Hız Sınırı

Hız Sınırı

Son dakika hız sınırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hız sınırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hız sınırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hız Sınırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hız sınırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 348 hız sınırı haberi bulunmuştur. Tüm hız sınırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şehirlerarası otobüslerde yeni dönem! Uygulamaya girdi
Şehirlerarası otobüslerde yeni dönem! Uygulamaya girdi 1 Ocak itibariyle şehirlerarası yolcu otobüslerinde yeni dönem başladı. Son dönemde yaşanan otobüs kazalarının önlenmesi amacıyla kısa adı U-ETDS olan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi bugünden itibaren zorunlu hale geldi. Yeni sistemle, şehirlerarası yolcu otobüslerinde aracın hızı, şoförün dinlenip dinlenmediği, yolcularla ilgili birçok bilgi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından adım adım takip edilecek.
1.01.2024 Ekonomi
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.
30.12.2023 Ekonomi
İstanbul'un 5 ilçesinde skuter kararı
İstanbul'un 5 ilçesinde skuter kararı Skuter sürücüleri Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerinde en fazla saatte 12.5 kilometre hız yapabilecek.
18.11.2023 Gündem
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
UKOME'den servislere yeni düzenleme! Bundan sonra zorunlu olacak
UKOME'den servislere yeni düzenleme! Bundan sonra zorunlu olacak UKOME toplantısında servis hizmeti veren özel okulların, özel hizmet veren servislerin UKOME'de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu. E-skuter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi.
31.08.2023 Ekonomi
Servislere yeni düzenleme! Zorunlu hale getirildi
Servislere yeni düzenleme! Zorunlu hale getirildi UKOME toplantısında servis hizmeti veren özel okulların, özel hizmet veren servislerin UKOME'de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu. E-skuter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi.
31.08.2023 Gündem
6 araç birbirine girdi Bağcılar Mahmutbey Yolu savaş alanına döndü!
6 araç birbirine girdi Bağcılar Mahmutbey Yolu savaş alanına döndü! Bağcılar Mahmutbey Yolu'nda 6 araç zincirleme kazaya karıştı. Kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
26.08.2023 Yaşam
İstanbul'da skuter kullanımında yeni dönem! İşte detayları
İstanbul'da skuter kullanımında yeni dönem! İşte detayları İstanbul'da skuter kullanımını kolaylaştırmak ve park sorununun önüne geçmek amacıyla yeni eylem planı hayata geçirildi. Böylece, şehirde bin 500 yeni park alanı oluşturulacak, bazı bölgelerde hız sınırları belirlenecek ve kullanıcılara düzenli olarak eğitimler verilecek.  Uygulamaların İstanbulkart ile entegre olacağı eylem planının detaylarını paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, "Amacımız şu anda teşvik mekanizmalarıyla, eğitim yöntemiyle, skuter kullanımını düzenlemek" dedi.
4.04.2023 Gündem
Skuterlerin kaldırım işgalleri son buldu!
Skuterlerin kaldırım işgalleri son buldu! İstanbul genelinde skuterler için 1500 park alanı yapılacak ve skuterleri park alanına bırakanlar indirim kazanacak. Kadıköy’de yolları kapatan skuterler toplanıp park alanı yapılınca kaldırımlar temizlendi.
4.04.2023 Gündem
Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur?
Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur? Hız sınırı ihlalleri otoyollara kurulan radar sistemleri ve elektronik sistemlerle denetlenir. Trafikte sürücülerin hız sınırını aşması durumunda karşılaştıkları hız sınırı ihlal cezası sorgulaması da yapılıyor. Peki 2023 hız sınırı cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır?
30.01.2023 Gündem
Antalya'da skuter için hız ve yol sınırı
Antalya'da skuter için hız ve yol sınırı Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce (UKOME) kentte skuterlerin hız sınırının 50 kilometreyi aştığı yollara girmesinin engellenmesi, hızlarının 20 kilometreye düşürülmesi ve bazı noktalara girişinin engellenmesi kararı alındı. Kararlar, uygulanması için şirket temsilcilerine tebliğ edildi.
4.01.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor!  Avukatın hız cezasına 'kamu yararı' iptali
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Avukatın hız cezasına 'kamu yararı' iptali İzmir'in Çiğli ilçesinde Avukat Yaren Düzgün, hız sınırını aştığı için kesilen cezaya kamu adına göreve gittiği gerekçesiyle itiraz etti. Sulh Ceza Hakimliği, Düzgün'ü haklı bulup, cezayı iptal etti. Kararın emsal olduğunu belirten Düzgün, "İlgili trafik cezası, kamu görevini ifa etmem, kastımın olmayışı ve çevreyi tehlikeye düşürmemem gerekçe gösterilerek iptal edildi" dedi.
3.01.2023 Gündem
İstanbul'da elektrikli scooterlara hız sınırı düzenlemesi!
