Trafik Cezası

Trafik Cezası

Son dakika trafik cezası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trafik cezası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trafik cezası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trafik Cezası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trafik cezası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.522 trafik cezası haberi bulunmuştur. Tüm trafik cezası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafik cezaları iptal edildi! Bakan Yerlikaya detayları aktardı
Trafik cezaları iptal edildi! Bakan Yerlikaya detayları aktardı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline ilişkin trafik verileriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Bakan Yerlikaya, "9 günlük bayram tatilinde 6 bin 530 kaza meydana geldi, 75 kişi hayatını kaybetti" dedi. Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.
16.04.2024 Gündem
İyi niyet pahalıya patladı! Selektörle sürücüleri uyaran şoföre ceza
İyi niyet pahalıya patladı! Selektörle sürücüleri uyaran şoföre ceza Düzce'de trafik polisinin radar uygulama yaptığını selektör ile diğer sürücülere haber vermeye çalışan 66 sürücüye toplamda 45 bin 540 TL ceza kesildi.
14.04.2024 Gündem
Eylem Tok'un oğlu ile ilgili şok eden gerçek ortaya çıktı! 5 kez trafik cezası yemiş
Eylem Tok'un oğlu ile ilgili şok eden gerçek ortaya çıktı! 5 kez trafik cezası yemiş 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Çocuğun okula da aynı araçla gittiğini ve olaydan birkaç ay önce aynı bölgede 5 kez hızdan ceza yediğini öğrendik. Bu araç bu çocuğa tahsis edilmiş” dedi.
27.03.2024 Gündem
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üst tarihi rekor kırdı
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üst tarihi rekor kırdı Dijital Para birimi Bitcoin, İngiltere'nin kripto para bağlantılı borsada işlem gören ürünler için kurumlara başvuruda bulunmalarına izin vereceğini açıklamasının ardından 72 bin dolar seviyesini geçerek rekor tazeledi.
11.03.2024 Ekonomi
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik cezası kararı! Ücretler geri ödeniyor Araç sahiplerini ilgilendiren karar açıklandı. Sivas'ta bir vatandaş, trafik tescili yapılmadığı gerekçe gösterilerek bağlanan ancak yaptırımın iptaline ilişkin mahkeme kararına rağmen ödenmeyen çekici ücretini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) tavsiye kararı ile geri aldı.
11.03.2024 Gündem
Aynı saatte aynı sokakta 48 kez ceza kesildi! Mahkemeden karar çıktı
Aynı saatte aynı sokakta 48 kez ceza kesildi! Mahkemeden karar çıktı Esenler’de bazı araç sürücülerine 55. sokakta kural ihlali yaptığı gerekçesiyle defalarca trafik cezası yazıldı. 55. sokağa giden araç sürücüleri konvoy oluşturup, korna çalarak durumu protesto etti.
25.02.2024 Gündem
'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı
'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen 'Sibergöz-12' operasyonlarında 75 dolandırıcılık şüphelisinin yakalandığını açıkladı.
9.01.2024 Gündem
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı! Denetimler hızlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı! Denetimler hızlandı Gümüşhane’de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte denetimler başladı.
3.12.2023 Gündem
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni...
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni... İş yerinin bulunduğu caddeye aracını park eden veteriner hekim Ercan Türkoğlu'na, ters yönde aracını park ettiği gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından yazdırılan 4 bin liralık trafik cezası, yargı kararıyla kaldırıldı.
9.11.2023 Gündem
Trafik cezası ile ilgili emsal karar! İptal edildi
Trafik cezası ile ilgili emsal karar! İptal edildi  İzmir'de, otomobil sürücüsü N.N.'ye fahri müfettiş tarafından yazdırılan ceza, 'delil fotoğrafı veya görüntüsü olmadığı' gerekçesiyle yapılan itiraz üzerine, 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce iptal edildi.
