Sgk Karar

Sgk Karar

Son dakika SGK karar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK karar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK karar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Karar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk karar gelişmeleri de dahil olmak üzere 531 sgk karar haberi bulunmuştur. Tüm sgk karar haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı...
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı... Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemesi yapıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Aylık olarak ödeme yapılabilmesi için kişinin gelirinin 4.250 TL’den daha az olması ve bunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. SGK belirli süre çalışan ve yaş şartını da tamamlayarak emekliliğe hak kazananlara emekli aylığı bağlıyor. Ancak bazı durumlarda emekli olmak mümkün olmuyor. Sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Daha çok eşe ve çocuklara bağlanan ölüm maaşı bilinse de aslında ölen sigortalının annesine ve babasına da maaş bağlanıyor. Belirli koşulların sağlanması durumunda bu kişilere her ay ödeme yapılıyor.
25.05.2022 Çalışma Hayatı
Resmen duyuruldu! Yeni dönem başlıyor, SGK aracılığı ile ilk kez uygulanacak, artık...
Resmen duyuruldu! Yeni dönem başlıyor, SGK aracılığı ile ilk kez uygulanacak, artık... Yeni dönem başlıyor. Tamamen değişiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile uygulanacak. Bakanlık tarafından resmen duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yüksek istihdam kapasiteli, çok sayıda işçi çalıştıran büyük işverenlerin, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinde iş ve işlemlerini takip etmek ve geciktirmeden sonuçlandırmak için “SGK İşveren Temsilcisi” uygulamasını hayata geçiriyor.
26.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği,  sigortalılık ve emeklilik işlemleri...
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği, sigortalılık ve emeklilik işlemleri... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. e-Devlet sistemine entegre SMS sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. Tedavi ve ilaç ödemeleri vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor. SGK tarafından e-reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemleri ile ilgili vatandaşa bilgi veriliyor. Böylece eczanelerin farklı ilaç vermesi, sağlık kuruluşlarının uygulamadığı sağlık hizmetlerinin ücretini talep etmesi gibi durumların önüne geçilmiş oluyor. Vatandaşların, SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor…
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor… SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Cezası çok ağır. Çoğu kişi bilmiyor, polis yakalayınca hemen SGK kadim servisine bildiriyor. Hem annesi hem babasından yetim aylığı alanlar emekli olunca bir maaş kesiliyor. Annesinden dolayı almakta olduğunuz aylık kesilmez ancak babanızdan dolayı almakta olduğunuz 4/B yetim aylığı 2008 yılının 10’uncu aydan sonra bağlandıysa kesilir.
6.04.2022 Uzmana Sor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün...
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün... SGK'dan flaş karar! Sosyal Güvenlik Kurumu'nca açıklama geldi. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Prim ödemesi zorunluluğu bulunuyor. Ev hizmetlerinde gündelikçi, temizlikçi, bakıcı çalıştıranların, çalışanlarını sigortalı yaptırması gerekiyor. Ayda 10 gün ve daha fazla çalıştıranlar ile 10 günden az çalıştıranların sigorta yükümlülükleri farklı. Ev hizmetlerinde çalışanlar eksik günlerinin primlerini kendileri ödeyerek 30 güne tamamlayabilirler.
1.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yarın mesai bitimine kadar süre verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak reçeteli ilaç kullananların şubat ayına ait reçete teslim süreleri 18 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.
17.03.2022 Gündem
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve...
