Gazete Vatan Logo

Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...

Selenit taşı, alçı taşının şeffaf olan bir çeşidi olarak bilinir. Yumuşak bir yapıda olan selenit taşının içinde su bulunur.

Selenit Taşı Özellikleri Nelerdir? Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...

Selenit taşı alçı taşının bir çeşididir ve kalsiyum sülfat minerali olarak da bilinir. Beyaz ve kahverengi arasında değişen renk skalasına sahip olan selenit taşının kristalleri genelde düzdür ve eşkanar dörtgen şeklindedir.

Daha çok tortul kayalarda yaygın olarak çıkan selenit taşı işlenmeye pek uygun olmayan taşlardandır. Bu nedenle de genellikle doğal hali ile kullanılır. Mhos ölçeğine göre selenit taşının sertlik derecesi 2 olarak tespit edilmiştir.

Bu düşük bir değer olduğu için selenit taşını su ile temastan kaçınmak gerekir. Eğer selenit taşı su ile temas ederse erir ya da parçalanır. Şeffaf bir yapıya sahip olan selenit taşı saydamdır ve ışığı da yansıtır. Bu nedenle selenit taşı genelde dekoratif lamba olarak kullanılır.

Selenit Taşının En Bilinen Faydaları...

Selenit taşı göz rahatsızlıklarına, solunum sistemi hastalıklarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Kemiklere güç verdiği düşünülen selenit taşının romatizmaya karşı da şifalı olduğu bilinir. Selenit taşı adet düzenleme etkisine sahiptir ve ayrıca regl ağrılarına da iyi gelir. Cilt sağlığını koruyan selenit taşı en çok sedef hastalığına iyi gelir.

Haberin Devamı

Epilepsi hastalarına da faydası olduğu bilinen taşın nöbet geçirmeye karşı etkisi olduğu bilinir. Sırt ağrılarının geçmesinde, uykusuzluğun giderilmesinde ve kanserle mücadelede de selenit taşı etkilidir. Omurga rahatsızlıklarına ve tümörlere karşı da faydalı olan bir taştır. Bir rivayete göre selenit taşının tiroid bozukluklarına iyi geldiği de söylenir.

Selenit Taşının Ruhsal Açıdan Faydaları

Olumsuz enerjilere karşı kalkan görevi oluşturan taş bedeni ve ruhu muhafaza eder.

Zihni berraklaştırır ve ruhsal dinginlik verir. Ayrıca stresten arındırdığı için meditasyon ve yoga alanında da kullanılmaktadır.

Selenit taşının evde kullanılması bolluk, bereket ve aile saadeti verir.

Bağışlama, uyum ve pozitif enerji taşı olarak da bilinen bir taştır.

Sağlıklı, iyi niyetli ve hoşgörülü olmak için de selenit taşının kullanılması önerilir.

Selenit Taşı Fiyatları

Doğal taşların bulunma olasılığına göre fiyatları belirlenir. Daha ender bulunan doğal taşlar daha değerli olurken daha fazla bulunan taşlar daha uygun fiyatlı olur. Selenit taşının fiyatları da taşın şekline, büyüklüğüne ve rengine göre değişmektedir.

Haberin Devamı

Sertlik değeri başta olmak üzere taşın bütün özellikleri fiyatı üzerinde etkili olur. Selenit taşının kullanım alanı geniş olduğundan fiyatları ürünlere göre de değişiklik gösterebilir.