2.10.2023 Gündem
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Günümüzde hem araç kullanıcıları için hem de yayalar için birçok farklı ceza çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan 47/1-a dur ihtarına uymama cezası da çok sık yaşanmaktadır. 47/1-a numaralı ceza kodu vuku bulduğunda, hem sürücünün sürücü belgesine belirli bir ceza puanı olarak, hem de para cezası olarak işlenmektedir. Trafik cezası rehberinde de geçerli olan 47/1-a cezaları için sürücüye, 20 ceza puanı yazılır. Ancak bu puan sürücü belgesinden 1 yıl dolmadan silinmediği için büyük önem taşımaktadır. 
22.09.2023 Gündem
47/1 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik Kanununda insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için pek çok kanun belirlenmiştir. Bu kurallara belirli kodlar verilmiş ve sistemde kolaylık sağlanmıştır. Bu maddelerden birisi de 47/1 C trafik cezası kodudur. Bu ceza kodunu alan kişi trafik kurallarından birini ihlal etmiştir. Bu ihlal sonucunda ise 47/1 C ceza kodunda belirlenen ücret kadar cezai işlem uygulanmaktadır.
22.09.2023 Gündem
61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Taşıt yollarında, trafik düzeni içerisinde yer alan araçların bazı yerlerde duraklamaları veya park etmeleri yasaktır. Trafik kanununa göre yasak olan yerlerde araçların duraklamasının ve park etmesinin yasak olduğu ifade edilebilir. Karayolları trafik kanununun 61. maddesine göre yasak olan yerlerde park edilmesi ve duraklama yapılması 61/1A trafik kodu ile cezalandırılmaktadır. 61/1A trafik cezası koduna göre trafikte taşıt yolu üzerinde yasaklanan yerlere park edilmesi yasaktır. 
22.09.2023 Gündem
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
60/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 60/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
60/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 60/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücüler kara yollarında bazı hatalar yapabilmektedir. Bu hataların yapılması halinde cezai işlemler uygulanmaktadır. BU cezai işlemler bazı trafik kodları ile belirlenmiştir. Bunlardan birisi de 60/1-A trafik cezası kodudur. Bu trafik kodu araçların yanlış yere park etmesi sonucunda verilmektedir. 
22.09.2023 Gündem
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 73/B sürücülere araçlardan bir şeyler dökmeleri ya da atmaları halinde yazılan cezadır. Cezanın yazılmasından sonra 15 gün içinde ödenmesi halinde indirim uygulanır. 
22.09.2023 Gündem
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik ışıklarına uymamak ihlali ile beraber 47/1-b trafik cezası uygulanır. Her ne kadar halk arasında kırmızı ışık cezası olarak bilinmesine rağmen, sadece kırmızı Işıkla ilgili değildir. Bu sebepten dolayı karayolları trafik kanunu dahilinde Trafik ışıklarına uymama cezası olarak ifade edilir. İdari para cezası şeklinde öne çıkar ve yıl itibariyle belirlenmiş güncel miktar doğrultusunda uygulanır. Trafik yönetmeliğinde ise ‘Işıklı ve sesli trafik işaretlerine uyma’ zorunluluğu biçiminde öne çıkar. Buna uyulmadığı takdirde ise sürücü ya da araç sahipleri idari para cezasına maruz kalır.
22.09.2023 Gündem
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1N Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1N Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücülerin araç sürerken uymaları gereken bir takım trafik kuralları olduğu gibi araçları park ederken de trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Yönetmelikte belirlenen bazı durumlar haricinde sürücülerin araçlarını yaya yollarına park etmeleri yasaktır. 61/1N trafik cezası kodu ise park etmenin yasak olduğu yerler ve park etmenin yasak olduğu halleri ifade eden bir kod olarak bilinmektedir. 
