Sgk Açıklama

Sgk Açıklama

Son dakika SGK açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 325 sgk açıklama haberi bulunmuştur. Tüm sgk açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu, EYT beklemeden yaş şartı düşüyor
Erken emeklilik fırsatı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu, EYT beklemeden yaş şartı düşüyor Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tek tek açıkladı. Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. EYT beklemeden erken emekli olmak mümkün. Çok sayıda kişi EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesini ve bu düzenleme ile erken emekli olmayı bekliyor. Ancak SGK tarafından yapılan açıklamada erken emeklilik için yaş şartının önce çekildiği koşullar duyuruldu. Hizmet borçlanması ile erken emekli olmak mümkün. Kimler hizmet borçlanması yapabilir? Hangi süreler borçlanılabilir? Detaylar belli oldu.
24.05.2022 Emekli
SGK ödüyor! 4/1-(a),  4/1-(b),  4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve... SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
23.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 30'a düştü
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 30'a düştü Sosyal Güvenlik Kurumu yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Yüzde 50'den yüzde 302a düştü. SGK tarafından yapılan açıklamada detaylara yer verildi. Milyonlarca çalışan ve işvereni ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı her işçi belli haklara sahip olarak çalışıyor. Örneğin haftalık tatil hakkı çalışandan alınamaz. SGK'lı olarak çalışanlara asgari ücretin altında maaş verilemez. Bazı işverenler SGK primi ödememek için kayıt dışı personel çalıştırma yolunu tercih ediyor. Bu şekilde çalışanlar ise genellikle asgari ücretin altına maaş alıyorlar. Maaş ödemeleri yüksek dahi olsa kayıt dışı çalışmak, çalışan açısından pek çok dezavantajı beraberinde getiriyor. Meslek hastalığı, iş yeri kazası gibi durumlar karşısında kayıt dışı çalışanın hiçbir hakkı bulunmuyor. Ayrıca işten haksız yere çıkarılırsa işe iade davası da açamıyor. Belli bir dönem kayıt dışı çalışanların emeklilik süreçleri de uzuyor. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi ile ilgili SGK gelen ihbarları değerlendiriyor, ve kayıt dışı olarak işçi çalıştırdığı tespit edilen kişiler cezai yaptırımla karşılaşıyor. SGK tarafından yürütülen çalışmalar ise sonuç verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, kayıt dışı istihdam ile mücadelenin verilen teşvikler ve denetimlerle etkin bir şeklide sürdürüldüğünü vurgulayarak, "Bu süreçte yüzde 50'lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30'lara kadar düşmüştür" dedi.
15.05.2022 Çalışan Hakları
Resmen duyuruldu! Yeni dönem başlıyor, SGK aracılığı ile ilk kez uygulanacak, artık...
Resmen duyuruldu! Yeni dönem başlıyor, SGK aracılığı ile ilk kez uygulanacak, artık... Yeni dönem başlıyor. Tamamen değişiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile uygulanacak. Bakanlık tarafından resmen duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yüksek istihdam kapasiteli, çok sayıda işçi çalıştıran büyük işverenlerin, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinde iş ve işlemlerini takip etmek ve geciktirmeden sonuçlandırmak için “SGK İşveren Temsilcisi” uygulamasını hayata geçiriyor.
26.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Listeden çıkarıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma komisyonunun toplanması sonucu alınan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni kararına göre pandemi bakım hizmetleri, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu listeler, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma ve faturalandırılmasına esas teşkil ediyor. İşte Resmi Gazete kararı...
21.04.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği,  sigortalılık ve emeklilik işlemleri...
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği, sigortalılık ve emeklilik işlemleri... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. e-Devlet sistemine entegre SMS sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. Tedavi ve ilaç ödemeleri vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor. SGK tarafından e-reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemleri ile ilgili vatandaşa bilgi veriliyor. Böylece eczanelerin farklı ilaç vermesi, sağlık kuruluşlarının uygulamadığı sağlık hizmetlerinin ücretini talep etmesi gibi durumların önüne geçilmiş oluyor. Vatandaşların, SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor…
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor… SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Cezası çok ağır. Çoğu kişi bilmiyor, polis yakalayınca hemen SGK kadim servisine bildiriyor. Hem annesi hem babasından yetim aylığı alanlar emekli olunca bir maaş kesiliyor. Annesinden dolayı almakta olduğunuz aylık kesilmez ancak babanızdan dolayı almakta olduğunuz 4/B yetim aylığı 2008 yılının 10’uncu aydan sonra bağlandıysa kesilir.
6.04.2022 Uzmana Sor
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün...
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün... SGK'dan flaş karar! Sosyal Güvenlik Kurumu'nca açıklama geldi. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Prim ödemesi zorunluluğu bulunuyor. Ev hizmetlerinde gündelikçi, temizlikçi, bakıcı çalıştıranların, çalışanlarını sigortalı yaptırması gerekiyor. Ayda 10 gün ve daha fazla çalıştıranlar ile 10 günden az çalıştıranların sigorta yükümlülükleri farklı. Ev hizmetlerinde çalışanlar eksik günlerinin primlerini kendileri ödeyerek 30 güne tamamlayabilirler.
1.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yarın mesai bitimine kadar süre verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak reçeteli ilaç kullananların şubat ayına ait reçete teslim süreleri 18 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.
17.03.2022 Gündem
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve...
