Trafik Ceza

Trafik Ceza

Son dakika trafik ceza haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trafik ceza ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trafik ceza haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trafik Ceza

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trafik ceza gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.933 trafik ceza haberi bulunmuştur. Tüm trafik ceza haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni...
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni... İş yerinin bulunduğu caddeye aracını park eden veteriner hekim Ercan Türkoğlu'na, ters yönde aracını park ettiği gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından yazdırılan 4 bin liralık trafik cezası, yargı kararıyla kaldırıldı.
9.11.2023 Gündem
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Günümüzde hem araç kullanıcıları için hem de yayalar için birçok farklı ceza çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan 47/1-a dur ihtarına uymama cezası da çok sık yaşanmaktadır. 47/1-a numaralı ceza kodu vuku bulduğunda, hem sürücünün sürücü belgesine belirli bir ceza puanı olarak, hem de para cezası olarak işlenmektedir. Trafik cezası rehberinde de geçerli olan 47/1-a cezaları için sürücüye, 20 ceza puanı yazılır. Ancak bu puan sürücü belgesinden 1 yıl dolmadan silinmediği için büyük önem taşımaktadır. 
22.09.2023 Gündem
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları belirli kodlara ayrılmaktadır. Bu kodlarında kendilerine ait cezaları ve ceza puanları bulunmaktadır. Bu cezalardan birisi de 46/2-B cezasıdır. Bu ceza kodu önem taşıyan cezalar arasında yer almaktadır. 46/2-B kod şerit değiştirmek isteyen kişilerin kontrol etmeden geçmesi durumunda sürücülere verilmektedir. Bunun sonucunda da sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.
22.08.2023 Gündem
46/2-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafiği aksatacak ya da kazaya sebep olacak durumlara karşı belirli maddeler üzerinden ceza kodları bulunur. Karayolları trafik kanunu kapsamında 46. madde üzerinden, 46/2 C trafik cezası bu konuda öne çıkar. Eğer araçlar trafikte yolu aksatacak ya da kaza yaratacak arka arkaya şerit değiştirme durumu yaşanır ise idari para cezası verilir. Bu durum sadece ilgili ve görevli araçlar kapsamında yapılabilir. Çok önemli bir durum dışında trafikte ciddi bir kaza yaratmamak için, hızlı şekilde bir arka arkaya şerit değiştirilmesi yasaktır. Bu durum idari para cezası üzerinden sürücü ve araç sahiplerine tabi olur.
18.08.2023 Gündem
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/c Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte güvenli seyahat, kamu yararı ve toplum güvenliği bakımından seyahat halindeki araç sürücülerinin yaptığı hatalara karşı ceza yazılmaktadır. Trafik cezası olarak adlandırılan cezalar ise çeşitli kodlarla daha kolay anlaşılır hale getirilmiştir. 73/C Trafik Ceza kodu bunlardan sadece bir tanesidir ve ilgili kanunun 73/C madde ceza miktarı ne kadardır? Pek çok kişi tarafından merak konusudur. Bu madde sürüş sırasında aynı anda cep telefonu ya da herhangi bir iletişim cihazı kullanmaya karşı güvenlik önlemi olarak konulmuştur. Hem sürücü hem çevresinde bulunanların güvenli seyahat edebilmesini sağlayabilmek amacıyla kanunun 73/C maddesi konulmuştur.
18.08.2023 Gündem
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Ülkemizde her verginin bir kodu bulunmaktadır. Aynı şekilde trafik cezalarının da kodları bulunmaktadır. Trafik şube denetleme ve kara yolları işletme tarafından trafik cezaları için belirli kodlar düzenlenmektedir. Bu kodlar ile cezaların ayrıntılarına, ne kadar ceza verildiğine ve nasıl itiraz edildiğine kolayca ulaşılabilmektedir. 78/1 B ceza kodu bunlardan birisidir. 
17.08.2023 Gündem
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 49/3 trafik cezası, sürücülerin ticari araç kullanma sürelerine uymaması olarak da bilinen bir trafik cezası maddesidir. Başka bir ifadeyle ise, halk arasında ticari araç kullanma süresi cezası olarak bilinir. E-Devlet üzerinden plaka sorgulamasını gerçekleştiren kişiler araçlarına 49/3 trafik ceza kodu ile ceza yazıldığını görüyor.
14.08.2023 Gündem
61/1-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1-C Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Taşıt yolu üzerindeki geçiş yollarının önünde ve üzerinde park gerçekleştirmek yasaktır. Örneğin trafiği yoğun aktığı yollarda kenarlara park edilmez. Aynı zamanda yine yaya geçidinin olduğu kısımlara park etmek yasaktır. Bu gibi durumlar söz konusu olduğu vakit 61/1 C trafik ceza kodu üzerinden idari para cezası uygulanır. Trafiğin daha akıcı şekilde devam edebilmesi ve kazaların söz konusu olmaması için bu kurala uymak büyük öneme sahiptir. Aksi takdirde tüm sürücüler ve araç sahipleri Bu ceza ile karşı karşıya kalır. Karayolları trafik kanunu izinde, ilgili madde üzerinden ele alınmış trafik cezasıdır.
