Oruç

Oruç

Son dakika oruç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oruç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oruç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oruç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oruç gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.852 oruç haberi bulunmuştur. Tüm oruç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı?
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı? Mübarek Ramazan ayı bitti. Bugün Ramazan Bayramı'nın 3. günü kutlanıyor. Vatandaşlar bayramda oruç tutulur mu sorusuna cevap arıyor. Peki bayramın üçüncü günü oruç tutulur mu? Bayramda oruç tutmak günah mı?
12.04.2024 Gündem
En güzel resimli Ramazan Bayramı mesajları 2024 sözleri! Dini, duygusal, hadisli, kısa ve öz, etkileyici, farklı, yazılı ve sözlü en yeni Bayram mesajları seçenekleri!
En güzel resimli Ramazan Bayramı mesajları 2024 sözleri! Dini, duygusal, hadisli, kısa ve öz, etkileyici, farklı, yazılı ve sözlü en yeni Bayram mesajları seçenekleri! Bayram mesajları için yapılan aramalar başladı. En güzel, özel, yeni, yazılı, hadisli, kısa, etkileyici Whatsapp, Facebook, Instagram için resimli Ramazan Bayramı mesajları 2024 seçenekleri arama motorları üzerinden sorgulanıyor. Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, Ramazan’ın ardından ailelerine, arkadaşlarına, akrabalarına bayram mesajı gönderecek. İyi niyetlerde bulunulacak, hayır duaları edilecek, neşe ve esenlik istenecek en güzel resimli Ramazan Bayramı mesajları 2024 sözleri sizler için derlendi. Kurumsal bayram mesajı göndermek isteyenler de doğru yerde. İşte Dini, duygusal, hadisli, kısa ve öz, etkileyici, farklı, yazılı ve sözlü en yeni Bayram mesajları seçenekleri…
10.04.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bayram mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bayram mesajı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı mesajında, "Tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
9.04.2024 Gündem
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğine vurgulayan Adana'nın Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, "Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor" dedi.
8.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Ramazan Bayramı neden 3 gün? Ramazan Bayramı’nın 3 gün olmasının hikmeti nedir?
Ramazan Bayramı neden 3 gün? Ramazan Bayramı’nın 3 gün olmasının hikmeti nedir? Müslümanların bir ay boyunca oruç tutarak manevi olarak arınma ve dayanışma içinde olma süreci sona ererken, bayram hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Ramazan Bayramı, Türkiye'nin her köşesinde sevgi, saygı ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği özel bir zaman dilimi olarak kabul ediliyor. Peki, Ramazan Bayramı neden 3 gün? Ramazan Bayramı’nın 3 gün olmasının hikmeti nedir?
4.04.2024 Yaşam
Bugun Ramazan'ın kaçıncı günü? 2 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü?
Bugun Ramazan'ın kaçıncı günü? 2 Nisan Ramazan'ın kaçıncı günü? Bugün Ramazan'ın kaçıncı günündeyiz sorusu gündemdeki yerini aldı. 11 Mart Pazartesi günü başlayacan Mübarek Ramazan ayı oruç tutan vatandaşlar için ibadetle geçiyor. Ancak akıllarda Ramazan ne zaman bitiyor, babayram ne zaman soruları var. Ramazan ayında son haftaya girildi. Peki 2 Nisan Ramazan ayının kaçıncı günü? İşte detaylar...
2.04.2024 Gündem
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar Şişli’deki Feriköy Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu'nda oyunu kullanan seçmen, okulun bahçesindeki Surp Vartanans Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Ayine katılanlardan Nurhan Palakoğlu, "Bu sene ilginç bir rastlantı olarak Paskalya ve yerel seçimler aynı güne denk geldi. Şu an bulunduğumuz yerdeki bahçemiz, kilisenin ve okulun ortak kullandığı bir bahçe, mesafe açısından iyi oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
2030 yılında iki kere mi ramazan olacak? 2030 RAMAZAN BAŞLANGICI: 2030 ramazan 2 kere mi, neden?
2030 yılında iki kere mi ramazan olacak? 2030 RAMAZAN BAŞLANGICI: 2030 ramazan 2 kere mi, neden? 11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadeti yerine getirilirken Suudi astroloğun yorumu dikkat çekti. Yaptığı yorumda o yılda Ramazan bir yıl içerisinde 60 gün tutulacak, ifadelerini kullandı. Peki, 2030’da iki ramazan mı olacak, 2030 yılında kaç kere ramazan olacak?
26.03.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu?
Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmanın sevabı var mı, sadece arefe günü oruç tutulur mu? Ramazan Bayramı'nın müjdecisi Arefe günü bayramdan bir önceki gün olması nedeniyle o gün oruç tutup tutmayacağı merak ediliyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar ya da oruç tutmayıp sadece arefe günü oruç tutmak isteyenler "Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü oruç tutmak farz mı, sevabı nedir? Sorularının yanıtını araştırıyor.
25.03.2024 Gündem
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur?
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur? Ramazan ayı orucunu kasten bozmanın cezasına yönelik araştırmalar Ramazan ayının gelişiyle birlikte arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı halk arasında 61 gün oruç olarak bilinen kefaretin dindeki yerini açıklarken oruç bozulunca neden 61 gün oruç tutulduğuna da açıklık getirdi. Peki, 61 gün kefaret orucu nerede yazıyor, hangi ayette geçiyor? 61 gün kefaret orucu neden tutulur, tutulmazsa ne olur? Kefaret orucunda ara verilir mi?
23.03.2024 Gündem
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcı
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcı Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder. Peki, 2031 Ramazan Bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor, 2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan başlangıcı…
20.03.2024 Gündem
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Bu yıl son oruç ne zaman bitecek? 2024 Ramazan ayı Nisan'ın kaçında bitiyor?
Bu yıl son oruç ne zaman bitecek? 2024 Ramazan ayı Nisan'ın kaçında bitiyor? Ramazan tüm bereketiyle devam ediyor. Kuran-ı Kerim'in indirildiği ay olarak bilinen ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi olan Ramazan'ın son günü bu yıl hangi güne denk geliyor? İşte son Ramazan orucunu tutacağımız gün...
19.03.2024 Gündem
Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı
Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Vatan TV
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Devlet Bahçeli 11. kez MHP Genel Başkanı seçildi
Devlet Bahçeli 11. kez MHP Genel Başkanı seçildi MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultay'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleriyle ilgili konuşan Devlet Bahçeli, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a diyorum ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur ittifakı olarak yanındayız 'Yeni Yüzyıl'ın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Kurultayda bin 295 delegenin oyunun tamamını alan Devlet Bahçeli, 11. kez MHP Genel Başkanlığına seçildi.
17.03.2024 Gündem
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
Ateş karşısında zorlu mesai! hem oruç tutuyorlar hem de Ramazan pidesi yetiştiriyorlar
Ateş karşısında zorlu mesai! hem oruç tutuyorlar hem de Ramazan pidesi yetiştiriyorlar Adana'da Ramazan ayında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fırınlarda çalışan ustalar, oruçlarını aksatmadan yoğun sıcak altında zorlu ramazan mesailerine devam ediyor.
17.03.2024 Adana
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır? Arefe günü oruç tutmanın dinî hükümleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri hakkında merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle bayram öncesi, arefe gününde oruç tutmanın uygun olup olmadığını araştıranlar için Diyanet'in açıklamaları önem taşıyor. Peki, arefe gününde oruç tutulabilir mi? İşte, bu konuda Diyanet'in açıklamalarıyla ilgili detaylar
15.03.2024 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Oruç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oruç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.