Gazete Vatan Logo

26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar?

26/3 trafik cezası kodu, araçların dış bölümünde zorunlu işaretlerden başka değişik unsurların kullanılması ile gelen cezadır. Pek çok kişi ceza makbuzlarındaki 26/3 Trafik cezası kodu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Araçlara bayrak, flama, reklam ve ilan yapıştırmanın cezası var mı? 26/3 Trafik cezası ne demek? 26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…

26/3 Trafik cezası kodu nedir? 26/3 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Otomobilde işaret ve yazı yapıştırmanın cezası ne kadar?

Aracın dış kısmında bu zorunlu işaretlerden başka farklı yazılar, reklam ve sembol ile birlikte ilan gibi unsurların yer alması trafik cezasına tabidir. Herhangi bir bayrak, flama, reklam ve benzeri birçok yazı türünün araçlarda bulunması yasaktır. Çünkü bu gibi unsurlar araçların dışında diğer sürücülerin dikkatini dağıtır. Bu da kazalara sebep olabilir. Bunun önüne geçebilmek için ise 26/3 trafik cezası kodu ön plana çıkar. Yasak olan herhangi bir işaret ve yazı gibi unsurlar aracın dış kısmında kullanıldığı vakit, bu durum idari para cezasına çevrilir.

26/3 TRAFİK CEZASI KODU NEDİR?

26/3 trafik cezası kodu, araçların dış bölümünde zorunlu işaretlerden başka değişik unsurların kullanılması ile gelen cezadır. Bunlar içerisinde bayraklar, flama, reklam unsurları, yazılar, sembol ve şekil ile resim gibi birçok durum yer almaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için ise 26/3 trafik ceza kodu kapsamında işlem uygulanır. Böylece idari para cezasına çevrilen bu kod ile beraber, sürücü veya araç sahipleri bu cezayı ilgili tarihler doğrultusunda öder. Aynı zamanda bu ceza dahilinde sürücüler itiraz hakkını kullanabilir.

Haberin Devamı

26/3 CEZASI NE KADAR?

Araçların dış bölümüne kullanılan ve değişik amaçlar altında değerlendirilen yazı, reklam, flama ya da sembol gibi unsurlar yasaktır. Bu yasak delindi vakit ise ilgili kanun kapsamında ceza verilir. Karayolları trafik kanunu doğrultusunda 26/3 trafik cezası idari para cezası üzerinden ele alınır. Şu an için güncel olarak ise verilen idari para cezası 196 TL olarak belirlenmiştir.

Cezanın vermiş olduğu tarih itibariyle tarihin son gününe kadar ödemenin yapılması gerekir. Aksi takdirde faiz ya da farklı unsurlar üzerinden daha büyük bir cezayı maruz kalmak mümkün. Her yıl gelen zamlar ve güncelleme ile birlikte, bu trafik kodu üzerinden verilen idari para cezası değişkenlik gösterebilir.

26/3 TRAFİK CEZASINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Bu trafik cezasına tüm sürücüler ve araba sahiplenin itiraz etme hakkı bulunur. Bu itirazı gerçekleştirmek için ise cezanı vermiş olduğu şehre bağlı olarak, Sulh Ceza hakimliği kapsamında başvuru yapılması gerekir. Bu başvuru hazırlanan Dilekçe ile yapılır. Aynı zamanda dilekçenin yanında ilgili Kişisel bilgiler ve belgeler hazır hale getirilir. Başvuru gerçekleştikten sonra inceleme süreci ele alınır. Süreci ne kadar devam edeceği ise kesinlik taşımaz. Sonuç yakın bir zaman içerisinde sürücü ve araç sahiplerine farklı yollardan olumlu ya da olumsuz bir şekilde iletilir.

Haberin Devamı