Uzungöl

Uzungöl

Son dakika uzungöl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzungöl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzungöl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzungöl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzungöl gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 uzungöl haberi bulunmuştur. Tüm uzungöl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi!
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi! Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde teknesiyle Keban Baraj Gölü üzerinde balık avına çıkan ve kaybolan şahıs, yapılan arama faaliyetleri sonucu bulundu.
3.09.2023 Yaşam
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama Trabzon’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor. Kentsel dönüşüm ihalesi yapılan proje ile yapılardan arındırılacak göl kıyısında görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak, konut ve pansiyonlara 2, otellerde ise 3 kat düzenlemesi getirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Çarpık yapılaşmanın başka alana transferi sağlanacak. Uzungöl’ü ilk zamanlardaki gibi doğal haline döndüreceğiz" dedi. 
11.11.2022 Ekonomi
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı
Trabzon'da 'turizm göçü' ile nüfus arttı Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok destinasyonu bünyesinde barından Trabzon'da, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Sayısı günlük 25'e çıkarılan 'charter' uçak seferleriyle Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman ve İsrail gibi Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden günlük 3 bin 500 turistin geldiği kentin nüfusu turizm göçüyle arttı; otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.
30.07.2022 Yaşam
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan 48 milli park ve 262 tabiat parkını, 4 günlük Kurban Bayramı'nı da içine alan 9- 17 Temmuz arasında 4 milyon 90 bin 498 kişi ziyaret etti.
26.07.2022 Yaşam
Geceliği 300 dolar! 'Fiyatlarımız uygun'
Geceliği 300 dolar! 'Fiyatlarımız uygun' Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz sezonunda yerli turistlerin yanı sıra charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri ağırlıyor. Otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.
22.07.2022 Ekonomi
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar
Türkiye'nin cennet bölgesinde yabancı turist akın etti! Yerli turist neredeyse yok! Günlüğü 300 dolar Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz sezonunda yerli turistlerin yanı sıra charter uçak seferleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelenleri ağırlıyor. Otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Genelde Körfez ülkelerinden çok fazla rağbet olduğu için biz de konaklama ücretlerini dolar üzerinden yaptık. Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.
22.07.2022 Ekonomi
Müftü Ahmet Dilek kimdir? Şırnak müftüsü Ahmet Dilek nereli, nerelerde görev aldı?
Müftü Ahmet Dilek kimdir? Şırnak müftüsü Ahmet Dilek nereli, nerelerde görev aldı? Bartın, Van, Gümüşhane, Ankara, Adana, Adıyaman, Şırnak, Mersin, Kırklareli ve Kars illerinin müftüleri değişti. Müftüler kararnamesine göre Şırnak İl Müftülüğüne Ahmet Dilek atandı. Peki, müftü Ahmet Dilek kimdir?
7.06.2022 Gündem
Mayıs ayında kar ve tipide mahsur kaldılar!
Mayıs ayında kar ve tipide mahsur kaldılar! Bayburt ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasında bulunan Soğanlı Dağında etkili olan kar ve tipi dolayısıyla yolda mahsur kalan 2 doktor AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
5.05.2022 Yaşam
Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon doğal güzellikleri, havası ve yöreye özgü yemeklerde Türkiye’nin her dönem ziyaret edilen şehirlerinden biri. Trabzon'da farklı bir yemek kültürü bulunuyor. Şehirde bulunan tarihi yapılar da turistlerin hayli ilgisini çekiyor. Peki, Trabzon'un neyi meşhur? Trabzon'un en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
Karda mahsur kalan Kuveytli aileyi AFAD ve jandarma kurtardı
Karda mahsur kalan Kuveytli aileyi AFAD ve jandarma kurtardı Bayburt’un Kılıçkaya Yaylası'nda kar ve buzlanmadan dolayı yolda araçla mahsur kalan 4 kişilik Kuveytli ailenin imdadına Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bağlı arama kurtarma ekipleri ile jandarma yetişti.
27.12.2021 Yaşam
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var
Tatil öncesi otel ve pansiyonlara rezervasyonlar arttı! Özellikle o bölgeye ilgi var Eğitim-öğretim yılının ilk ara tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihi Karadeniz Bölgesi oluyor. Trabzon'da Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize'de Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi'nde otel, pansiyon, bungolav evler ile termal tesislerde rezervasyonlar arttı.
11.11.2021 Gündem
Uzungöl'de balık ölümleri tedirginliği
Uzungöl'de balık ölümleri tedirginliği Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'de, nesli tükenme tehdidi altındaki kırmızı benekli alabalıklar dahil balık ölümleri başladı. Göl yüzeyinde görülen ölü balıklarla ilgili inceleme başlatıldı. Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, "Endişelendiren balık ölümlerinin kaynağının araştırılarak önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
11.11.2021 Yaşam
Turistlere uyarı: 'Ayıyı görünce bağırıp şarkı söyleyin'
Turistlere uyarı: 'Ayıyı görünce bağırıp şarkı söyleyin' Doğu Karadeniz’de popülasyonu gittikçe artan ayılar, yiyecek arayışı için indikleri yerleşim yerlerinde tehlike oluşturuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Mühendisliği Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, doğada tek başına dolaşmamak gerektiğini belirterek, "Ormanda 'Güzel manzara buldum, kafamı dinleyeyim' diye tek başına gezintiye çıkıp, aynı yerde saatlerce oturup, hayal alemine dalmasın insanlar. Doğada sessiz olun, doğayı rahatsız etmeyin. Eğer ayı karşılaşması söz konusu ise gürültülü olunmasını ve hatta bağırarak şarkı söylemelerini öneriyorum" dedi.
