Rus Büyükelçiliği

Rus Büyükelçiliği

Son dakika Rus Büyükelçiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rus Büyükelçiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rus Büyükelçiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rus Büyükelçiliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rus büyükelçiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 rus büyükelçiliği haberi bulunmuştur. Tüm rus büyükelçiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Yük gemisinde bulunan 2 Rus vatandaşı korsanlar tarafından kaçırıldı!
Yük gemisinde bulunan 2 Rus vatandaşı korsanlar tarafından kaçırıldı! Nijerya'daki Rus Büyükelçiliği, Water Phoenix adlı yük gemisinde bulunan 2 Rus vatandaşının korsanlar tarafından kaçırıldığını duyurdu.
9.09.2020 Dünya
Rus diplomatik kuryesiyle kokain kaçıran çete yakalandı
Rus diplomatik kuryesiyle kokain kaçıran çete yakalandı Arjantin'de Büyükelçiliğe bağlı bir binada yapılan aramada 400 kg kokain bulundu ancak bu açıklanmadı. Gizli operasyon yürüten polis, diplomatik bagaja takip cihazları yerleştirdi. Yakalanan kokainin piyasa değeri 50 milyon dolar.
23.02.2018 Dünya
Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne saldırı
Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne saldırı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Şam'daki Rus Büyükelçiliğine havan saldırısı yapıldığını bildirdi.
20.11.2017 Dünya
Büyükelçiliğe havan topu
Büyükelçiliğe havan topu Muhalifler, Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Rus Büyükelçiliği’ni havan topuyla vurdu.
13.10.2015 Dünya
Canlı canlı yandılar!
Canlı canlı yandılar! Şam'da çok kritik bölgeye bombalı araç saldırısı
21.02.2013 Dünya
Karadeniz'de ABD-Rusya gerilimi! Bakan Akar: Olayı yakından takip ediyoruz
Karadeniz'de ABD-Rusya gerilimi! Bakan Akar: Olayı yakından takip ediyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Karadeniz'de yaşanan ABD-Rusya gerilimine dair açıklamada bulundu. Bakan Akar, "Dün bildiğiniz gibi böyle bir hadise meydana geldi. Rusya federasyonuna ait uçaklar ile Amerikan kuvvetlerine ait bir ilişki çerçevesinde bir drone düştüğü bilgisini aldık. Olayı yakından takip ediyoruz. Çeşitli temaslarımız var." dedi.
15.03.2023 Gündem
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı...
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı... Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç limanı ABD'nin silah üssü oldu. New York Times gazetesi özel haberiyle 'beklenmedik jeopolotik parlama noktası'na yığılan Amerikan silahlarını 'Türkiye korkusu' diye tanımladı, Kathimerini ise ABD'li ismin skandal röportajını 'Türkiye'ye çınlayan bir mesaj-NATO'ya ait olduğunu gösterinceye kadar Türkiye'ye F-16 yok' başlığıyla yayımladı.
22.08.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 26. güne girildi. Çatışma bölgesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, Rusya’nın saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiği belirtti. Kiev'e gerçekleştirilen saldırılarda can kaybının 8’e yükseldiği bildirildi. Ukrayna'nın Odessa kenti güne siren sesleriyle uyandı. Başkent Kiev’de hava savunma sistemleri devreye girdi. Rusya'nın Karadeniz Filosu komutan yardımcısının Ukrayna birlikleri tarafından öldürüldüğü Moskova tarafından doğrulandı. Sumy'den ise son derece korkutucu bir haber geldi.
21.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy...
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy... Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Rus işgalciler Karadeniz'den Odesa'yı bombardımana tuttu, Kiev ve diğer şehirlerde patlamalar var. Rus ordusu, bu kez Suriye'de de bulunmuş bir generalini kaybetti. İki gazeteci daha öldürüldü, Kiev'e gelen ilk yabancı liderler Zelenskiy ile buluştu. Ukrayna lideri ABD'ye seslenerek "11 Eylül'ü hatırlayın" dedi ve hava sahasının kapatılmasını istedi. ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinden de korkunç bir iddia geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yeni açıklama yaptı. Stoltenberg Ukrayna'nın NATO'ya katılıp katılmayacağı konusundaki soruya da yanıt verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Putin'e ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Putin'e ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi Rus ordusunun Ukrayna topraklarına gimesiyle başlayan savaşta 3. haftaya girildi. Kanlı savaşın 21. gününde çatışmaların ve bombalamaların sürdüğü cephe hattında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna öldürülen Rus generallerin sayısının 4'e yükseldiğini duyurdu. Ukrayna içişleri bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko, 46 ​​yaşındaki Tümgeneral Oleg Mityaev'in Salı günü Mariupol'de öldürüldüğünü açıkladı. Rusya'nın askeri kayıplarını telafi etmek için yeni yollar aradığı ve askeri okul öğrencilerini erken mezun etmeyi planladığı da gelen iddialar arasında. Öte yandan ABD Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Başkan Biden'ın Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım göndereceği belirtiliyor.
16.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
Ukrayna büyük direnişe hazırlanıyor! Son kale
Ukrayna büyük direnişe hazırlanıyor! Son kale Rusya Ukrayna'nın büyük kentlerini sivil hayatını hiçe sayarak ağır bombardıman altında tutuyor. Harkov, Herson, Çernihiv ve Mariupol'a saldırılar sürerken, başkent Kiev büyük savunmaya hazırlanıyor.
3.03.2022 Dünya
Ukraynalı Olga: Ukrayna'ya Ruslar da yardım ediyor
Ukraynalı Olga: Ukrayna'ya Ruslar da yardım ediyor Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'ne ülkesindeki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere teslim edilen yardım malzemelerinin paketlenmesi işinde gönüllü çalışan Olga Şah Torun, bazı Rus arkadaşlarının da para gönderip, insani yardımda bulunduğunu söyledi. Olga, "Bugün bir Rus arkadaşım korkarak, çekinerek, 'Senin hesabına para gönderiyorum, sen de oraya gönder. Biz barış istiyoruz, savaş istemiyoruz' dedi" diyerek gözyaşı döktü.
2.03.2022 Gündem
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
Ukrayna Büyükelçiliği’nden ‘Bayraktar TB2’ paylaşımı: Rus konvoyu etkisiz hale getirildi
Ukrayna Büyükelçiliği’nden ‘Bayraktar TB2’ paylaşımı: Rus konvoyu etkisiz hale getirildi Rusya’nın Ukrayna üzerine yaptığı saldırılar devam ediyor. Sivilleri de hedef alan Ruslar’a karşı Bayraktar TB2’ler stratejik görevlerde bulunuyor. Ukrayna’nın Kherson şehrine giren Rus işgal konvoyunu Bayraktar TB2 SİHA’ları yok etti. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği konuyu Twitter hesabından paylaştı ve “Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi” denildi.
26.02.2022 Ekonomi
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
THY, Fas'tan tahliye uçuşu gerçekleştirdi
THY, Fas'tan tahliye uçuşu gerçekleştirdi Türk Hava Yolları(THY), Kovid-19 Omicron varyantı nedeniyle Fas hükümetinin hava sahasını tüm yolcu uçuşlarına kapatmasının ardından ülkede kalan 310 kişiyi tahliye uçuşuyla İstanbul'a getirdi. 
5.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rus Büyükelçiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rus büyükelçiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.