Sgk

Sgk

Son dakika sgk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.758 sgk haberi bulunmuştur. Tüm sgk haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridirÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.
25.07.2024Ekonomi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
25.07.2024Ekonomi
SGK tarafından ödeniyor, hem erkek hem de kadınlar alıyor, 1800 gün gerekiyor
SGK tarafından ödeniyor, hem erkek hem de kadınlar alıyor, 1800 gün gerekiyorSosyal Güvenlik Kurum (SGK) tarafından ödeniyor. Ancak pek çok kişi bilmediği için başvuruda bulunmuyor. Sadece kadınlara yapıldığı düşünülen ödeme kaleminden erkekler de yararlanabiliyor. İşte başvuru şartları...
21.07.2024Ekonomi
SGK emeklilere özel yeni web sitesi açtı! 'emekliler.gov.tr' erişime açıldı!
SGK emeklilere özel yeni web sitesi açtı! 'emekliler.gov.tr' erişime açıldı!Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli vatandaşlara özel yeni web sitesi olan 'emekliler.gov.tr' yi erişime açtı. tede emekli vatandaşların bilmesi gereken etkinlikler, fırsatlar, indirimler ve haberler gibi birçok başlık yer alıyor.
SGK resmen duyurdu! Tüm emeklileri kapsıyor: İndirim ve birçok fırsat sunulacak
SGK resmen duyurdu! Tüm emeklileri kapsıyor: İndirim ve birçok fırsat sunulacakMilyonlarca emekliyi ilgilendiren haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK tarafından emeklilere açıklama yapıldı.
Emekli aylıkları kesiliyor, SSK iptal ediliyor! Ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor
Emekli aylıkları kesiliyor, SSK iptal ediliyor! Ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resmi açıklama yapıldı. Binlerce kişinin SSK'sı iptal edilerek maaşları kesildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmiş olan aylıklar ise faizi ile birlikte geri alınıyor. Emekli olanların emeklilikleri iptal ediliyor.
SGK resmen duyurdu! 90 bin kişinin maaşı kesildi, ödenen paralar faizi ile geri alınıyor
SGK resmen duyurdu! 90 bin kişinin maaşı kesildi, ödenen paralar faizi ile geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resmi açıklama yapıldı. Binlerce kişinin SSK'sı iptal edilerek maaşları kesildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmiş olan aylıklar ise faizi ile birlikte geri alınacak. İşte detaylar...
1.07.2024Ekonomi
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyor
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyorSGK düğmeye bastı. O emekli aylıklar iptal ediliyor. Ödenen paralar faiziyle geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), 2023 yılında yapılan denetimlerde, 1533 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen ya da sahte iş yeri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildi.
30.06.2024Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TL
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TLSosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi’ne çalışanlar merak ettiği tüm soruları sorabiliyor. Çalışanlar en çok rapor ücretleri ile ilgili sorularına yanıt arıyor. Rapor ücreti belli koşullar sağlandığında alınabiliyor. Peki çalışan bir yıl içerisinde kaç gün rapor alabilir? Çalışana ne kadar ödeme yapılıyor. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyor
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Çalışanları yakından ilgilendiren açıklamada adı veya soyadı değişen sigortalıların değişiklik yapmaları gerektiği vurgulandı.
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!
Bayram öncesi Bakanlıktan yoğun denetim! Binlercesi var, SGK'ya bildirildi!Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda IBAN ve KDV oranları için usulsüzlükler tek tek tespit edilerek SGK'ya bildirildi.
18.06.2024Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecek
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecekSosyal Güvenlik Kurumu(SGK) listeyi güncelledi. Bakan Işıkhan duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardıklarını ve hangi ilaçların bu kapsamda olduğuna ilişkin vatandaşlara bilgilendirme mesajları göndereceklerini bildirdi.
13.06.2024Gündem
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyor
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyorMilyonlarca çalışanı ve emeklilik planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışanlar son dönemde en çok kıdem tazminatı hesabı yapıyor. Birçok çalışan, istifayla tazminat almanın yollarını araştırıyor. Bu noktada emeklilik için gereken prim ve sigortalılık süresi şartı imdada yetişiyor. Peki emekliliği beklemeden kıdem tazminatını almak mümkün mü? Emekli olanlar ikinci tazminatı alabilir mi? İşte yanıtları...
Bakan Işıkhan duyurdu: SGK'ya 344 sözleşmeli personel alınacak
Bakan Işıkhan duyurdu: SGK'ya 344 sözleşmeli personel alınacakÇalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 344 sözleşmeli personel alınacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Şehirlerarası otobüslerde emekliye yüzde 20 indirim
Şehirlerarası otobüslerde emekliye yüzde 20 indirimKurban bayramı öncesi, şehirlerarası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim yapılmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
1.06.2024Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı. Eşe dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor. İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor.
29.05.2024Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacak
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacakÇalışanlara güzel haber! Hibe desteği verilecek. 25 ay boyunca devam edecek. Asgari ücret tutarındaki destek ödemesinden yararlanmanın bazı şartları bulunuyor. Bu şartları sağlayan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeden yararlanacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladıTürkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
22.05.2024Gündem
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacak
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacakTürkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek.
22.05.2024Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı. Eşe dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor. İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor.
20.05.2024Ekonomi
Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı! "10 katı zararı olur"
Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı! "10 katı zararı olur"Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bırakma töreni düzenlendi.
16.05.2024Gaziantep
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldıKonya'da Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile gitti. Sahte raporla tatile çıktığını öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı.
15.05.2024Gündem
Çalışanları kapsıyor, rapor alanlar dikkat! Paralar geri istenebilir
Çalışanları kapsıyor, rapor alanlar dikkat! Paralar geri istenebilirÇalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı. İşte detaylar...
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!
SGK İl Müdürü Canbolat’tan sigortalı çalışmaya destek açıklaması!Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini belirten Canbolat, “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
14.05.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Sgk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.