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve... SGK harekete geçti. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Tespitin ardından işlemler başlıyor. Maaş kesintisi ile karşılaşan vatandaşlar bulunuyor. SGK bu kişilerden geriye dönük ödeme de talep ediyor. 4 binden fazla kişinin maaşı anında kesildi. Denetimler sürüyor, maaş kesintileri de yapılmaya devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtdışı istihdamı engellemek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Sigortası yapılmadan çalıştırılan binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin sigortası yapılarak geriye dönük primlerinin de ödenmesi sağlandı. Kayıtdışı olarak çalışan ya da primlerinin eksik ödendiğini düşünen vatandaşların bu durumu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşıyor. Sigortasız olarak çalışanlar işten çıkartıldıklarında kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik maaşı gibi haklara sahip olamıyor. Ayrıca sigorta primi yatırılmadığı için bu kişilerin emeklilik süreleri de uzuyor. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu sadece kayıtdışı istihdamın peşine düşmüyor aynı zamanda haksız yere maaş ödemesi alanlar da SGK'nın radarında. Yetim aylığı alanlara evlendiklerinde bu aylık artık ödenmiyor. Fakat boşanma durumunda yetim aylığı yeniden bağlanıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler ise anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor. Hileli boşanma ile SGK'dan yeniden maaş alanlar bu durumun tespit edilmesi durumunda maaş kesintisi ve geriye dönük ödeme ile karşılaşıyor.
13.03.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten...
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni açıklama geldi. Aynı durumda binlerce kişi bulunuyor. Birçok kişi farkında değil. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarıldı. Sağlık hizmetleri ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Güncel adres bilgisi yanlış ya da eksik olanlar sağlık hizmetlerinden yaralanamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması konusunda uyarıldı.
4.03.2022 Gündem
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Uzun süredir bekleniyordu. Flaş değişiklik kararı SGK tarafından duyuruldu. O şart kaldırıldı. SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaca devam edilmesinde çeşitli test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu şartı kaldırıldı. Böylece, hastalığın tedavisinde kullanılan "nusinersen" ilacının da erişimi kolaylaşmış oldu.
13.02.2022 Gündem
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten...
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada güncel adres bilgisi eksik olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını bu nedenle vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması gerektiği bildirildi.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi... Yüz binlerce kişi alıyor. SGK resmen duyurdu, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru şartı bulunuyor. Gerekli koşulları sağlayanlar her ay düzenli ödeme alıyor. Bu ödemelere de 2022 itibarı ile zam geldi. Ancak hak sahibi olduğundan haberdar olmayanlar müracaatta bulunmadıkları için, aylık ödemelerden yararlanamıyor. Başvurular bizzat dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SGK anne ya da babasını kaybeden çocuklara ölüm aylığı bağlıyor. Hem kız hem de erkek çocuklar yetim aylığı alabiliyor. Ancak bu aylığın bağlanması ve kesilmesi bazı koşullara bağlı. SGK ölüm aylığının kesilmesi ile ilgili önemli bir istisnaya imza attı. Öğrenciyken çalışanların ölüm aylığı alması ile ilgili değişiklik yapıldı. Öte yandan dul ve yetim aylıklarına 2022'de zam yapıldı. Güncel dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte SGK ölüm aylığı ile ilgili merak edilen detaylar...
30.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak SGK harekete geçti. Ve yeni karar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resmen duyuruldu. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Yemek parası, çocuk yardımı, aile destek ödemelerini kapsıyor. SGK bazı ödemeleri kısmen prime tabi tutuyor. Çalışanlar SGK'nın prim hesabını tam olarak bilmiyor. Örneğin 2022 yılında çocuk yardımı, bir çocuk için aylık çocuk yardımı; 5.004,00 x % 2=100,08 TL primlerden istisna edilecek. İşte 2022'de kısmen prime tabi tutulacak ödemeler ile ilgili detaylar...
19.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve... SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
17.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK son dakika olarak duyurdu! Flaş avans kararı, başvuran alıyor, 8.475 TL
SGK son dakika olarak duyurdu! Flaş avans kararı, başvuran alıyor, 8.475 TL Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Flaş avans kararı! SGK'ya yazılı olarak başvuranlar alıyor. Asgari ücretin üç katına kadar ödeme yapılıyor. 2022'de asgari ücrete gelecek zam ile birlikte bu ödeme miktarı da artacak. Avans ücretine aralık ayında başvuranlar 8.475 lira alabiliyor. SSK ya da Bağ-Kur fark etmiyor.
8.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen...
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı. SGK’nın borç yapılandırmasına yaklaşık 1.2 milyon kişi, 61 milyarlık borç için başvurdu. 1.6 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.
29.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Karar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk karar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.