Ukrayna

Ukrayna

Son dakika ukrayna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ukrayna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ukrayna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ukrayna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ukrayna gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.263 ukrayna haberi bulunmuştur. Tüm ukrayna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda, Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı ülke konumundadır. Girişimcilerimiz ise Hollanda'da 6 milyar avro değerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği'yle gümrük birliğinin güncellenmesine yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması önemlidir" dedi.
26.04.2024 Gündem
Ukraynalı kadın ile Şırnaklı adam sosyal medyadan tanıştıp dünya evine girdi! Çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı
Ukraynalı kadın ile Şırnaklı adam sosyal medyadan tanıştıp dünya evine girdi! Çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı Şırnak'ın Uludere ilçesinde kepçe operatörü Ferhat Aykut ile Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov, 3 yıl önce sosyal medya üzerinden tanışıp evlilik kararı aldı. Şırnak'ta 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine giren çifte 1 milyonluk takı ve para takıldığı açıklandı.
26.04.2024 Gündem
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak?
Gözler Ankara'da! Erdoğan, Steinmeier ile ne konuşacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
24.04.2024 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya gönderdiği Filistin konulu mektupta, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.
13.04.2024 Gündem
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş; artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir" dedi.
11.04.2024 Gündem
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sudanlı ve Filistinli öğrencilere ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada; "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" denildi.
7.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. Kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan’ın gündeminde geçtiğimiz pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri vardı. Edinilen bilgilere göre, MYK’da bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonucu oluşan tabloya değinerek, AK Parti olarak oy oranlarının yüzde 44,3’ten yüzde 35,5’e, Cumhur İttifakı olarak ise yüzde 51,6’dan yüzde 40,5’e gerilediğine dikkati çekti. Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret etti.
2.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3-4 Nisan tarihlerinde NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek.
2.04.2024 Gündem
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı Dışişleri Bakanlığı, AVRUPA Birliği (AB) Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı'nın 52 milyon avro bütçeli ikinci ve son teklif çağrısının başvuru süreci başladı.'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı', 2021-2027 dönemi ikinci çağrısından 25 il yararlanacağı vurgulandı.
1.04.2024 Gündem
Trabzonspor'dan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer çalımı!
Trabzonspor'dan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer çalımı! Süper Lig'de üçüncülük mücadelesini sürdüren Trabzonspor, gelecek sezon için de transferde hedeflerini belirlemiş durumda... İsmi daha önce de gündeme gelen Brezilyalı stoperi kiralamak isteyen Bordo-Mavililer, asıl bombayı ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın istediği genç yıldızla patlatacak.
30.03.2024 Trabzonspor
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024 Ekonomi
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında planlan ABD’yi ziyareti öncesinde iki ülke arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden bir heyet dün Ankara’da bir dizi kritik temaslarda bulundu.
30.03.2024 Gündem
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.
29.03.2024 Ekonomi
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
5 askerin ölümü Polonya'yı şok etti! Tüm askeri tatbikatlar askıya alındı
5 askerin ölümü Polonya'yı şok etti! Tüm askeri tatbikatlar askıya alındı Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, mart ayının başından bu yana gerçekleştirilen tatbikatlarda 5 askerin hayatını kaybetmesi üzerine tüm askeri tatbikatların askıya alınması talimatını verdi.
27.03.2024 Dünya
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır
MHP Lideri Bahçeli Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Belçika'da bir Türk mahallesine bölücü teröristlerin saldırması, bir vatandaşımızın yaralanması ve Ülkü Ocağımızın kundaklanması hainlerin nerelere kadar yuvalandığını açıkça gözler önüne sermiştir. CHP'nin ortakları her yerde Türk vatandaşlarına nefret saçmaktadır. Ülkü Ocağımızı yakmaya kalkışan hainler kuşkusuz bu alçak eylemlerinin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
27.03.2024 Gündem
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Belçika'daki saldırıya sert tepki göstererek '(Belçika'daki Türklere saldırılar) Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir' dedi.
27.03.2024 Gündem
EURO 2024'e katılan son takımlar belli oldu! İşte A Milli Takım'ın rakibi
EURO 2024'e katılan son takımlar belli oldu! İşte A Milli Takım'ın rakibi 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Yolu Play-Off finalinde Gürcistan ile Yunanistan karşı karşıya geldi. A Milli Takım'ın EURO 2024'teki son rakibi penaltı atışları sonucunda belli oldu.
27.03.2024 Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Ukrayna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ukrayna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.