Namaz

Namaz

Son dakika namaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan namaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını namaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Namaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan namaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.093 namaz haberi bulunmuştur. Tüm namaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü
Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Teşrik tekbirinün hükmü Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle Müslümanlar teşrik tekbiri konusunu sorguluyor. Hz. Peygamber'in (s.a.s.) uyguladığı ibadetlerden biri olarak arefe gününden bayramın son gününe kadar sürer. Tekbirler farz namazlardan sonra getirilir ve bayramın son günü ikindi namazına kadar devam eder. Söz konusu bilgiler ışığında Ramazan Bayramı’nda teşrik tekbiri var mı, teşrik tekbiri Ramazan Bayramı'nda getirilir mi? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Sorusuna yanıt aranıyor.
12.04.2024 Yaşam
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti İzmirli vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan’ın bitmesinin ardından bayram namazı için tarihi Hisar Camii'ne akın etti.
10.04.2024 Gündem
Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Güneş Tutulması namazına ne denir?
Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Güneş Tutulması namazına ne denir? 8 Nisan Güneş Tutulması bugün gerçekleşiyor. Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması sırasında namaz kılmak isteyen vatandaşlar da internette konuyla ilgili araştırmalara başladı. Güneş Tutulması'nda kılınan namaza Küsuf namazı denmektedir. Cemaatle ya da tek başına kılınabilen Küsuf namazı hakkında bilgiler haberimizde. İşte Güneş tutulması namazı hakkında detaylar...
8.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde cuma namazı sonrası dua etti. Ardından Erdoğan, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi’ni ziyaret etti.
5.04.2024 Gündem
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti Kadir Gecesi tesbih namazının kılınışı, ne zaman ve saat kaçta olduğu, kılınacak rekat sayısı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Tesbih namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi olması nedeniyle Kadir Gecesi namazı kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Kadir Gecesi namazları arasında yer alan tesbih namazı ile ilgili olarak Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı, tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta? Sorularına aranan yanıt yoğunlaştı. Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gecedir. Bu mübarek zaman diliminde, Müslümanlar Allah'ın rahmet ve mağfiretinin en yoğun olarak tecelli ettiğine inanır. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılmak, bu özel gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için önemli bir fırsattır. Peki, Tesbih namazı nedir, neden kılınır?
5.04.2024 Yaşam
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri?
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri? Ramazan ayında müslümanların merak ettiği konuların başında tilavet secdesi geliyor. Günahlardan kurtulmak için bir fırsat olarak görülen on bir ayın sultanında herkes Kuran-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya gayret eder. Ancak tilavet secdesi hakkında da araştırmalar sürer. Peki tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi nedir?
25.03.2024 Gündem
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur?
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? Sela ne zaman, saat kaçta okunur? Sorusunun yanıtı bir Cuma günü daha gündem oldu. Cuma namazına katılmak için hazırlıklarını tamamlayan Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için heyecanla minarelerden yükselen ezanı bekliyor. Ezanın ardından minarelerden yükselen salavatlar, Hz. Muhammed (sas) ve diğer peygamberler için yapılan dualarla dolu olacak.
15.03.2024 Gündem
Eski sevgilisini sırtından vurarak öldürdü, duruşmada beraatini istedi
Eski sevgilisini sırtından vurarak öldürdü, duruşmada beraatini istedi Kayseri'de eski sevgilisi Edanur Çoban'ı (18) öldüren Gökhan Çatbaş'ın (22) yargılandığı davanın duruşmasında, baba Akın Çoban, "Bu şahıs, 1 saatten fazla sırtındaki çantada tüfek ile kızımı bekliyor. İnsan sevdiğine çiçekle mi gider, tüfekle mi?" dedi.
14.03.2024 Gündem
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Ramazanın 3. günü kılınacak namaz! Ramazanın üçüncü gecesi kılınacak namaz hangisi? İşte Ramazan ayı 3 gün duası ile Ramazan 3. gün namazı
Ramazanın 3. günü kılınacak namaz! Ramazanın üçüncü gecesi kılınacak namaz hangisi? İşte Ramazan ayı 3 gün duası ile Ramazan 3. gün namazı Bugün Ramazanın ayının 3. Günü. Ramazan ayını ibadetlerle geçirmek isteyenler 3. Güne özel dua ve namaz için araştırmalarını hızlandırdı. Ramazan ayının 3. gününe girilmesiyle beraber “Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz ve duası” için yapılan sorgulamalar da arttı. Peki, Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, ramazanın 3. gün duası nedir? Ramazanın 3. gün ibadetleri ve zikirleri ile Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz…
13.03.2024 Ramazan
Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti…
Ettehiyyatü duası okunuşu, anlamı ve fazileti! Tahiyyat duası nedir, Ramazan’da Tahiyyat duası okunur mu? Ettehiyyatü duası fazileti… Ettehiyyatü duası, namaz esnasında okunan dualar arasında yer alır. İşte Ramazan'da Ettehiyyatü Duasının fazileti
11.03.2024 Dini Bilgiler
6 yaşındaki Emre'nin öldüğü kazada sürücü tutuklandı
6 yaşındaki Emre'nin öldüğü kazada sürücü tutuklandı Adana'nın Karaisalı ilçesinde 6 yaşındaki Emre Çulha'nın ölümüne, annesi Melek Çulha'nın yaralanmasına neden olan otomobilin sürücüsü Burak Aydın (29), tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde aracının lastiğinin patladığını, bu nedenle kazanın yaşandığını öne sürerken, Emre'nin babası Ahmet Çulha (47), sürücünün çok hızlı olduğu iddia edip, cezalandırılmasını istedi.
