Gazete Vatan Logo

46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların güvenliklerini sağlamak için düzenlenmiştir. Trafik cezalarının her birinin ayırt edilebilmesi için farklı kodlar ile adlandırıldıklarını söylemek mümkündür. Trafik cezası kodlarından birisi de 46/2 H olarak ifade edilebilir.

46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

46/2 H trafik cezası kodu ile ters yönde araç kullanan kişilere idari trafik cezasının uygulanabileceğini söylemek mümkündür. Trafikte ters yöne doğru araç kullanılması, kazalara yol açabileceği gibi trafiğin akışını ve düzenini de bozabilmektedir. 

46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir?

Trafikte belirli bir düzenin sağlanması için sürücülerin belirlenen kurallara uygun bir şekilde araç kullanması gerekmektedir. Tek yönlü karayollarında aksine bir işaret bulunmaması durumunda ters istikamette sürülmesi trafik cezası alınmasına neden olmaktadır. Sürücülerin ters yönde araç sürmesi ise 46/2 H kodu ile açıklanmıştır. Ters yönde araç sürülmesi durumunda araç sahibinin ödemesi gereken bir ceza tutarı bulunmaktadır.

46/2 H trafik cezası kodu ile ters yönde araç kullanan kişilere trafik cezası uygulanmaktadır. 46/2 H trafik cezasının ters yönde park etme cezası olarak da bilindiğini söylemek mümkündür. 46/2 H trafik ceza maddesine göre aksine bir işaret bulunmaması durumunda tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi yasaktır. Sürücülerin ters yönde araç kullanmaları durumunda ise birçok tehlikenin oluşabileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Ters yönde araç kullanılması sürücünün hem kendisini hem de diğer sürücüleri tehlikeye atmasına neden olmaktadır. Buna bağlı olarak ise trafik cezası uygulanmaktadır. 

Haberin Devamı

Tek yönlü karayollarında ters yönde araç sürülmesi durumunda 46/2 H trafik cezası uygulanmaktadır. Trafikte trafik levhalarına ve işaretlerine uyulması gerekmektedir. Ters yön levhasına uymamak ise sürücünün trafik cezası almasına neden olmaktadır. 

46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

Sürücüler trafikte, trafik kurallarına ve trafik levhalarına uygun bir şekilde araç kullanmakla yükümlüdür. Trafik levhalarına ve trafik kurallarına uyulmaması durumunda ise trafik cezası yaptırımları ile karşılaşılması söz konusu olmaktadır. Trafik Kanunun 46. maddesinde yer alan açıklamaya göre kişinin ters yönde araç kullanmasının cezası 1.823,00 TL olarak belirlenmiştir. Sürücünün ters yön levhasına uygun davranmaması durumunda trafik cezası kesileceğini bilmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Trafikte taşıt giremez levhası bulunan yollara girilmesi durumunda da sürücünün karayolunda ters yöne girdiği kabul edilir ve aynı şekilde trafik cezası uygulanır. Ters yönde araç sürülmesinin ise ehliyete herhangi bir ceza puanı etkisi bulunmamaktadır. 46/2 H kodu trafik cezasının sadece 1.823,00 TL olarak belirlenmiş bir para cezası olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.