Gazete Vatan Logo

YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?

YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercihleri ne zaman yapılacak 2023? YKS tercihleri heyecanla bekleniyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih takvimine çevrildi. YKS programları ve kontenjanları ön kılavuzu da geçtiğimiz günlerde yayımlandı. YKS tercih kılavuzu üzerinden kontenjan, başarı sıralaması, tavan ve taban puan öğrenilebiliyor. Tercih işlemleri internet üzerinden 13 gün boyunca yapılabilecek.

YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih kılavuzu yayınlandı mı, ÖSYM YKS tercih ne zaman 2023? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?

YKS tercihleri ne zaman başlayacak, YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusunun yanıtı araştırılıyor. YKS tercihleri başlamadan ön bilgi amaçlı programlar ve kontenjanları kılavuzu yayımlandı. Adaylar, tercih listelerini hazırlarken YÖK Atlas YKS tercih robotundan da yararlanabiliyor. AYT, TYT ve YDT puanlarına göre adaylar 13 gün boyunca tercihlerini yapabilecek. İlk tercihlerinde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih yapılacak. Peki, YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman 2023 yapılacak?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023 YKS tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek YKS tercihleri ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılacak.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS programları ve kontenjanları hakkında ön bilgi amaçlı kılavuz ÖSYM tarafından yayımlandı.

YKS ÖN BİLGİ AMAÇLI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu; SAY, SÖZ, EA ve DİL alanlarındaki taban puanları ve başarı sıralamaları olmak üzere çeşitli detaylara yer veriyor. Hem lisans hem de ön lisans alanındaki bölümlerin bilgilerine erişim sağlayabiliyorsunuz. YÖK Atlas tercih robotunda puan türü seçip bölümlerin taban puanları ve başarı sıralamalarını erişebilirsiniz. Bölüm veya üniversite adı yazarak filtreleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

YÖK ATLAS LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