Gazete Vatan Logo

Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.

Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

Kasık ağrısı durumunda öncelikle altta yatan hastalığın bulunması ve daha sonrasında iyileştirme yoluna girilmesi gerekir. İlaç tedavisinde ağrı kesiciler ve aspirin kasık ağrısının hafiflemesini saplayabilir. Eğer ağrı kasık bölgesindeki kasların spazmından kaynaklanıyorsa kas gevşetici kremler de ağrının geçmesini sağlar. Regl döneminde ortaya çıkan kasık ağrıları için hormon içerikli ilaçlar kullanılabilir.

Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kasık ağrısının nedeni bilindiğinde ağrıya daha etkili bir çözüm bulmak mümkün olur. Eğer üşütme ya da regl gibi bir durumdan kaynaklı kasık ağrısı varsa ağrı kesiciler ya da sıcak su torbası etkili olur. Yumurtalıklardaki kistlerden ya da enfeksiyondan kaynaklı kasık ağrısı için bir uzmana gitmek gerekebilir. Uzun süreli kasık ağrılarında da mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. 

Kasık Ağrısı Nedir?

Kasık ağrısı tıp dilinde pelvik ağrı olarak da bilinen bir durumdur. Kadınlarda ve erkeklerde farklı sağlık problemlerine işaret eden bir durumdur ve nedeni mutlaka araştırılmalıdır. Ağrı sabit bir şekilde olabildiği gibi aralıklı olarak da kendini gösterebilir.

Haberin Devamı

Ağrının şiddetli olduğu zamanlarda bel ve sırt bölgesinde de ağrı hissedilmesi mümkündür. Kısa ve keskin olan ağrılar akut kasık ağrısı olarak bilinirken daha uzun süreli ağrılar kronik kasık ağrısı olarak tanımlanır. 

Neden Olur?

Erkeklerdeki kasık ağrısı genelde pelvik bölgedeki kasların zorlanması ya da enfeksiyon kaynaklı olabilir. Kasık fıtığı, mesane enfeksiyonu, lenf bezlerinin şişmesi, testislerin şişmesi ve böbrek taşı erkeklerde kasık ağrısına neden olabilir. Kadınlarda kasık ağrısı genellikle adet sancısı ve yumurtalama ağrısı olduğunda normal kabul edilir ve geçici bir ağrı olur.

Fakat yumurtalık kistlerinin patlaması, spiral kullanımı, rahimdeki kistler ve idrar yolu enfeksiyonu da kadınlarda kasık ağrısına neden olabilir. Kasık ağrısı her durumda bir uzmana gösterilmesi gereken durumlar arasındadır. Uzun süreli kasık ağrılarında daha ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmamak adına mutlaka bir uzmana gitmek gerekir.

Haberin Devamı