Üniversite Tercihleri

Üniversite Tercihleri

Son dakika üniversite tercihleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite tercihleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite tercihleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Tercihleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite tercihleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 475 üniversite tercihleri haberi bulunmuştur. Tüm üniversite tercihleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin Astronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023 Ekonomi
Açıktan okunabilecek iş imkanlı olan bölümler hangileri? En iyi açık öğretim bölümleri belirlendi!
Açıktan okunabilecek iş imkanlı olan bölümler hangileri? En iyi açık öğretim bölümleri belirlendi! Üniversite tercihleri için artık son viraja girildi. ÖSYM'den üniversite tercihi yapacak milyonlarca aday hem en iyi üniversitelerde yer almak hem de iş imkanları olan bölümleri tercih etmek için araştırmalarına devam ediyor. Açık öğretimden eğitim hayatlarına yön verecek öğrenciler için en iyi açık öğretim bölümlerini araştırdık.
28.07.2023 Yaşam
Üniversite okunacak en güzel 7 şehir! Tercih yapacaklar dikkat!
Üniversite okunacak en güzel 7 şehir! Tercih yapacaklar dikkat! YKS sonuçları açıklandı. Üniversite tercihleri için öğrencilerin zorlu maratonu başladı. Pek çok aday, üniversite taban puanlarının yanısıra, geleceği parlak bölümleri tercih etmek için araştırmalarını sürdürüyor. Ancak üniversite hayatını unutulmaz kılan bir başka ayrıntı daha var. O da okulun hangi şehirde olduğudur. İşte üniversite okunacak en güzel 7 şehir...
24.07.2023 Yaşam
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu
Emine Erdoğan: Gönüllülerimiz, bütün deneyimleriyle, devletimizin ve milletimizin yanında oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Pek çok ülke toprağından daha geniş coğrafyaya yayılan, ender görülen şiddette, dahası üst üste gelen depremler ve seller ile sınandık. Buna rağmen devletimiz, afetlerin başladığı ilk andan itibaren, tüm kurumlarıyla varlığını hissettirdi" dedi.
22.07.2023 Gündem
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?
YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak? YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercihleri ne zaman yapılacak 2023? YKS tercihleri heyecanla bekleniyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih takvimine çevrildi. YKS programları ve kontenjanları ön kılavuzu da geçtiğimiz günlerde yayımlandı. YKS tercih kılavuzu üzerinden kontenjan, başarı sıralaması, tavan ve taban puan öğrenilebiliyor. Tercih işlemleri internet üzerinden 13 gün boyunca yapılabilecek.
22.07.2023 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi…
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi… Üniversiteler ne zaman açılacak, 2023-2024 ÖSYM üniversitelerin açılış tarihi ne? Üniversitelerin ders başı yapacağı tarih özellikle üniversiteye yeni girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yaz tatili nedeniyle kapalı olan üniversitelerin ne zaman açılacağı, kayıtların ne zaman başlayacağı şimdiden sorgulanmaya başlandı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış takvimi açıklandı mı?
19.07.2023 Eğitim
ÖSYM YKS sonuçları sorgulama: YKS açıklandı mı, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, erken mi açıklanacak? ÖSYM YKS'yi 20 Temmuz'dan önce açıklar mı?
ÖSYM YKS sonuçları sorgulama: YKS açıklandı mı, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, erken mi açıklanacak? ÖSYM YKS'yi 20 Temmuz'dan önce açıklar mı? YKS sınav sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor. Üniversite hayali kuran adaylar 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT, YDT oturumlarına girdi. Sınav sonuçları ÖSYM sonuç ekranı (https://sonuc.osym.gov.tr/) üzerinden erişime açılacak. Puan türüne göre detaylı sonuç belgesini adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenilecek. ÖSYM YKS sınavı sonuçlarına ilişkin tarih verdi ancak, bazı dönemlerde ÖSYM YKS sonuçlarını erken açıklıyor. Peki, YKS sonuçları erken açıklanır mı, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
12.07.2023 Eğitim
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’ Konya'da yaşanan olay, Mustafa Y. isimli vatandaşı isyan ettirdi. Eşinin 2015'te dünyaya getirdiği çocuğun babası olmadığını, DNA testiyle öğrenip boşanma ve soy bağının iptali davası açan 42 yaşındaki Mustafa Y., “Çocuğun babası kimse çıksın ortaya, bana yaptığı eziyetin cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. Yargıtay'dan ise emsal bir karar geldi.
