Regl

Regl

Son dakika regl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan regl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını regl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Regl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan regl gelişmeleri de dahil olmak üzere 259 regl haberi bulunmuştur. Tüm regl haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor Evinizdeki bazı ürünler ömrünüzden en 10 yılı çalabilir. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün özellikle belirttiği bu ürünler sağlığınızı tehdit ediyor.
31.01.2024 Yaşam
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...
Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları... Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.
23.01.2024 Yaşam
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları...
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları... Labradorit taşı adını Kanada'daki Labrador sahillerinden almıştır. Güzelliği ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu taş magmatik kayaçların içinde meydana gelmiştir.
3.01.2024 Gündem
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 
17.12.2023 Sağlık
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Kökü, yaprakları ve yemişleri şifa! Tıbbın babası Hipokrat yüzyıllar önce önerdi: Regl sancısını kesiyor, menopozu geciktiriyor, kısırlığı engelliyor!
Kökü, yaprakları ve yemişleri şifa! Tıbbın babası Hipokrat yüzyıllar önce önerdi: Regl sancısını kesiyor, menopozu geciktiriyor, kısırlığı engelliyor! Hipokrat’ın 'Menstrüasyon problemler için önerdiği, Homeros'un İlyada Destanı'nda namus simgesi olarak geçen Hayıt tam anlamıyla kadın dostu bir bitki. Mineçiçeğigiller familyasından olan Hayıt yüzyıllardır kadınların sağlık sorunlarına çare olarak kullanılıyor.
14.07.2023 Sağlık
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir?
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir? Hayıt otu kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık alanında ilaç kadar bilinen ve tercih edilen bir bitkidir. Birçok soruna çözüm getiren hayıt otu, anne sütü arttırmada da çok etkilidir. 
13.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Peynir Kaç Kalori? Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Peynir Kaç Kalori? Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez olan peynir aynı zamanda en değerli besin kaynaklarından biridir. Dünya çapında birçok farklı çeşidi ve lezzeti olmasının yanı sıra, aynı zamanda en önemli süt ürünleri içerisinde yer alır. Diğer yandan peynir 100 gram üzerinden bakıldığı zaman belli bir kalori ortaya çıkarır. Bunun ise 100 gram peynir üzerinden 402,5 kalori olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Yüksek oranda bir kalori barındırmasının yanı sıra sağlamış olduğu faydalar yere önemli yere sahiptir.
3.07.2023 Sağlık
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir?
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir? C vitamini açısından zengin olan sirim otu daha çok bahar ve yaz aylarında tüketilir. Kokusu soğan ve sarımsak gibi olsa da görüntüsü oldukça güzeldir. 
22.06.2023 Sağlık
Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kadınların genel olarak regl günlerini daha güvenli ve rahat geçirmelerini sağlayan hijyenik ürünler tampon olarak bilinmektedir. Aynı zamanda vajinal tampon olarak bilinir. Menstrüel dönem içerisinde vücuttan atılacak olan kanın, henüz dışarı çıkmadan emilmesine olanak veren bir ürün çeşididir. Böylece çok daha sağlıklı ve güvenli şekilde, aynı zamanda rahatsız olmadan günü geçirme şansı elde edilir.
22.06.2023 Sağlık
Yarpuz Otu Nedir? Yarpuz Otu Faydaları Nelerdir?
Yarpuz Otu Nedir? Yarpuz Otu Faydaları Nelerdir? Yarpuz otu bir zamanlar yaygın olarak kullanılan ancak günümüzde pek popüler olmayan otlardan biridir. Yarpuz otu genellikle bitkisel ilaç yapımında ya da dekoratif amaçlı kullanılmaktadır.
17.06.2023 Sağlık
Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Adet Kabı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Adet Kabı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Regl dönemi birçok kadın için fiziksel ve ruhsal olarak sancılı geçer. Dolayısıyla bu dönemde kadınlar rahat olmak istemektedir. Kadınlar yakın bir tarihe kadar yalnızca tampon ve hijyenik ped kullanmaktaydı. Fakat son dönemlerde adet kabı olarak da bilinen menstrüal kabı çok popüler olmaya başladı. Adet kabının sıklıkla tercih edilmesinin nedeni ise pek çok avantajı da beraberinde getirmesidir.
16.06.2023 Sağlık
Adet Geciktirici Hap Nasıl Kullanılır? Adet Geciktirici Hap Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Adet Geciktirici Hap Nasıl Kullanılır? Adet Geciktirici Hap Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kadınlar ayda bir kez belli dönemlerde adet olurlar. Adet diğer bir ismi ile regl olarak adlandırılır. Adetlerin gecikmesini isteyen kişiler çeşitli yöntemlere başvururlar. Özellikle de adet geciktirici hap en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.
15.06.2023 Sağlık
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
6 yaşında kız çocuğu evlat edindiklerini sandılar! Gerçek tüyler ürpertti
6 yaşında kız çocuğu evlat edindiklerini sandılar! Gerçek tüyler ürpertti ABD'nin Indiana eyaletinde bir aile Ukraynalı küçük bir kızı evlat edinmek istedi. 6 yaşındaki kız çocuklarıyla evlerine dönen aile için her şey başlangıçta normaldi. Ancak zamanla aile, küçük kızda bir tuhaflık olduğunu fark etti ve işler sarpa sarmaya başladı. Küçük kız ile ilgili yayınlanan yeni belgesel ise tüm gerçekleri gözler önüne serdi.
10.05.2023 Yaşam
Oruçluyken aynı gün regl olunursa ne yapılır? Adet akıntısı (lekesi) oruç bozar mı?
Oruçluyken aynı gün regl olunursa ne yapılır? Adet akıntısı (lekesi) oruç bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç bozan haller de araştırılmaya başlandı. Oruç tutanlar beklenmedik durumlarda orucun bozulup bozulmadığıyla ilgili Diyanet görüşlerine başvuruyor. Bu konuların başında da adet lekesi, regl, hayız gibi konular geliyor. İslam fıkhının önemli başlıklarından olan "oruçluyken regl olunursa oruç bozulur mu, adet lekesi oruç bozar mı?" sorularına yanıt aradık.
7.04.2023 Gündem
Regl iken oruç tutulur mu hangi ayette? Adetliyken oruç tutulur mu Kuran'da geçiyor mu?
Regl iken oruç tutulur mu hangi ayette? Adetliyken oruç tutulur mu Kuran'da geçiyor mu? Regl iken oruç tutulur mu sorusu hangi ayette sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayı için geri sayım başladı. İlk oruç 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Yarın ilk sahura kalkacak olan müslümanlar pek çok konuda araştırmalarına da devam ediyor. Adetliyken oruç tutulur mu sorusu da kadınların gündeminde. Kuran-ı Kerim'de adetliyken oruç tutulur mu sorusunun yanıtı var mı?
21.03.2023 Gündem
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması!
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması! Adet dönemi, bir kadını, Ramazan ayında olsun ya da olmasın namazlar da dahil olmak üzere, bir dizi dini görevlerden geçici olarak muaf tutar. Kuran'da regl yani adet gören kadının bir dizi dini uygulama olmak üzere İslam'ın en kutsal ayı Ramazan’da da oruç tutma ve namaz kılmamayı izin veren açık ayetler bulunuyor. Peki, Adet olunca oruç bozulur mu? Niyet ettikten sonra adet olmak orucu bozar mı, Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı? İşte Diyanet’in açıklaması!
18.03.2023 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Regl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki regl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.