11.03.2024 Adana
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence...
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence... Tuzla'da Estetisyen Yasemin Er, çalıştığı güzellik merkezinin sahibi Abdulselam G. tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Aldığı darbeler nedeniyle çene kemiği kırılan ve vücudunda morluklar oluşan Er, hastanede önce fiziksel, ardından psikolojik tedavi altına alındı. Er'in kardeşi Yeşim Er, "Topuklu ayakkabının sesinden rahatsız olmuş. Bildiğiniz boks torbasını yumruklar gibi ablamın suratına vurmuş. Utanmadan sadece karşısına oturup sırıtarak dükkanın kapısını kilitlemiş ve 20 dakika boyunca karşısında kahkaha atmış" dedi. Yasemin Er saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdulselam G. ise kadını suçlayarak sürekli para istediğini öne sürdü.
10.03.2024 Gündem
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı?
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar, oruçla ilgili detayları araştırmaya başladı. Oruç tutarken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve orucu bozan durumların ne olduğu her sene olduğu gibi bugün de sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Oruç tutan bireylerin merak ettikleri konulardan biri de ağlamanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki, Gözyaşı dökmek (ağlamak) orucu bozar mı? Ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı?
7.03.2024 Ramazan
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi?
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? Berat Kandili, İslam takviminde önemli bir gecedir ve Şaban ayının onbeşinci gecesine denk gelir. "Berâet" kelimesinin kökeni, bir zorluktan kurtulmak ve temizlenmek anlamına gelir. Bu geceye aynı zamanda "Leyle-i Mübâreke" veya bereketli gece de denir. Ayrıca "Leyle-i Berâe", "Leyle-i sâk" (vesîka gecesi), "Leyle-i rahme" (rahmet gecesi) gibi isimlerle de anılır. Berat Kandili, Müslümanlar için duaların kabul edildiği bir zaman dilimidir. Bu geceyi ibadetle geçirmek isteyenler arayışlarını hızlandırmışlardır. Araştırılan ibadetlerden biri de 100 rekatlık namazlık namaz oldu. Peki, Berat gecesi 100 rekatlık namaz kılınır mı, Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? İşte 100 rekat namaz niyeti ve Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Sorusunun yanıtı…
24.02.2024 Gündem
Cuma namazı saati kaçta? 23 Şubat 2024 İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa il il Cuma namazı vakti
Cuma namazı saati kaçta? 23 Şubat 2024 İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa il il Cuma namazı vakti Cuma namazı saati bugün ibadetini yerine getirecek Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 'namaz saatleri takvimi' ile il il Cuma saati belli oldu. Camilere akın edecek milyonlar için İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara Cuma namazı vakitlerini haberimizde derledik.
23.02.2024 Gündem
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Temizlik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Temizlik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanların uyması gereken kuralların başında temiz olmaları gerekmektedir. İman sahibi kişilerin temiz ve düzenli olması gerektiği öğütlenmiştir. Temizlik ile ilgili de pek çok hadis bulunmaktadır. Peygamberimiz tarafından söylenen hadis-i şerifler ise Müslümanlar için her zaman yol gösterici olmuştur. 
7.02.2024 Dini Bilgiler
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti Miraç Kandili'nde süt içmek sünnettir. İslam peygamberi Hz. Muhammed göğe yükselişini anlatan Miraç gecesi, Peygamber Efendimiz 5 vakit namaz kılmıştır ve sütü tercih etmişti. Miraç kandili bugün idrak edilirken bu gece ne zaman süt içileceği sorgulanmaya başlandı. Peki, Miraç kandilinde süt ne zaman, Miraç gecesi süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi neden süt içilir, miraç gecesi süt içerken okunacak dua hangisi?
6.02.2024 Gündem
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti?
Miraç nasıl oldu? Miraç gecesi hangi ayette açıklanıyor? Hz. Muhammed'in Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti? Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak ediliyor. Kuran-ı Kerim'de de kendine yer bulan Miraç gecesi hakkında müslümanların meraklı araştırmaları sürüyor. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradann da göğe yükselmesiyle Miraç gerçekleşti. Bu kutlu günde Peygamber efendimiz dünyaya çeşitli müjdelerle döndü. İlki Namaz oldu. İşte Miraç kandilinin önemi...
6.02.2024 Gündem
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri... İftira, oldukça kötü ve dinimizce yasaklanmış bir olaydır. Ayrıca iftira hem yapan hem de kendisine iftira edilen kişiler için çok rahatsız edici bir tutumdur.
2.02.2024 Dini Bilgiler
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Sabah namazının pek çok fazileti bulunmaktadır. Özellikle sabah namazı ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler, sabah namazının önemini ve namaz sonrası yapılacak duaların önemini vurgular. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam'ın farzlarından biri olan namaz 5 ayrı zaman diliminde kılınır. Her Müslüman için namaz kılmak dini bir görevdir. 
1.02.2024 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Namaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki namaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.