Namaz Kılmak

Namaz Kılmak

Son dakika namaz kılmak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan namaz kılmak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını namaz kılmak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Namaz Kılmak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan namaz kılmak gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 namaz kılmak haberi bulunmuştur. Tüm namaz kılmak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Güneş Tutulması namazına ne denir?
Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Güneş Tutulması namazına ne denir? 8 Nisan Güneş Tutulması bugün gerçekleşiyor. Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması sırasında namaz kılmak isteyen vatandaşlar da internette konuyla ilgili araştırmalara başladı. Güneş Tutulması'nda kılınan namaza Küsuf namazı denmektedir. Cemaatle ya da tek başına kılınabilen Küsuf namazı hakkında bilgiler haberimizde. İşte Güneş tutulması namazı hakkında detaylar...
8.04.2024 Gündem
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti Kadir Gecesi tesbih namazının kılınışı, ne zaman ve saat kaçta olduğu, kılınacak rekat sayısı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Tesbih namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi olması nedeniyle Kadir Gecesi namazı kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Kadir Gecesi namazları arasında yer alan tesbih namazı ile ilgili olarak Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı, tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta? Sorularına aranan yanıt yoğunlaştı. Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gecedir. Bu mübarek zaman diliminde, Müslümanlar Allah'ın rahmet ve mağfiretinin en yoğun olarak tecelli ettiğine inanır. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılmak, bu özel gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için önemli bir fırsattır. Peki, Tesbih namazı nedir, neden kılınır?
5.04.2024 Yaşam
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence...
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence... Tuzla'da Estetisyen Yasemin Er, çalıştığı güzellik merkezinin sahibi Abdulselam G. tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Aldığı darbeler nedeniyle çene kemiği kırılan ve vücudunda morluklar oluşan Er, hastanede önce fiziksel, ardından psikolojik tedavi altına alındı. Er'in kardeşi Yeşim Er, "Topuklu ayakkabının sesinden rahatsız olmuş. Bildiğiniz boks torbasını yumruklar gibi ablamın suratına vurmuş. Utanmadan sadece karşısına oturup sırıtarak dükkanın kapısını kilitlemiş ve 20 dakika boyunca karşısında kahkaha atmış" dedi. Yasemin Er saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdulselam G. ise kadını suçlayarak sürekli para istediğini öne sürdü.
10.03.2024 Gündem
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam'ın farzlarından biri olan namaz 5 ayrı zaman diliminde kılınır. Her Müslüman için namaz kılmak dini bir görevdir. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
Tebbet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tebbet Suresi ne zaman indirildi?
Tebbet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tebbet Suresi ne zaman indirildi? Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan devam ediyor. Kur’an ayı da denilen bu ay ibadetler ve oruçla geçen maneviyatı yüksek bir aydır. Ramazanda evlerde sıklıkla dualar ve hatimler okunuyor. Müminleri yegane amacı, Ramazanın kıymetli zaman dilimini gereği gibi ihya etmek, Ramazan gecelerini maneviyatla geçirmek ve nihayetinde Ramazana kavuşmaktır. Ramazan ayı, Allah’ın kullarına lütfettiği çok mübarek bir aydır. Bir hadis-i şerifte “Kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Ramazanı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır” denir. Ramazan ayında sıklıkla okunan dualar araştırılırken özellikle Tebbet suresinin anlamı ve tefsiri de pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Ramazan ayında Tebbet Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Tebbet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
4.05.2023 Sureler
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı Müslüman halk için bereketli ay olarak geçmektedir. Bu bereketi Müslümanlar bol bol ibadet ederek gerçekleştirmektedir. Bu ibadetleri namaz kılmak oruç tutmak ve dua etmek oluşturmaktadır.
3.05.2023 Sureler
Seccadeye ayakkabı ile basmak günah mı? Ayakkabı ile namaz kılınabilir mi, cenaze namazı farklı mı?
Seccadeye ayakkabı ile basmak günah mı? Ayakkabı ile namaz kılınabilir mi, cenaze namazı farklı mı? Müslümanların ölen din kardeşlerine karşı yerine getirmeleri gereken dinî vecîbelerin başında cenaze namazı gelir. Vatandaşların cenaze namazıyla ilgili en çok merak ettikleri ise ayakkabıyla kılınıp kılınmayacağı oluyor. Peki, Seccadeye ayakkabı ile basmak günah mı? Ayakkabı ile namaz kılınabilir mi, cenaze namazı farklı mı?
