Tarım Sektörü

Tarım Sektörü

Son dakika tarım sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarım sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarım sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarım Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarım sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 974 tarım sektörü haberi bulunmuştur. Tüm tarım sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir"
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi.
19.03.2024 Adana
Başkan Doğan'dan önemli açıklama: “Çiftçilere finansal destek adımları atılmalı”
Başkan Doğan'dan önemli açıklama: “Çiftçilere finansal destek adımları atılmalı” Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin finansal sorunlarını hafifletmek ve sektörü desteklemek amacıyla, banka kredi limitlerinin yükseltilmesi ve mevcut borçların ertelenmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Adana
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı Türkiye ekonomisi, 2023 yılında beklentilerin üzerinde yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.
29.02.2024 Ekonomi
EKK toplantısı sonrası önemli açıklama yapıldı
EKK toplantısı sonrası önemli açıklama yapıldı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
28.12.2023 Gündem
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır?
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır? Bireylerin, işletmelerin, hükümetlerin ve ülkelerin kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini motive etmek için kaynakları tahsis etme konusunda nasıl seçimler yaptıkları ekonomik faaliyet kapsamında incelenmektedir. Bu kategorilerin maksimum çıktıya ulaşma çabalarını nasıl bir araya getirip ilişkilendirmeleri gerektiği son derece önemlidir. Ekonomik faaliyet, insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mal veya hizmet sağlama, yapma, satın alma veya satma faaliyetidir.
16.12.2023 Eğitim
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza; enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Böylece sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık
Büyüme rakamları açıklandı! Bakan Şimşek: Olumlu etkileri görmeye başladık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı ikinci çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerini açıkladı. Buna göre, GSYH 2023 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek "Politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı! Bakan Nebati: Türkiye en yüksek büyüyen ikinci ülke
TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı! Bakan Nebati: Türkiye en yüksek büyüyen ikinci ülke Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2023 dönemini kapsayan yılın 1'inci çeyreğinde ekonominin yüzde 4 büyüdüğünü açıkladı. Büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel yüzde 4,0 büyüme kaydetmiştir. Böylece ülkemiz, verisi açıklanan AB ve OECD ülkeleri arasında yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır” dedi.
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı
Bakan Kirişci: 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçici işçi statüsündeki çalışanların kadroya geçiş işlemlerinin başlatıldığını açıklayarak, "Bakanlığımız bünyesinde geçici statüde, işçi statüsünde çalışan 26 bin 982 kardeşimizin sürekli işçi kadrosuna geçişleri, iş ve işlemlerini de başlatmış bulunuyoruz" dedi.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu Türkiye'de son günlerde çok konuşulan Şap hastalığı virüsü olan SAT-2'ye karşı yapılan çalışmaların sonuç verdiğinin altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlaması kaldırıldığını duyurdu.
26.04.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Bölge barışı için çok önemli bir seçim
Bakan Kirişci: Bölge barışı için çok önemli bir seçim Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili, "Bu seçim sadece ülkemiz için değil, ülkemize bel bağlamış mazlum coğrafyalar için de dünya barışı için de bölge barışı için de çok önemli bir seçim" dedi.
15.04.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve vizyon projelerimizi belirledik
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve vizyon projelerimizi belirledik Gıdaya olan taleplerin son günlerde zirve yaptığını ve dünyada gıda milliyetçiliği kavramının oluştuğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Gıda arz güvenliğinin öneminin artacağını öngördük ve biz de bu yönde vizyon projelerimizi belirledik” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda 9 kanun ve 40 maddelik mevzuat değişikliği yaptıklarını belirterek, "Bu mevzuat ile tarımda adeta yeni bir dönem başlayacak. 2023'te yeni bir yüzyıla başladık, işte bu yeni yüzyıla yakışacak şekilde planlı üretimin ve sözleşmeli üretimin yine ekilmeyen alanların boş kalmaması için bu üretimin gerçekleştirilmesi; elbette yeni yüzyıla yakışan davranış" dedi.
2.04.2023 Ekonomi
Büyüme rakamları belli oldu
Büyüme rakamları belli oldu Türkiye ekonomisi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,6 büyüme performansı gösterdi. 2022 yılında kişi başına GSYH cari fiyatlarla 176 bin 589 TL, dolar cinsinden 10 bin 655 olarak hesaplandı.
28.02.2023 Ekonomi
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nden Türk çiftçilere 25 milyon dolar yardım çağrısı
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nden Türk çiftçilere 25 milyon dolar yardım çağrısı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nden (FAO) deprem felaketinden etkilenen 10 ildeki çiftçilere 25 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu.
18.02.2023 Dünya
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşmasında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonda düşüşlerin devam edeceğini bundan sonraki aylarda da göreceğiz” dedi.
6.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Fuat Oktay duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Fuat Oktay duyurdu EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu yıl bitmeden çözüme kavuşturacağız" dedi.
23.12.2022 Emekli
Çiftçilere kritik uyarı: Tedbirinizi alın
Çiftçilere kritik uyarı: Tedbirinizi alın Kırıkkale'de çiftçilere yönelik düzenlenen "Tarımsal Kuraklıkla Mücadelede Tasarruflu Su Kullanımı" konulu konferansta konuşan Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım, yağış miktarı ve şeklinin düzensiz olmasından dolayı Ekim ayından hasat dönemine kadar toprak suyunu koruyucu tedbirin alınması gerektiğini söyledi.
7.12.2022 Ekonomi
Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Bakan Kirişci açıkladı
Tüm çiftçileri ilgilendiriyor! Bakan Kirişci açıkladı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, un, yağ ve şeker üretimine çok önem verildiğini belirterek, tarlası olanların istediğini ekme devrinin kapandığını söyledi. Sözleşmeli üretim modelinin hayata geçeceğini duyuran Kirişçi, “Bu sene patates ve soğan para etti, hepimiz patatese ve soğana yüklenelim. Böyle bir uygulamaya artık geçit vermeyeceğiz.” dedi.
13.11.2022 Ekonomi
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Tüm illere yayılacak, pilot 6 şehir seçildi
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Tüm illere yayılacak, pilot 6 şehir seçildi Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, KOOP Bakkal projesiyle ilgili olarak, "Pilot 6 il seçtik fakat bütün illere yayılacağız. Zamanla toptancı gibi çalışmayı planlıyoruz" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Mazot ve gübre desteği hesaplara yatıyor! Bakan Kirişci açıkladı
Mazot ve gübre desteği hesaplara yatıyor! Bakan Kirişci açıkladı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin hafta sonuna doğru yapılacağını açıkladı.
26.10.2022 Ekonomi
Fuat Oktay: Merkezi yönetim bütçesinden en büyük payı eğitime ayırıyoruz
Fuat Oktay: Merkezi yönetim bütçesinden en büyük payı eğitime ayırıyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin, "Yükseköğretimi de dahil ettiğimizde eğitim bütçemizi, 2023 yılında 649 milyar 800 milyon liraya yükseltiyoruz. Böylece merkezi yönetim bütçesinden yüzde 14,5 ile en büyük payı eğitime ayırıyoruz" dedi.
17.10.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci duyurdu! Çiftçileri sevindiren açıklama
Bakan Kirişci duyurdu! Çiftçileri sevindiren açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ziraat Bankası tarafından çiftçilere verilen 100 bin liralık limitli faizsiz kredi limitinin 200 bin liraya çıkarıldığını söyledi.
3.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tarım Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarım sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.