22.09.2023 Gündem
61/1-O Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-O Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1-O Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-O Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Park etmenin yasak olduğu haller ve yerler ile alakalı karayolları trafik kanununda belirtilmiş bazı trafik suçları vardır. 61/1-o trafik kodu da bu cezalar arasında yer almaktadır. Taşıt yolu üzerinde bulunan engelliler için ayrılmış park yerine park etmek suçunu ifade etmektedir.
19.09.2023 Gündem
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-F Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-F Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kazası, acil yardım ya da kurtarma ve benzeri gibi durumların dışında, emniyet şeritlerini kullanmak yasaktır. Bu durumu gerçekleştiren sürücülerde araç sahipleri idari para cezasına tabi olur. Özellikle güvenlik ve asayişin sağlanması, trafik kazası ve benzeri unsurlara müdahale dışında bu bölgenin kullanması yasaktır. Sadece karayolları trafik kanunu ile ilgili memurlar bu bölgeyi kullanabilir. Sivil olan bireyler ise araç plakası ve bireysel olarak idari para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Karayolları trafik kanunu içerisinde ise ilgili madde doğrultusunda 46/2 F trafik cezası olarak ifade edilebilir.
30.08.2023 Gündem
61/1-E Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-E Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1-E Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1-E Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Kamu hizmetini gerçekleştiren yolcu taşıtlarının, duraklarına her iki yönden levhalar dahilinde 15 metre içerisinde park etmek yasaktır. Bu tür park durumunu gerçekleştiren tüm araçlar için ortak biçimde idari yaptırım cezası uygulanır. Özellikle bu cezanın kodu 61/1 e trafik cezası olarak ön plana çıkar. Hangi bölge olursa olsun kamu hizmeti sağlayan tüm yolcu taşıtları için bu durum geçerlidir. Şehir içi veya şehirlerarası tüm araçlar için bu konuda belirli bir bölge belirlenmiştir. Her iki taraf bünyesinde 15 metre içerisinde yolcu taşıtlarının bölgesine park etmek, idari yaptırım üzerinden para cezası ile cezalandırılır.
28.08.2023 Gündem
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte yerine getirilmesi gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerin hem kendi hayatlarını hem de trafikte yer alan diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmaması için alkollü bir şekilde araç kullanmaması gerekmektedir. Kişinin alkollü araç kullanımı durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinde de alkollü araç kullanımı durumunda uygulanacak olan yaptırımlar yer almaktadır. 
25.08.2023 Gündem
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 61/1 B trafik cezası taşıt yolu üzerine park etmenin ya da yasak yerlere park etmenin cezasıdır. Bu ceza ile kişilerin belgelerine 10 ceza puanı eklenir.
24.08.2023 Gündem
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları belirli kodlara ayrılmaktadır. Bu kodlarında kendilerine ait cezaları ve ceza puanları bulunmaktadır. Bu cezalardan birisi de 46/2-B cezasıdır. Bu ceza kodu önem taşıyan cezalar arasında yer almaktadır. 46/2-B kod şerit değiştirmek isteyen kişilerin kontrol etmeden geçmesi durumunda sürücülere verilmektedir. Bunun sonucunda da sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.
22.08.2023 Gündem
47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik güvenliğinin tehlikeye atılması hem sürücü için hem de trafikte bulunan diğer sürücüler için tehlike oluşturmaktadır. Trafikte bulunan diğer araçların ve güvenliğin tehlikeye atılması durumunda ise 47/1D trafik cezası kodunun devreye girdiğini söylemek mümkündür. Yönetmelikte yer alan yasaklara, kurallara, zorunluluklara ve yükümlülüklere uyulmaması durumunda idari trafik para cezası uygulanacağını söylemek mümkündür. Şehir içinde trafik yoğunluğunun artmasına bağlı olarak yayalar ve sürücüler için güvenliğin oluşturulmasını sağlamak için 47/1D trafik cezası kodu uygulanmaktadır. 
22.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Trafik Cezası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trafik cezası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.