1.04.2023 Dini Bilgiler
Hiranur Vakfı binasında yıkım! 'Ruhsata uygun olmayan alanlar var'
Hiranur Vakfı binasında yıkım! 'Ruhsata uygun olmayan alanlar var' Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'de bulunan vakıf binasında kaçak olduğu belirtilen bölümlerin bir kısmı İBB ekiplerince yıkıldı.
30.03.2023 Gündem
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir?
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi gün hangi namazın kılınacağı da araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını oruçla, duayla ve namaz eda eden vatandaşlar, Ramazan boyunca yapılacak ibadetleri merak ediyor. Ramazan’da hangi ibadetler yapılmalı? İşte Ramazan’ın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler…
26.03.2023 Ramazan
Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı? Namaz kılmadan oruç kabul olur mu?
Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı? Namaz kılmadan oruç kabul olur mu? Oruç tutan namaz kılmak zorunda mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayı Diyanet takvimine göre 23 Mart 2023 Perşembe günü başlıyor. Oruç ibadetini yerine getirecek müslümanlar pek çok konuda araştırmalarına başladı. Bu mübarek ayda Kuran-ı Kerim okuyacak, hatim indirecek ve zikirler çekilecek. Oruç tutacak ancak namaz kılamayacak olan vatandaşlar ise "Namaz kılmayanın orucu kabul olur mu?" sorusuna yanıt arıyor.
22.03.2023 Gündem
Cuma hutbesi 27 Ocak 2023 konusu! Diyabet Cuma hutbesini yayınladı: 27 Ocak 2023 haftanın Cuma hutbesi konusu ve tam metni
Cuma hutbesi 27 Ocak 2023 konusu! Diyabet Cuma hutbesini yayınladı: 27 Ocak 2023 haftanın Cuma hutbesi konusu ve tam metni 27 Ocak 2023 haftanın Cuma Hutbesi Diyanet tarafından yayınlandı. Üç ayların ilk Cumasında Müslümanlar, cemaatle namaz kılmak için camilere giderken haftanın Cuma hutbesi dinleyip ibadetlerini tamamlayacak. İşte, 27 Ocak 2023 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...
27.01.2023 Gündem
Küsuf namazı nasıl kılınır, ne okunur? Güneş tutulması namazı kaç rekattır, ne zaman? Güneş tutulmasında ne yapılır? Tutulma zamanı kılınan Küsuf namazı
Küsuf namazı nasıl kılınır, ne okunur? Güneş tutulması namazı kaç rekattır, ne zaman? Güneş tutulmasında ne yapılır? Tutulma zamanı kılınan Küsuf namazı Küsuf güneş tutulması namazı nasıl kılınır, ne zaman ve kaç rekattır? 25 Ekim Güneş tutulması nedeniyle Küsuf namazı kılınışı detayları sorgulanıyor. Türkiye'den de gözlemlenecek güneş tutulmasında namaz kılmak, dua etmek isteyen vatandaşlar Küsuf namazı için detayları araştırıyor. Peki, Güneş tutulması namazı nasıl kılınır, Küsuf namazı nedir? İşte Küsuf namazı kılınışı, zamanı ve rekatı…
25.10.2022 Gündem
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022,  yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı?
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022, yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı? 2022 Gadiri Hum Bayramı ne zaman, bugün mü, yarın mı? Temmuz ayının ikinci haftası geride kalırken Gadiri Hum Bayramı ile ilgili açıklamalar da arttı. Zilhicce Ayı'nın on sekizinci günü kutlanan Gadiri Hum Bayramı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Gadiri Hum Bayramı nedir, kimler kutlar ve Gadiri Hum günü nasıl ibadet edilir?
16.07.2022 Gündem
Erbaş: Camileri ders yapılan mektep haline getirmek istiyoruz
Erbaş: Camileri ders yapılan mektep haline getirmek istiyoruz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerin sadece namaz kılmak için açılıp kapanan mekanlar olmadığını, camileri ders yapılan bir mektep haline getirmek istediklerini söyledi.
26.06.2022 Siyaset
Cuma namazı saati! 24 Haziran 2022 Cuma namazı saat kaçta, Cuma vakti ne zaman? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir il il Cuma saati!
