelen depremler ve seller ile sınandık. Buna rağmen devletimiz, afetlerin başladığı ilk andan itibaren, tüm kurumlarıyla varlığını hissettirdi" dedi.
22.07.2023 Gündem
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercihleri ne zaman yapılacak 2023? YKS tercihleri heyecanla bekleniyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih takvimine çevrildi. YKS programları ve kontenjanları ön kılavuzu da geçtiğimiz günlerde yayımlandı. YKS tercih kılavuzu üzerinden kontenjan, başarı sıralaması, tavan ve taban puan öğrenilebiliyor. Tercih işlemleri internet üzerinden 13 gün boyunca yapılabilecek.
22.07.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yks Tercih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yks tercih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.