Trafik Kuralları

Trafik Kuralları

Son dakika trafik kuralları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trafik kuralları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trafik kuralları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trafik Kuralları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trafik kuralları gelişmeleri de dahil olmak üzere 310 trafik kuralları haberi bulunmuştur. Tüm trafik kuralları haberleri aşağıda listelenmiştir.
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik ışıklarına uymamak ihlali ile beraber 47/1-b trafik cezası uygulanır. Her ne kadar halk arasında kırmızı ışık cezası olarak bilinmesine rağmen, sadece kırmızı Işıkla ilgili değildir. Bu sebepten dolayı karayolları trafik kanunu dahilinde Trafik ışıklarına uymama cezası olarak ifade edilir. İdari para cezası şeklinde öne çıkar ve yıl itibariyle belirlenmiş güncel miktar doğrultusunda uygulanır. Trafik yönetmeliğinde ise ‘Işıklı ve sesli trafik işaretlerine uyma’ zorunluluğu biçiminde öne çıkar. Buna uyulmadığı takdirde ise sürücü ya da araç sahipleri idari para cezasına maruz kalır.
22.09.2023 Gündem
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücülerin araç sürerken uymaları gereken bir takım trafik kuralları olduğu gibi araçları park ederken de trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Yönetmelikte belirlenen bazı durumlar haricinde sürücülerin araçlarını yaya yollarına park etmeleri yasaktır. 61/1N trafik cezası kodu ise park etmenin yasak olduğu yerler ve park etmenin yasak olduğu halleri ifade eden bir kod olarak bilinmektedir. 
22.09.2023 Gündem
47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik güvenliğinin tehlikeye atılması hem sürücü için hem de trafikte bulunan diğer sürücüler için tehlike oluşturmaktadır. Trafikte bulunan diğer araçların ve güvenliğin tehlikeye atılması durumunda ise 47/1D trafik cezası kodunun devreye girdiğini söylemek mümkündür. Yönetmelikte yer alan yasaklara, kurallara, zorunluluklara ve yükümlülüklere uyulmaması durumunda idari trafik para cezası uygulanacağını söylemek mümkündür. Şehir içinde trafik yoğunluğunun artmasına bağlı olarak yayalar ve sürücüler için güvenliğin oluşturulmasını sağlamak için 47/1D trafik cezası kodu uygulanmaktadır. 
22.08.2023 Gündem
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları sürücülerin hem can hem de mal güvenliğini korumak için belirlenmiştir. Her cezanın farklı kodları bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 61/1G numaralı trafik cezası kodudur. Bu ceza kodu sürücülerin yanlış park etmesi sonucunda sürücülere kesilmektedir. 
5.08.2023 Gündem
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), ABD muhrip gemisinin Tayvan Boğazı’ndan rutin geçiş gerçekleştirdiği sırada, Çin savaş gemisinin ABD gemisine yakın bir noktada ‘tehlikeli manevralar’ yaptığını duyurdu. O anların görüntüsü paylaşıldı.
5.06.2023 Dünya
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, '2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri' genelgesi gönderdi.
4.02.2023 Gündem
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların güvenliklerini sağlamak için düzenlenmiştir. Trafik cezalarının her birinin ayırt edilebilmesi için farklı kodlar ile adlandırıldıklarını söylemek mümkündür. Trafik cezası kodlarından birisi de 46/2 H olarak ifade edilebilir.
9.12.2022 Ekonomi
'Green Card' tuzağı! Uzmanlardan uyarı: Dolandırıcılara dikkat
'Green Card' tuzağı! Uzmanlardan uyarı: Dolandırıcılara dikkat Green Card başvuruları için geri sayım başladı. Tarihler açıklandı ve bu yıl pasaport şartının kaldırıldığı duyuruldu. Çekilişe katılmak isteyenlere ‘dolandırıcılara’ para kaptıramayın uyarısında bulunan uzmanlar, doğru başvurunun inceliklerini anlattı. Daha önce Green Card’lı olup deneyimlerini aktaranlar ise sürecin zor yönleri ile ilgili bilgi verdi. İşte haberin detayları...
6.10.2022 Gündem
İstanbul'da abartı egzoz kullanan sürücülere ceza yağdı
İstanbul'da abartı egzoz kullanan sürücülere ceza yağdı İstanbul'da trafik denetimlerinde kurallara uymayarak standart dışı egzoz kullanan araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Kartal Sahil'deki denetim noktasında denetime tabi tutulan 414 araca toplam 162 bin 242 TL para cezası kesildi.
21.08.2022 Gündem
Geleceğin bilinçli sürücü ve yayaları yetiştiriliyor
Geleceğin bilinçli sürücü ve yayaları yetiştiriliyor İçişleri Bakanlığınca 66 ilde oluşturulan 124 adet çocuk trafik eğitim parkında 254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı.
7.08.2022 Gündem
Herkes oraya akın etti! 24 saatte 40 bin araç giriş yaptı
Herkes oraya akın etti! 24 saatte 40 bin araç giriş yaptı Bayram tatilinde Bodrum’a 1 günde 40 bin araç giriş yaptı. Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil Bodrum’a araçlarıyla bayram tatiline gelenlere uyarılarda bulunarak, çikolata ikram edilirken kadınlara gül verdi, çocuklara ise oyuncak dağıtarak bayramlarını kutladı.
8.07.2022 Yaşam
Ankara'da bayram öncesi 1500 polisle trafik denetimi
Ankara'da bayram öncesi 1500 polisle trafik denetimi Ankara'da Ramazan Bayram'ı öncesi 1500 polisle kentin giriş ve çıkış noktalarında trafik denetimi gerçekleştirildi, sürücüler kurallara uymaları konusunda uyarıldı.