12.08.2023 Gündem
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları sürücülerin hem can hem de mal güvenliğini korumak için belirlenmiştir. Her cezanın farklı kodları bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 61/1G numaralı trafik cezası kodudur. Bu ceza kodu sürücülerin yanlış park etmesi sonucunda sürücülere kesilmektedir. 
5.08.2023 Gündem
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var E-Devlet'ten yeni hizmet. SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, trafik ceza sorguları, motorlu taşıt vergileri ve IMEI sorgulama gibi yüzlerce hizmetin sunulduğu e-Devlet’te bir süredir ‘ücretsiz’ teknoloji eğitimleri de verilmeye başlandı.
22.07.2023 Gündem
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor
Trafik cezalarıyla ilgili dikkat çeken detay! Hapis cezası isteniyor Keyfi ceza yazan fahri fahri trafik müfettişlerine hapis istemiyle dava açıldı. Yazlığında komşusu Abdullah K. ile tartışan Bayram İkiz’e (73), bir hafta sonra 2 trafik cezası geldi. Babasının aktif araç kullanmadığını belirterek, itirazla cezaları iptal ettiren Hüseyin İkiz, tutanakları tutan fahri trafik müfettişleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdullah K.’nin yeğeni olduğu ortaya çıkan fahri trafik müfettişlerinden Serdar K. (51) ile onun arkadaşı Doğan K. (58) hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
10.07.2023 Gündem
AK Parti'li Elitaş: Yapılandırma düzenlemesinin maliyeti 362 milyar TL
AK Parti'li Elitaş: Yapılandırma düzenlemesinin maliyeti 362 milyar TL AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 14 milyon kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma teklifinin tamamlandığını belirterek, "Bu kanunla yapılandırılan borçlar 48 ayda yani 4 yılda tahsil edilecek. Tüm borçların yapılandırılması için başvuru olması durumunda 361.8 milyar liranın borç yapılandırması kapsamında olacağını tahmin ediyoruz." dedi.
27.01.2023 Ekonomi
Ehliyet affı 2023 ne zaman yürürlükte? Trafik ceza puanları silindi mi? Hangi ihlallerin trafik cezaları silinecek?
Ehliyet affı 2023 ne zaman yürürlükte? Trafik ceza puanları silindi mi? Hangi ihlallerin trafik cezaları silinecek? Trafik ceza puanları hakkında gelişmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla birlikte ehliyet affı ve trafik ceza puanları ile ilgili müjde de geldi. Ehliyetine el konulan ve trafik ceza puanı olan sürücüler "trafik ceza puanları silindi mi, ehliyet affı çıktı mı" sorularına yanıt aramaya başladı. Hangi ihlaller af kapsamında olacak? Trafik ceza puanları ne zaman silinecek? İşte detaylar...
24.01.2023 Gündem
Trafik cezaları siliniyor! 10 bine yakın ehliyet iade edilecek
Trafik cezaları siliniyor! 10 bine yakın ehliyet iade edilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan kararları vatandaşlarla paylaştı. Trafik ceza puanlarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
23.01.2023 Ekonomi
Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin ayrıntılarını madde madde sıraladı
Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin ayrıntılarını madde madde sıraladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi veren Erdoğan, "Vergi, gümrük, SGK, belediye, il özel idareleri gibi kamu alacaklarını düzenleyecek bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Borçların cezalarını kaldırıyoruz, düzenleme ile borçları taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Artık üniversite okuyan gençlerimiz ne kadar kredi aldıysa o kadar geri ödeyecekler. Endeks borçlarının da taksitle ödemesi kolaylığını getiriyoruz. Kamu alacaklarını yapılandıran teklifi hazırlıyoruz. 31 aralık 2022 tarihinden önce kamuya olan ve 2 bin TL'yi geçmeyen vergi borçlarından vazgeçiyoruz." dedi.
23.01.2023 Gündem
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların güvenliklerini sağlamak için düzenlenmiştir. Trafik cezalarının her birinin ayırt edilebilmesi için farklı kodlar ile adlandırıldıklarını söylemek mümkündür. Trafik cezası kodlarından birisi de 46/2 H olarak ifade edilebilir.
9.12.2022 Ekonomi
39/2 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/2 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
39/2 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/2 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Araç sürmek isteyen kişilerin sürmek istedikleri araçlar için sürücü belgesi almaları germektedir. Kişinin süreceği araç türüne göre alınması gereken sürücü belgesinin sınıfı da farklılık göstermektedir. 39/2 trafik kodu ise sürücülerin ehliyet sınıfı dışında araç kullanmaları durumunda aldıkları trafik cezalarını ifade etmektedir. Kişinin ehliyet sınıfı dışında bir araç kullanması durumunda trafik cezası alacağını ifade eden bir trafik kuralıdır. Kişinin yetersiz ehliyetle araç kullanmaya çalışması durumunda 39/2 trafik cezası alacağının bilinmesi gerekmektedir. 