İstanbul'da elektrikli scooterlara hız sınırı düzenlemesi! Üst üste yaşanan kazalarla gündeme gelen paylaşımlı elektrikli scooterlara ilişkin düzenleme yapıldı. UKOME’de alınan kararla paylaşımlı elektrikli scooterların hız limiti saatte 25 kilometreden 20 kilometreye düşürüldü.
1.12.2022 Gündem
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor. Poliçelerde sistem tamamen değişiyor. Bazı sürücülere yüzde 50 indirim yapılırken; bazılarına da yüzde 200 zam gelecek. Yani basamak sayıları artırılacak, kişiye özel poliçeler olacak. Peki bu indirim ya da zamlar neye göre belirlenecek? Piyasadaki fiyatlar ne durumda? İşte zorunlu trafik sigortası ile ilgili son detaylar...
17.11.2022 Otomobil
Trafik cezalarında emsal karar! İptal edildi
Trafik cezalarında emsal karar! İptal edildi Konya’dan duruşmaya katılmak için aracıyla Bursa’ya giden daha sonra tekrar dava için Konya’ya dönüşe geçen avukata hız sınırını aştığı gerekçesiyle ceza kesildi. Cezaya itiraz eden avukat Adem Akyürek, “Avukatın kamu görevi yaptığını, duruşmalarına yetişmesi gerektiğini, duruşma hazırlıklarını yapması gerektiğini söyleyerek tarafıma düzenlenen para cezası tutanağını kaldırdı” dedi.
10.08.2022 Gündem
Trafik cezası alanlar dikkat! 1.400 TL'lik cezayı böyle iptal ettirdi
Trafik cezası alanlar dikkat! 1.400 TL'lik cezayı böyle iptal ettirdi Duruşmaya yetişmek için aşırı hız yapan avukata, bin 399 lira ceza kesildi. Bunun üzerine avukat, mahkemeye başvurarak cezanın kaldırılmasını istedi. Avukatı haklı bulan mahkeme, ‘kamu görevi yaptığı’ gerekçesiyle cezayı iptal etti
10.08.2022 Gündem
İhracat haziranda yüzde 18 arttı
İhracat haziranda yüzde 18 arttı Otomotiv endüstrisinin haziran ayı ihracatı yüzde 17,9 artış ile 2,8 milyar dolar oldu. Yılın ilk altı ayında ihracat yüzde 6,1 artarak 15,3 milyar dolara ulaştı.
6.07.2022 Otomobil
Ford Otosan Craiova fabrikasını devraldı
Ford Otosan Craiova fabrikasını devraldı Ford’un Romanya’daki fabrikasının bünyesine katılmasıyla Ford Otosan, elektrifikasyon konusundaki deneyimini Romanya’ya taşıyacak.
1.07.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün resmen başladı...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün resmen başladı... Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması bugün resmen başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde otoyol hız sınırlarının yükseltilmesi kararı alınmıştı. Böylece otoyollara göre değişmekle birlikte hız sınırlarında saatte 10-20 kilometreye kadar artışlar yapıldı.
1.07.2022 Gündem
Elektrikli araca özel kış lastiği!
Elektrikli araca özel kış lastiği! Elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir araçlar için geliştirilen lastik yelpazesi genişliyor.
30.06.2022 Otomobil
Otoyollarda hız sınırı kaç oldu? Yeni hız sınırı düzenlemesi ile otoyol ve bölünmüş yollardaki hız sınırları!
Otoyollarda hız sınırı kaç oldu? Yeni hız sınırı düzenlemesi ile otoyol ve bölünmüş yollardaki hız sınırları! Otoyollarda otomobiller için yeni hız sınırı uygulaması yarın başlıyor. Otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırıldı. İşte yeni uygulamadaki otoyol ve bölünmüş yollardaki hız sınırları...
30.06.2022 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yarın başlıyor
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yarın başlıyor Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Artık değişiyor. Yarın başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak yeni uygulamaya göre hız sınırları, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara- Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate; Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.
30.06.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı kaç? Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında hız sınırı arttı mı?
Otoyollarda hız sınırı kaç? Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında hız sınırı arttı mı? Otoyollarda hız sınırı kaç? 1 Temmuz'da başlayacak yeni uygulamaya göre, hız sınırları Edirne’den Urfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara-Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.
2.06.2022 Gündem
Ehliyeti ve arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ve yükseltiliyor
Ehliyeti ve arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ve yükseltiliyor Ehliyeti ve arabası olan milyonları ilgilendiriyor. 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. 1 Temmuz'da başlayacak yeni uygulamaya göre, hız sınırları Edirne’den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak
2.06.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak?
Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak? Otoyollarda hız sınırı artıyor! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Bakan Soylu, otobanlardaki azami hız sınırı çıkarılacağını, ceza limitinin ise artacağını duyurdu. Pek çok kişi de Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından hız limiti ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Otoyollarda hız sınırı artıyor mu? Otoyol hız limiti kaç olacak? İdari yaptırım sınırı kaç olacak? İşte detaylar…
5.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hız Sınırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hız sınırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.