Sgk Duyuru

Sgk Duyuru

Son dakika SGK duyuru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK duyuru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK duyuru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Duyuru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk duyuru gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 sgk duyuru haberi bulunmuştur. Tüm sgk duyuru haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren...
SGK'dan özel hastaneler için flaş karar! Resmen kaldırılıyor, 1 hazirandan itibaren... SGK'dan son dakika kararı. Özel hastaneye giden herkesi ilgilendiriyor. Artık kaldırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı özel hastanelerin kurumla sadece belli branşlarda yaptığı anlaşmaların kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyle tüm vatandaşların tüm sözleşmeli hastanelerden tüm branşlarda eşit bir şekilde hizmet almasının sağlandığını bildirdi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.05.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca....
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor, 5 yıl boyunca.... SGK tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 yıl süre ile karşılanıyor. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaş için rapor şartı da bulunmuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında birçok hizmet tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetler kalp hastaları için hayati öneme sahip. Örneğin kalp hastalarının zatürre aşıları 5 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Peki kalp hastaları için başka hangi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği,  sigortalılık ve emeklilik işlemleri...
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği, sigortalılık ve emeklilik işlemleri... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. e-Devlet sistemine entegre SMS sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. Tedavi ve ilaç ödemeleri vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor. SGK tarafından e-reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemleri ile ilgili vatandaşa bilgi veriliyor. Böylece eczanelerin farklı ilaç vermesi, sağlık kuruluşlarının uygulamadığı sağlık hizmetlerinin ücretini talep etmesi gibi durumların önüne geçilmiş oluyor. Vatandaşların, SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor…
SGK harekete geçip cezayı kesiyor! Polis hemen SGK kadim servisine bildiriyor… SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Cezası çok ağır. Çoğu kişi bilmiyor, polis yakalayınca hemen SGK kadim servisine bildiriyor. Hem annesi hem babasından yetim aylığı alanlar emekli olunca bir maaş kesiliyor. Annesinden dolayı almakta olduğunuz aylık kesilmez ancak babanızdan dolayı almakta olduğunuz 4/B yetim aylığı 2008 yılının 10’uncu aydan sonra bağlandıysa kesilir.
6.04.2022 Uzmana Sor
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün...
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün... SGK'dan flaş karar! Sosyal Güvenlik Kurumu'nca açıklama geldi. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Prim ödemesi zorunluluğu bulunuyor. Ev hizmetlerinde gündelikçi, temizlikçi, bakıcı çalıştıranların, çalışanlarını sigortalı yaptırması gerekiyor. Ayda 10 gün ve daha fazla çalıştıranlar ile 10 günden az çalıştıranların sigorta yükümlülükleri farklı. Ev hizmetlerinde çalışanlar eksik günlerinin primlerini kendileri ödeyerek 30 güne tamamlayabilirler.
1.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yarın mesai bitimine kadar süre verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak reçeteli ilaç kullananların şubat ayına ait reçete teslim süreleri 18 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.
17.03.2022 Gündem
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten...
SGK harekete geçti! Resmen duyuruldu, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni açıklama geldi. Aynı durumda binlerce kişi bulunuyor. Birçok kişi farkında değil. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarıldı. Sağlık hizmetleri ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Güncel adres bilgisi yanlış ya da eksik olanlar sağlık hizmetlerinden yaralanamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması konusunda uyarıldı.
4.03.2022 Gündem
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, maaşlar anında kesiliyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK'dan son dakika kararı! Binlerce kişinin maaşı kesildi. Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. SGK tek tek tespit ediyor. Maaş kesintileri devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu anne ya da babası ölen kız çocuklara maaş bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden yetim aylığı alma imkanı doğuyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri istenebiliyor.
2.03.2022 Ekonomi
Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı...
Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı... Emekli maaşları ile ilgili flaş detay! Maaşlar yükseliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Çok sayıda kişinin maaşının ciddi oranda artmasını sağlayacak. SGK'ya bildirilmemesi durumunda kişinin aylığının yükselmesi söz konusu değil. Pek çok kişi yüksek emekli aylığı alarak emeklilik sürecinde de çalışırken sahip olduğu standartları korumak istiyor. Ancak günümüz şartlarında tek işte çalışarak geçimini sağlamak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle ikinci bir işte çalışma gerekliliği doğabiliyor. İki işte birden çalışmanın önünde yasal bir engel bulunmuyor. Emekli maaşı belirlenirken kişinin tüm çalışma hayatı boyunca SGK'ya bildirilen prime esas kazançları dikkate alınıyor. Dolayısıyla bu kazanç ne kadar fazla ise emekli maaşı da o kadar yüksek oluyor. Bu yüzden iki farklı yerden kazanç bildirilen bir sigortalının emekli maaşı da olumlu etkileniyor. Emekli maaşının belirlenmesinde primlerin yüksek ödenmesi emekli aylığının da artmasını sağlıyor. Fakat birçok kişi yüksek maaş aldığı halde SGK primleri asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Çalışanların SGK prim ödemelerini takip etmeleri eksik ödemeleri mutlaka işverene bildirmeleri gerekiyor. Aksi halde asgari ücret üzerinden ödenen prim nedeni ile düşük emekli maaşı ile karşı karşıya kalınabiliyor.
1.03.2022 Emekli
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi...
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi... SGK'dan olan alacaklar ile ilgili önemli bir detay pek çok kişinin gözünden kaçıyor. Başvuru yapmayanların hakkı yanıyor. O süreyi kaçıranlar paralarını alamıyor. 5 yıllık zamanaşımından önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaata bulunmak gerekiyor. İstifa eden, hizmet borçlanması yapan, emekli olan birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emekli ikramiyesi ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. SGK'dan ikramiye alma hakkı olanların 5 yıllık süresi bulunuyor. Bu sürenin sonunda dava açılması durumunda bile ikramiye hakkının doğması beklenmiyor.
14.02.2022 Uzmana Sor
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde...
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde... Milyonlarca emekliye güzel haber! SSK, Bağ-Kur, ve Emekli Sandığı mensupları para ödemeden yararlanıyor. SGK resmen duyurdu. 6 ay sınırı bunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli vatandaşlar için harekete geçti. Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. İzinsiz merkezlerin ücretleri SGK tarafından karşılanmıyor. Koronavirüs nedeni ile iki yıldır rağbet görmeyen kaplıcalar özellikle emekliler tarafından tercih edilmeye başladı. Peki ücretsiz kaplıca tedavisinden kimler yararlanabiliyor? Emeklilerin nereye başvurması gerekiyor? İşte emeklilerin para ödemeden yararlanabileceği kaplıca merkezleri...
14.02.2022 Emekli
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten...
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, yapmayan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, hemen e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Birçok kişi farkında değil. Hemen kontrol edilip güncelleme yapılması gerekiyor. SGK'dan yapılan açıklamada isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden kontrol edip gerekli işlemleri yapabileceği duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetleri ile ilgili yaptığı açıklamada güncel adres bilgisi eksik olanların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağını bu nedenle vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapması gerektiği bildirildi.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve... SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
17.01.2022 Çalışan Hakları
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü  2.137 lira...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü 2.137 lira... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Tüm ödeme kalemleri değişti. 2022 ile birlikte zamlı olarak ödenmeye başladı. Sadece çalışanları değil çalışmayan vatandaşları da kapsıyor. Herkes merakla bekliyordu. Asgari ücrete gelen yüksek zam birçok ödemeyi de arttırdı. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor. İşsizlik maaşından 65 yaş aylığına, kıdem tazminatı tavanından dul ve yetim maaşına kadar pek çok ödeme değişti. İşte tüm kesimleri ilgilendiren ödemeler ile ilgili detaylar...
12.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar...
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Prim gününe bakılmıyor. Ancak bizzat başvuru şartı bulunuyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçileri ile ev hizmetlerinde çalışanları kapsıyor. SGK meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. İşveren, meslek hastalığında sorumlu bulunursa tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için hastalığın işle illiyet bağının bulunması gerekiyor.
SGK'dan son dakika kararı! Resmen değişti, 1 Ocak'ta başladı, hemen kontrol edin, işsizlik sigortası, para cezası, gecikme zammı ve...
SGK'dan son dakika kararı! Resmen değişti, 1 Ocak'ta başladı, hemen kontrol edin, işsizlik sigortası, para cezası, gecikme zammı ve... Sosyal Güvenlik Kurumu hareke geçti. Yeni karar 1 Ocak 2022 itibarı ile uygulanmaya başladı. Büyük değişiklik! Hemen kontrol edin, kesilebilir. Yaklaşık yüzde 25 avantaj sağlanıyor. SGK tarafından ödenen teşvikler kesilebilir. Yeni kararın detayları belli oldu.
5.01.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Duyuru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk duyuru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.