12.07.2023 Yaşam
2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercihleri kimler yapabilir?  2022 ek yerleştirme tarihi detayları!
2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercihleri kimler yapabilir? 2022 ek yerleştirme tarihi detayları! YKS tercihleri sona erdi. Adaylar üniversitelerin istedikleri programlarına YKS sonuçlarına göre seçim işlemlerini gerçekleştirdi. Üniversiteye bir adım kala yüz binlerce öğrenci için üniversite tercih sonuçları beklenecek. YKS tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için de ek yerleştirme süreci başlayacak. İlk tercihlerde işlem gerçekleştirmeyen adaylar da ek yerleştirmelere başvuru yapıp yapmayacaklarını araştırırken, bazı adaylar da olası bir yerleşememe durumunda hangi adımları izleyeceğini araştırıyor. Peki, 2022 YKS ek tercih ne zaman? Tercih yapmayanlar ek tercih yapabilir mi? Ek tercih nedir, kimler yapabilir? Ek yerleştirme tarihi belli oldu mu? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? ÖSYM sonuç açıklama takvimi!
Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? ÖSYM sonuç açıklama takvimi! Üniversite tercihleri sona erdi. Gözler ÖSYM’ye çevrildi! Milyonlarca öğrenci üniversite tercihlerini tamamlarken yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Üniversite kayıtları 22 Ağustos’ta başlayacak. ÖSYM’nin sınav ve sonuç takvimi araştırılıyor. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte YKS tercih sonuçları ile ilgili merak edilenler…
6.08.2022 Eğitim
YKS tercihleri ne zaman bitecek?  YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi!
YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi! 2022 YKS’de tercih süreci tamamlanıyor! Adayların tercihleri için son saatlere girildi. Üniversite tercihleri bu gece sona erecek. Adaylar tercihlerini tamamlarken YKS yerleştime sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih ücreti ne kadar 2022? YKS tercihi saat kaçta bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? 2022 YKS tercih kılavuzu ve tercih ekranı!
5.08.2022 Eğitim
AÖF kayıtları ne zaman 2022 başlıyor? AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri açıklandı mı? ATA AÖF, AUZEF ve Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları!
AÖF kayıtları ne zaman 2022 başlıyor? AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri açıklandı mı? ATA AÖF, AUZEF ve Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları! AÖF kayıtları ne zaman başlıyor, sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihleri belli oldu mu? Üniversite tercihleri 5 Ağustos’ta sona erecek. AÖF kayıtları, kayıt yenileme ve ikinci üniversite işlemleri için yapılan araştırmalar ise hızlandı. 2022-2023 Eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacak. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi açıköğretim akademik takvimlerini yayımladı. Peki, AÖF ikinci üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, AÖF kayıt tarihleri ne? İşte 2022 - 2023 AÖF kayıt tarihleri...
4.08.2022 Eğitim
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor! 27 Temmuz’da başlayan üniversite tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversite adayları tercih listelerini oluşturuyor. YKS tercihlerini son günlere bırakan adaylara önerilerde bulunan Psikolog Saime Serpil Özgül, adayları istemedikleri bölümleri yazmamaları konusunda uyarıyor. Adaylara seslenen Özgül, “En öncelikli dikkat edilmesi gereken puana göre değil, istediğin bölüm üzerine yapılan tercihlerdir” diyor.
2.08.2022 Eğitim
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak'
Kiralık daire fiyatları ve yurt ücretleri ile ilgili son dakika açıklaması, yüzde 65 zam! 'Eylülde bulunamayacak' Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Özellikle yaz sonunda üniversite öğrencilerinin de kiralık ve yurt arayışına girmesi ile fiyatların artması bekleniyor. Yurt ücretleri geçen yıla göre en az yüzde 65 arttı. İstanbul’da penceresiz, havalandırmasız odaların fiyatları bile bin 700 TL oldu. Eylülde öğrenci akınıyla birlikte kiralık daire bulmak ise daha zor hale gelecek...
2.08.2022 Ekonomi
YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi?
YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi? YKS tercihleri için son günün ne zaman olduğu sorgulanıyor. 27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri devam ederken geri sayım da başladı. YKS tercih robotu ile hazırlanan listeleri yavaş yavaş şekillenmeye başlandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
1.08.2022 Eğitim
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında burs!
2022 YKS başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında burs! 2022 YKS tercihlerinin başlamasıyla birlikte adaylar için tercih maratonu başladı. İleride yapacakları meslekleri ve bölümleri seçmek için araştırmalara devam ediyor. Bazı sektörlerden de bölüm tercihlerinde öncelik veren başarılı adaylara burs imkanı haberleri gelmeye devam ediyor. Maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği seçen başarılı öğrencilere asgari ücret kadar burs veriliyor.
27.07.2022 Eğitim
YKS sınav sonuçları açıklandı, tercih uyarısı geldi! Bu bölümlerden mezun olanların hepsi kolay iş buluyor...
YKS sınav sonuçları açıklandı, tercih uyarısı geldi! Bu bölümlerden mezun olanların hepsi kolay iş buluyor... ÖSYM YKS sınav sonuçlarını açıkladı, TYT ve AYT’ye giren öğrencileri şimdi de tercih heyecanı sardı. Üniversite baraj puanı kalktı, sınavdaki yığılma YKS sıralamalarını ve puanlarını büyük oranda etkiledi. Tercih yapacak öğrencilere ise uyarı geldi, en kolay iş bulan meslekler tek tek açıklandı. Bu meslek arasında herkesin malumu olduğu gibi tıp fakültesi mezunları geliyor. Araştırmadan şaşırtan bölümler de çıktı. İş eczacılıktan fizyoterapiye ve mühendisliklere kadar bitirildiğinde en kolay iş bulan mesleklerin tam listesi ve avantajları...
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler! Eğitimciler uyarıyor! Bu yıl tercih sürecinde sıralamalara çok dikkat edin! Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih maratonu da resmen başladı. YKS tercih süreci 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Peki, 2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? YKS tercihinde puan mı yoksa sıralama mı önemli? Yüksek puanlı yerler tercihe eklenmeli mi? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
YÖK ATLAS tercih robotu! YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? İşte YÖK Önlisans Atlası, YÖK Lisans Atlası Ekranı…
YÖK ATLAS tercih robotu! YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? İşte YÖK Önlisans Atlası, YÖK Lisans Atlası Ekranı… Üniversite tercihleri başlıyor. Yüzbinlerce öğrenci YKS tercihleriniş yapacak. Adaylar YKS sonuçlarına göre tercih edecekleri bölümlere en son alınan öğrencilerin başarı sıralamaları ve puanlarının yer aldığı YÖK Atlas’ı kullanıyor. Peki, YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? İşte YÖK Önlisans Atlası, YÖK Lisans Atlası Ekranı…
27.07.2022 Eğitim
YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı
YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı Üniversite tercihleri bugün başlıyor! Milyonlarca aday istedikleri üniversitelere yerleşebilmek ve gelecekteki meslekleri yapabilmek için tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YKS’de bu yıl baraj kaldırıldı. Adaylar başarı sırasını dikkate alarak tercih yapacak. Peki, YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihleri saat kaçta başlıyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı…
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır?
Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Milyonlarca üniversite adayı bekliyor! 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerinin yapılacağı tarihe çevrilmişti. Adaylar, YKS sonuçlarına göre istedikleri bölümler ve üniversiteler ile ilgili araştırmalara çoktan başladı bile. ÖSYM tarafından başlatılacak YKS tercih süreci ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, YKS kılavuz açıklandı mı? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır? YKS’de kaç tercih hakkı var? Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte tüm detayları ile 2022 YKS tercih sürecine ilişkin ayrıntılar…
25.07.2022 Eğitim
ÖSYM YKS tercihleri ne zaman başlıyor 2022? Tercihler ne zaman açıklanacak? YKS tercih tarihleri…
ÖSYM YKS tercihleri ne zaman başlıyor 2022? Tercihler ne zaman açıklanacak? YKS tercih tarihleri… YKS tercih kılavuzu yayınladı, adaylar gözlerini üniversite tercihleri tarihine çevrildi. 3 milyonu aşkın adayın katılımıyla gerçekleştirilen YKS tercihleri ile ilgili aramalar arttı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte YKS tercih tarihleri…
22.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Tercihleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite tercihleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.