29.04.2022 Gündem
Polis sürücülere trafik kuralları hakkında broşür dağıttı
Polis sürücülere trafik kuralları hakkında broşür dağıttı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü katılımında trafik polisleri, sürücülere trafik kuralları hakkında broşür dağıtırken, kurallara uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Polisler, araçlarda gördükleri çocuklara da kırmızı düdük hediye etti.
10.04.2022 Yaşam
Öfke kontrolü eğitiminde kavga çıktı! Trajikomik olay
Öfke kontrolü eğitiminde kavga çıktı! Trajikomik olay Trabzon'da toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitim projesinin imza protokolünde gerginlik yaşandı. Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.
21.02.2022 Yaşam
10 ayda 17 bin 739 çocuk trafik parklarında eğitim aldı!
10 ayda 17 bin 739 çocuk trafik parklarında eğitim aldı! İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Çocuklara erken yaşta trafik bilincinin kazandırılması amacıyla kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parklarında bu yılın 10 aylık döneminde 17 bin 739 çocuk ve öğrenciye trafik kuraları uygulamalı anlatıldı.
7.11.2021 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu: Okulun ilk günü...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu: Okulun ilk günü... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kurban Bayramı'nın bitimiyle eve dönüş trafiğinin yaşanacağını belirterek, trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
24.07.2021 Gündem
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın...
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın... Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı, kredi borcu ya da fatura ödeyecekler, tarihi geçirmemek için otomatik ödeme talimatı veriyor. Ancak hesapta para yoksa, kredili mevduat hesabından ödeme alınıyor. Bu da aylık yüzde 1.98 faiz işlenmesine yol açıyor. Ayrıca avans hesap yoksa ve ödemeler de gecikirse bu durumda aylık yüzde 2.28 gecikme faizi devreye giriyor. Kredi kartının böyle olasılıklar için dikkatli kullanılması ve fatura günlerinin kaçırılmaması büyük önem taşıyor.
23.07.2021 Ekonomi
Meteoroloji ve valilik uyardı! İstanbul'a kar geliyor, O saatlere dikkat
Meteoroloji ve valilik uyardı! İstanbul'a kar geliyor, O saatlere dikkat İstanbul Valiliği yarından itibaren etkisini göstermesi beklenen kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyararak gerekli kurum ve kuruluşların duyurulduğunu açıkladı.
14.01.2021 Yaşam
3 ilçede alarma geçildi! Kilometrelerce tatilci konvoyu
3 ilçede alarma geçildi! Kilometrelerce tatilci konvoyu Muğla ve turistik ilçelerinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yılbaşı öncesi denetim gerçekleştirildi. Bodrum, Fethiye, Marmaris ilçelerinde trafik uygulama noktalarında kontroller en üst seviyeye çıkarıldı.
30.12.2020 Gündem
Kızılay şoför alımı 2020! Kızılay şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları
Kızılay şoför alımı 2020! Kızılay şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları Türk Kızılay şube yapılanması kapsamında çeşitli il ve ilçelerde çalıştırmak üzere en az ilköğretim mezunu şoför alıyor. Kızılay şoför ilanı yayınlandı. Peki, Kızılay şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Kızılay şoför alımı başvuru şartları ne? İşte Kızılay ulaştırma hizmetlerine alınacak destek personeli şoför ilanı detayları...
9.11.2020 Personel Alımı
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Ramazan Bayramı genelgesi
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Ramazan Bayramı genelgesi İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Ramazan Bayramı trafik tedbirleri" genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, bayram süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen 22-27 Mayıs tarihlerinde sıkı trafik denetimleri yapılacak. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında 22-27 Mayıs'ta jandarma ve emniyetten toplam 111 bin 384 personel görev yapacak.
22.05.2020 Gündem
Son 4 gün! Cezası 625 lira...
Son 4 gün! Cezası 625 lira... Türkiye genelinde kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor. Kış lastiği bulundurmayan ticari araç sürücülerine 2918 Sayılı KTK'nın 65/a maddesi gereğince 625 lira para cezası uygulanacak.
26.11.2019 Gündem
Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı
Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı Kurban Bayramı tatilini Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinde geçirenlerin dönüş yolculuğu, trafik yoğunluğuna neden oldu.
14.08.2019 Gündem
İstanbul’da bayram tatili trafiği, havalimanında da yoğunluk başladı!
İstanbul’da bayram tatili trafiği, havalimanında da yoğunluk başladı! Kurban Bayramı tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı. Otoyolda araç kuyruklar oluştu ve trafik zaman zaman durma noktasında geldi. İstanbul Havalimanı’nda da kurban bayramı tatili hareketliliği yaşanıyor. Tatile çıkmak için erken saatlerde gelen yolcular havalimanında yoğunluğa neden oldu.
9.08.2019 Gündem
Araba kullanan herkes için geçerli! 28 milyon sürücü...
Araba kullanan herkes için geçerli! 28 milyon sürücü... Trafik sigortasında yeni düzenleme yapıldı ve sigortacılara, sürücülerin ceza puanına göre sigorta fiyatı belirleme imkânı tanındı. Böylece sürücü temelli trafik sigortasına geçişin önü açıldı. Artık sadece araç sahipleri değil sürücüler de sigortalanacak. Sigorta şirketleri sürücü listeleri oluşturacak. Listede kaza yapan ya da yaşı 20’den küçük olanlar varsa fiyat ona göre belirlenecek.
29.04.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Trafik Kuralları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trafik kuralları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.