22.06.2021 Yaşam
Uzungöl ‘İmar Planı'na durdurma
Uzungöl ‘İmar Planı'na durdurma Doğu Karadeniz’in ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planına karşı, şehircilik ilkelerine ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle planın belirli kısımları için açılan 30 davadan 6’sı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. İmar planı hazırlanırken Uzungöl’de yaşayan yerel halkın taleplerinin dikkate alınmadığını söyleyen vatandaşlar, yeniden hazırlanacak imar planında Uzungöl sakinlerinin de gözetilerek ortak karar alınmasını istedi.
28.03.2021 Gündem
Eşiyle evde ölü bulunan Zeynep hemşirenin babası: Aklım almıyor
Eşiyle evde ölü bulunan Zeynep hemşirenin babası: Aklım almıyor Trabzon’un Çaykara ilçesinde aynı hastanede görevli 10 aylık eşi özel güvenlik personeli Kamil İkinci (35) ile evlerinde silahla vurulmuş halde bulunan hemşire Zeynep İkinci’nin (32) babası Osman Çubuk, kızıyla son görüşmesini anlattı. Kamil İkinci’nin, eşini öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiği üzerinde durulurken, yaşananlara anlam veremediğini belirten Çubuk, “Bu durum nasıl oldu bilmiyorum. Aklım almıyor” dedi.
16.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi İstanbul tekrar çöp dağlarıyla, adeta bir rezillik...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi İstanbul tekrar çöp dağlarıyla, adeta bir rezillik... Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haliç'i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz değil mi? O iyi hale getiren bizdik, şimdi ne hale geldi görüyorsunuz dimi? İstanbul'u çöp dağları ile aldık, şimdi yine İstanbul yine rezillik. Daha 1.5 yıl öncesine kadar hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüsler ile gündem oluyor." dedi. Yerel yönetimler reformunu ile ilgili de konuşan Erdoğan "Önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz " diye konuştu.
20.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek üzere makam aracıyla Ayder Yaylası'na gittiği sırada, Çamlıhemşin ilçesinde yol kenarında tezgâhı bulunan vatandaştan mısır satın alıp, çevredekilere ikram etti. Bir süre sohbet ettiği mısır satıcısına 400 lira veren Erdoğan, Ayder Yaylası'na geçti. Açıklamalarda bulunan Erdoğan, "2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.
16.08.2020 Siyaset
Rize sahiline 100 kişiye istihdam sağlayacak 5 yıldızlı tesis
Rize sahiline 100 kişiye istihdam sağlayacak 5 yıldızlı tesis Rize sahilinde 2017 yılında yapımına başlanan ve 160 milyon liraya mal olan 5 yıldızlı Ricosta Hotel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açılıyor. 300 yatak kapasitesine sahip otelin turizm açısından bölgede önemli bir eksikliği kapatmasının beklendiği ve yaklaşık 100 kişiye de istihdam sağlayacağı belirtildi.
13.08.2020 Gündem
Elektrikli bisikletle dereye uçan kadın öldü
Elektrikli bisikletle dereye uçan kadın öldü Trabzon'un Çaykara ilçesinde virajı alamayan sürücü, kullandığı elektrikli bisikletle dereye yuvarlandı. Kazada, suya kapılan sürücü Kübra Adakul (28) hayatını kaybetti.
7.06.2020 Yaşam
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek?
Elektrik kesintisi listesi (BEDAŞ 21 ocak elektrik kesintisi programı) İstanbul’da elektrik ne zaman gelecek? BEDAŞ, İstanbul'da düzenlenen bakım onarım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde planlı elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu. BEDAŞ aynı zamanda elektriklerin tahmini olarak saat kaçta geleceğini de açıkladı.
21.01.2020 Gündem
Türk dizileri oyun sektörüne ilham oluyor
Türk dizileri oyun sektörüne ilham oluyor Türk oyun geliştirme şirketi InGame Group'un Üst Yöneticisi Gözalan, "Türk dizi ve filmleriyle birlikte MENA bölgesi, Türk kültürüne aşina oldu ve buna bağlı olarak bu bölgeden oyunlarımıza hatırı sayılır bir ilgi oluştu." dedi.
23.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Büyük gerginlik  yaşanmıştı! Ve başladı
Büyük gerginlik yaşanmıştı! Ve başladı Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımı için ekipler gece yarısı harekete geçti. Yıkım ekiplerinin Uzungöl'e gittiğini haber alan vatandaşlar, yolları araçları ile barikat kurarak ulaşıma kapattı. Sabah saatlerinde ise yıkımın başladığı duyuruldu.
23.12.2019 Gündem
Uzungöl'de yıkım gerginliği! Yolu kapattılar
Uzungöl'de yıkım gerginliği! Yolu kapattılar Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımı için ekipler gece yarısı harekete geçti. Yıkım ekiplerinin Uzungöl'e gittiğini haber alan vatandaşlar, yolları araçları ile barikat kurarak ulaşıma kapattı.
23.12.2019 Gündem
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.
14.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzungöl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzungöl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.