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve... SGK harekete geçti. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Tespitin ardından işlemler başlıyor. Maaş kesintisi ile karşılaşan vatandaşlar bulunuyor. SGK bu kişilerden geriye dönük ödeme de talep ediyor. 4 binden fazla kişinin maaşı anında kesildi. Denetimler sürüyor, maaş kesintileri de yapılmaya devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtdışı istihdamı engellemek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Sigortası yapılmadan çalıştırılan binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin sigortası yapılarak geriye dönük primlerinin de ödenmesi sağlandı. Kayıtdışı olarak çalışan ya da primlerinin eksik ödendiğini düşünen vatandaşların bu durumu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşıyor. Sigortasız olarak çalışanlar işten çıkartıldıklarında kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik maaşı gibi haklara sahip olamıyor. Ayrıca sigorta primi yatırılmadığı için bu kişilerin emeklilik süreleri de uzuyor. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu sadece kayıtdışı istihdamın peşine düşmüyor aynı zamanda haksız yere maaş ödemesi alanlar da SGK'nın radarında. Yetim aylığı alanlara evlendiklerinde bu aylık artık ödenmiyor. Fakat boşanma durumunda yetim aylığı yeniden bağlanıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler ise anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor. Hileli boşanma ile SGK'dan yeniden maaş alanlar bu durumun tespit edilmesi durumunda maaş kesintisi ve geriye dönük ödeme ile karşılaşıyor.
13.03.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten...
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni açıklama geldi. Aynı durumda binlerce kişi bulunuyor. Birçok kişi farkında değil. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarıldı. Sağlık hizmetleri ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Güncel adres bilgisi yanlış ya da eksik olanlar sağlık hizmetlerinden yaralanamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması konusunda uyarıldı.
4.03.2022 Gündem
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun...
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun... SGK'dan son dakika açıklaması! 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak! Resmen açıklandı. İl il belli oldu. SGK Başkanı Cevdet Ceylan, 7 ilde uygulanan 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında küçük ölçekli işletmelerde kadın istihdamı sağlayan işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini duyurdu. Proje kapsamında, özellikle küçük ölçekli, işçi sayısı 9 ve daha aşağıda olan işverenler ilave kadın istihdamı sağlamak koşulu ile projeden faydalanacaktır. Proje, Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde uygulanacaktır. Projenin hibe başvuruları 21 Şubat 2022 tarihinde başlamış olup bu tarihten itibaren ilave istihdam sağlayan işverenlerimiz projeden faydalanabilecektir. Yine proje kapsamında 4 bin kadın işveren projeden fayda sağlayacak olup yanlarında çalıştıracakları 4 bin kadın işçi de istihdam edilmiş olacaktır. Proje için gerekli şartları sağlayan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği sağlanacaktır.
1.03.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde...
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde... SGK resmen duyurdu ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı. Sır saklama yükümlülüğü getirildi. Görev ve yetkiler kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine erişebilen herkesin sır saklama yükümlülüğü olacak. SGK' ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, işlenen verileri sisteme aktaracak ve bunları sistem dışında hiçbir yere kopyalayıp aktaramayacak. Öğrenilen veriler hiç kimseye açıklanamayacak ve işleme amacı dışında kullanılamayacak. Yükümlülük, görevden ayrılınması halinde de devam edecek. Başkaları tarafından elde edildiği tespiti halinde veri sorumlusu, en geç 72 saat içinde KVKK'ye, ihlalden etkilenen kişilere de en kısa zamanda bildirim yapacak. Vatandaşlar aynı zamanda SGK'ya başvurarak kendisiyle ilgili bilgileri talep edebilecek, silinip yok edilmesini isteyebilecek. Kişilerin verilerinin silinmesi veya yok edilmesi taleplerinde değerlendirme yapılacak. En geç 30 gün içinde ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik tebligat adresine bildirilecek.
19.02.2022 Ekonomi
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde...
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. SGK maaş ödemesinde prim şartı aranmıyor. Ancak 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. 4A ve 4B'liler, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, ev işlerinde çalışanlar ile çırak ve stajyerleri kapsıyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren ödeme imkanı belli durumlarda devreye alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştığı işyerinde yaptığı işten dolayı hastalanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere, yani meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. Bu ödemenin yapılabilmesi için hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının kurulması gerekiyor. Meslek hastalığı nedeniyle maaş bağlanabilmesi için SGK’nın belirlediği hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulunca da onaylanması gerekiyor.
10.02.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten...
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada güncel adres bilgisi eksik olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını bu nedenle vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması gerektiği bildirildi.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
2022 tütün ikramiyesi ne zaman ödenecek? Tütün ikramiyesi kimlere verilir?
2022 tütün ikramiyesi ne zaman ödenecek? Tütün ikramiyesi kimlere verilir? SGK tarafından yapılan sosyal yardımlardan biri olan tütün ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Tütün ikramiyesi 2021 yılında ocak sonu ve şubat başında hesaplara yatmıştı. Bu yıl ödeme tarihleri SGK tarafından duyurulacak. Peki, 2022 tütün ikramiyesi ne zaman ödenecek? SGK 2022 tütün yardımı ne kadar? Tütün ikramiyesi kimlere verilir? İşte detaylar...
19.01.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak SGK harekete geçti. Ve yeni karar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resmen duyuruldu. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Yemek parası, çocuk yardımı, aile destek ödemelerini kapsıyor. SGK bazı ödemeleri kısmen prime tabi tutuyor. Çalışanlar SGK'nın prim hesabını tam olarak bilmiyor. Örneğin 2022 yılında çocuk yardımı, bir çocuk için aylık çocuk yardımı; 5.004,00 x % 2=100,08 TL primlerden istisna edilecek. İşte 2022'de kısmen prime tabi tutulacak ödemeler ile ilgili detaylar...
19.01.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.