Cuma namazı saati! 24 Haziran 2022 Cuma namazı saat kaçta, Cuma vakti ne zaman? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir il il Cuma saati! Cuma namazı saat kaçta kılınacak, Cuma vakti ne zaman? 24 Haziran Cuma günü camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyenler hangi ildelerse o ilin Cuma saatini sorguluyor. Diyanet; İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 81 il için Cuma namazı saatlerini paylaşıyor. Peki, 24 Haziran 2022 Cuma namazı saat kaçta, Cuma vakti ne zaman? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir il il Cuma namazı saati 24 Haziran 2022…
24.06.2022 Gündem
Abdest almaya gitti, geri döndüğünde gözlerine inanamadı
Abdest almaya gitti, geri döndüğünde gözlerine inanamadı İzmit'te akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir vatandaş otomobilini park edip şadırvanda abdest almaya gitti. Şadırvandan çıktığında aracını yerinde 200 metrelik bir uçurumda bulan kişi şaşkınlık yaşadı.
16.06.2022 Yaşam
Namaz kılma bahanesi ile girdiği camiden bilgisayar çaldı
Namaz kılma bahanesi ile girdiği camiden bilgisayar çaldı Antalya’da namaz kılma bahanesi ile girdiği camiden imamın çıkmasını fırsat bilen şahıs, tornavida ile kapısını kırdığı odadan bilgisayar ve bir miktar para çaldı.
11.06.2022 Yaşam
Sabah namazına kalktı, görünce hayatının şokunu yaşadı! Ufo ve ışıklı cisim...
Sabah namazına kalktı, görünce hayatının şokunu yaşadı! Ufo ve ışıklı cisim... Sabah namazına kalkınca hayatının şokunu yaşadı. Görünce inanamadı. Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir genç, sabaha karşı 'Ufo' olduğunu iddia ettiği ve havada gördüğü ışık huzmesini cep telefonu ile kayda aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Yaşam
Teyemmüm abdesti nedir, nasıl alınır? Teyemmümün farzları nelerdir?
Teyemmüm abdesti nedir, nasıl alınır? Teyemmümün farzları nelerdir? Namaz kılarken su olmayan bazı yerlerde toprak ile abdest alıp ibadet yapılabilir. Teyemmüm abdesti sayesinde toprak ile rahatlıkla abdest alınabilecektir. 
18.05.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ İBADETLERİ nelerdir? Kadir gecesinde okunacak dualar, kılınan namaz, çekilecek ve tesbihler ile Kadir Gecesinde yapılacak ibadetler!
KADİR GECESİ İBADETLERİ nelerdir? Kadir gecesinde okunacak dualar, kılınan namaz, çekilecek ve tesbihler ile Kadir Gecesinde yapılacak ibadetler! Kadir Gecesi ibadetleri, geceyi uygun ve doğru şekilde ihya etmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kadir Gecesi ibadetleri, duaları ve namazları 27 Nisan Çarşamba gecesinde yapılmak için arama motorları aracılığıyla dini kaynaklardan öğrenilmeye çalışıyor. Peki, Kadir Gecesi yapılacak ibadetleri nelerdir, ne zaman yapılır? Kadir gecesinde okunacak dualar, kılınan namaz, çekilecek ve tesbihler ile Kadir Gecesinde yapılacak ibadetler…
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir?
Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu? Kadir gecesinde duaların kabul olması için hangi dua okunmalı, dua nasıl edilir? Kadir Gecesi duaları ve ibadetleri yoğun ilgi görüyor. Bin geceden daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gece'si ile ilgili araştırmalar devam ederken “Kadir Gecesi edilen dualar kabul olur mu?” sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki, Kadir gecesinde dua nasıl yapılır, nasıl edilir? Kadir gecesinde duaların kabul olması için okunacak dua hangisidir?
27.04.2022 Dini Bilgiler
Mübarek Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler nelerdir? İşte Kadir Gecesi’nde yapılması gerekenler!
Mübarek Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler nelerdir? İşte Kadir Gecesi’nde yapılması gerekenler! Ramazan’ın bitmesine az bir süre kala idrak edilecek Kadir Gecesi, ibadetler, dualar, zikirler ve tebihatla geçirilecek hayırlı bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı gece olarak nitelendirilen Kadir Gecesi müminler için bulunmaz fırsattır. Kadir Gecesi’ni ihya etmek için, kaza namazı kılmak; yoksa nafile namaz kılmak; tespih, tehlil ve zikirde bulunmak; işlenen günahlardan pişmanlık duyarak Yüce Allah’a tövbede bulunmak; Kur’an-ı Kerim’i çokça okumak; dua etmek; fakirleri, yetimleri, yaşlıları ve çocukları sevindirmek ve mümkünse itikâfa girmek yapılabilecekler arasındadır. Peki, Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Kadir Gecesi nasıl ibadet edilir? Kadir Gecesi’nde ne yapılır, hangi dualar okunur? İşte Kadir Gecesi’nde yapılması gerekenler!
27.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Namaz Kılmak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki namaz kılmak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.