3.12.2022 Ekonomi
36/3A Trafik Cezası Kodu Nedir? 36/3A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
36/3A Trafik Cezası Kodu Nedir? 36/3A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Türkiye’de uygulanan trafik cezaları belirli kodlar ile isimlendirilerek, bu şekilde işleme alınmaktadır. Bu isimlere trafik ceza kodları da denilmektedir. 36/3A kodu da bu trafik ceza kodları arasında yer almaktadır. He gün işleme alınan pek çok trafik ceza kodu bulunmaktadır. 36/3-a trafik ceza kodu ise ehliyetsiz araç kullanan sürücüler için uygulanan bir ceza maddesidir. 
3.12.2022 Ekonomi
Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir?
Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir? Trafikte araçların uyması gereken birçok kural bulunmaktadır. Bu kurallara tüm sürücülerin uyması gerekir. Uymayan sürücülere ise ceza kesilmektedir. Bu cezalar kodlara ayrılmıştır. 31/1-B trafik ceza kodu da bunlardan birisi olmaktadır. Bu ceza kodu ticari araçlar için geçerli olmaktadır. Ticari araçlara kesilen 31/1-B Trafik Cezası Kodu merak ediliyor. Peki, Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre bulundurmak zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir? 31/1-B Cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi
26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar?
26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar? 26/3 trafik cezası kodu, araçların dış bölümünde zorunlu işaretlerden başka değişik unsurların kullanılması ile gelen cezadır. Pek çok kişi ceza makbuzlarındaki 26/3 Trafik cezası kodu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Araçlara bayrak, flama, reklam ve ilan yapıştırmanın cezası var mı? 26/3 Trafik cezası ne demek? 26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi
Trafik cezalarıyla ilgili flaş açıklama! İptal ediliyor! Emsal karar
Trafik cezalarıyla ilgili flaş açıklama! İptal ediliyor! Emsal karar Trafik cezalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Plakaya yazılan cezalar iptal ediliyor. Mahkemeden konuyla ilgili çok kritik bir karar geldi. Adana'dan Osmaniye'ye giderken emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle plakaya kesilen 144 lira ceza, Bahçe Sulh Ceza Hakimliği tarafından iptal edildi. Mahkemenin, ‘Ceza kişiye kesilir' diyerek iptal ettiği karar emsal niteliği taşıyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde trafik cezalarına zam gelmişti. Buna göre ruhsat bulundurmayanlar 166 TL, emniyet kemeri takmayanlara 196 TL, yayalara öncelik vermeyenlere 860 TL ceza kesilecek.
7.01.2022 Gündem
Ehliyeti ve arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi! Trafik cezaları...
Ehliyeti ve arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi! Trafik cezaları... Ehliyeti olan araba kullanan milyonları ilgilendiriyor. Trafik ceza bedelleri yükseldi. 1 Ocak itibariyle geçerli olacak. Buna göre ruhsat bulundurmayanlar 166 TL, emniyet kemeri takmayanlara 196 TL, yayalara öncelik vermeyenlere 860 TL ceza kesilecek. Öte yandan trafik cezası olan bireyler, nasıl ödeyeceği konusunda internet üzerinden detaylı araştırmalar yapıyor. Trafik cezası nasıl ödenir? Trafik cezaları nereden ödenmelidir? soruları cevabını buldu. İşte trafik cezalarıyla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...
2.01.2022 Ekonomi
Borcu olanlara müjde! İki indirim birden geldi, faizler artık...
Borcu olanlara müjde! İki indirim birden geldi, faizler artık... Borcu olanlara müjde haber geldi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Borç yapılandırmasıyla ilgili flaş gelişme. Detaylar belli oldu. Peşin öderseniz iki indirim birden geliyor. Trafik cezalarını kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, yapılandırma, stok ve matrah affı, sicil affı gibi unsurları içeren 7326 sayılı kanuna ilişkin genel tebliğ yayınladı. Bu yasa ile daha önceki yasalardan farklı olarak, mükelleflerin kamu ile olan işlerinde sunmak üzere ‘borçsuzluk’ yazısı alabilmeleri için borcun yüzde 10’unu ödeme şartı aranacak. Öte yandan trafik cezası borcunu yapılandıran mükelleflere, peşin ödemeyi tercih etmeleri halinde iki kez indirim uygulanıyor ve ödenecek para kesilen para cezası tutarının da altına iniyor.
14.06.2021 Ekonomi
65 yıl sonra değişti! Trafik cezası kiralayana...
65 yıl sonra değişti! Trafik cezası kiralayana... Oto kiralama sektörünün trafik cezaları konusunda 65 yıldır beklediği yasal düzenleme yapıldı. Daha önce işletmelerin sorumlu tutulduğu kiralık araçlarda kural ihlalinden doğan cezalar, artık kiralayan adına düzenlenecek.
4.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Trafik Ceza ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trafik ceza haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.