Fıstık

Fıstık

Son dakika fıstık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fıstık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fıstık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fıstık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fıstık gelişmeleri de dahil olmak üzere 932 fıstık haberi bulunmuştur. Tüm fıstık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güneydoğu'nun yeşil altınında hasat zamanı! Fiyatı altınla yarışıyor
Güneydoğu'nun yeşil altınında hasat zamanı! Fiyatı altınla yarışıyorYeni mahsul Antep fıstığından önce toplanan ve ‘boz' olarak bilenen tam olgunlaşmamış iç fıstığın hasadı başladı.
24.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandıGaziantep'te babasının fıstık bahçesinden 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli, jandarma ekiplerince yakalandı.
23.07.2024Gaziantep
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vaka
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vakaİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı.
21.07.2024Gündem
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler Adana, zengin yemek kültürü ile bilinen bir şehir olup, tatlılarıyla da adından söz ettirir...
19.07.2024Adana
Altınla yarışıyor! Gaziantep'in yeşil altını yüz güldürecek
Altınla yarışıyor! Gaziantep'in yeşil altını yüz güldürecekAntep fıstığı sadece Türkiye'nin değil dünyanın tadına doyamadığı bir lezzettir. Karadeniz için fındık ne ifade ediyorsa Gaziantep için fıstık odur. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan antep fıstığının efsanesi de duyanları şaşırtıyor. Hitit Uygarlığı döneminden bu yana üretimi yapıldığı düşünülen antep fıstığının kutsal kitaplarda geçen hikayesini okuyunca şaşıracaksınız.
21.07.2024Gaziantep
Kar maskeli hırsız bankadan çıkan fıstık tüccarının parasını gasp etti!
Kar maskeli hırsız bankadan çıkan fıstık tüccarının parasını gasp etti!Gaziantep’te fıstık tüccarı İbrahim Tiken, bankadan çıkıp 3 milyon TL parayla aracına bindiği sırada yanına yaklaşan kar maskeli şüphelinin saldırısına uğradı. Tiken’e bir el ateş edip, paranın 1 milyon TL’sini gasbeden şüpheli kaçtı. Olaydan yara almadan kurtulan İbrahim Tiken’in şikayeti üzerine polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
4.07.2024Gaziantep
Gaziantep’in Haylan Kabağı Reçeli, coğrafi işaret tescili aldı! İşaretli ürün sayısı 106’ya ulaştı
Gaziantep’in Haylan Kabağı Reçeli, coğrafi işaret tescili aldı! İşaretli ürün sayısı 106’ya ulaştıGaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Gaziantep’e özgü yöresel ve kültürel değerlerin tescillenerek korunması, şehrin eşsiz lezzetlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Gaziantep Haylan Kabağı Reçeli’nin coğrafi işaret tescilini aldı.
25.06.2024Gaziantep
Antep fıstığında beyaz sinek tehlikesi! Verim kaybına yol açabilir
Antep fıstığında beyaz sinek tehlikesi! Verim kaybına yol açabilirGaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, yeşil altın olarak da adlandırılan Antep fıstığında 'var yılı' olduğunu ve bölgede 400 bin ton rekolte beklendiğini söyledi. Yiğit, iklim değişikliklerinin fıstık ağaçlarına zarar verdiğini, şu anda üreticinin en büyük endişesinin ise 'beyaz sinek' olduğunu ifade etti. Yiğit, "Beyaz sinek, ağaçlara büyük zarar veriyor. Bu sorunların önüne geçilmemesi ilerleyen yıllarda ağaçlarda oluşacak problemler fıstıkta ciddi verim kaybına yol açabilir" dedi.
25.06.2024Gaziantep
Gaziantep'te fırtına: Fıstık ağaçları zarar gördü!
Gaziantep'te fırtına: Fıstık ağaçları zarar gördü!Gaziantep'in Karkamış ilçesinde etkili olan fırtına, Antep fıstığı ağaçlarına zarar verdi. Fırtına nedeniyle ilçe merkezinde de çatı uçma ve ağaç devrilme olayları yaşanırken, Fırat Nehri'nde dev dalgalar oluştu.
25.06.2024Gaziantep
Gaziantep'te korkutan orman yangını
Gaziantep'te korkutan orman yangınıGaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Keklik Mahallesi'nde ormanlık alanda yangını çıktı. Yangın fıstık ve zeytin ağaçlarına da sıçrarken bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevler rüzgarın da etkisiyle yeni yapılan toplu konutların yakınına kadar ulaştı.
11.06.2024Gaziantep
Gaziantep denince akla baklava, fıstık ve Fatma Şahin geliyor
Gaziantep denince akla baklava, fıstık ve Fatma Şahin geliyorBir araştırma şirketinin anketine göre Gaziantep denilince vatandaşların aklına ilk olarak baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geliyor.
3.06.2024Gaziantep
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılar
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılarGaziantep Ticaret Odasının (GTO)mayısayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
30.05.2024Gaziantep
Gaziantepliler bile duymamıştır! Kutsal kitaplarda geçiyor: Antep fıstığı ve biberi efsanesi can yakıyor
Gaziantepliler bile duymamıştır! Kutsal kitaplarda geçiyor: Antep fıstığı ve biberi efsanesi can yakıyorAntep fıstığı sadece Türkiye'nin değil dünyanın tadına doyamadığı bir lezzettir. Karadeniz için fındık ne ifade ediyorsa Gaziantep için fıstık odur. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan antep fıstığının efsanesi de duyanları şaşırtıyor. Hitit Uygarlığı döneminden bu yana üretimi yapıldığı düşünülen antep fıstığının kutsal kitaplarda geçen hikayesini okuyunca şaşıracaksınız.
29.05.2024Gaziantep
Kepçe ile duvar arasında sıkışan işçi hayatını kaybetti
Kepçe ile duvar arasında sıkışan işçi hayatını kaybettiGaziantep'in Nizip ilçesinde inşaat sahasında kepçe ile duvar arasında sıkışan işçi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
25.05.2024Gaziantep
Gaziantep'in yeşil altını: Fıstık sarma hem göze hem de damağa hitap ediyor
Gaziantep'in yeşil altını: Fıstık sarma hem göze hem de damağa hitap ediyorBaklavasıyla meşhur Gaziantep'te tatlı krizine bire bir gelecek Fıstıklı Sarma yeşil rengi ve tam kıvamında şerbetiyle hem göze hem de damaklara hitap ediyor.
23.05.2024Gaziantep
Fıstıklı Nutella var mı, Fıstık ezmeli Nutella görüntüsü gerçek mi?
Fıstıklı Nutella var mı, Fıstık ezmeli Nutella görüntüsü gerçek mi?Sosyal medyada gündeme gelen Antep fıstıklı Nutella görüntüleri birçok kullanıcının dikkatini çekti. Peki, Antep fısıtklı Nutella gerçekten var mı, görüntüler gerçek mi?
22.05.2024Gündem
Gaziantep deyince akla ilk o geliyor! Adeta şifa deposu
Gaziantep deyince akla ilk o geliyor! Adeta şifa deposuGaziantep deyince akla ilk gelen, şöhreti ülke sınırlarını aşan Antep fıstığı çerez olarak tüketiminin yanı sıra, şekerleme ve tatlı sanayinde, dondurma yapımında, aroma katkısı olarak kullanılıyor. Vitamin açısından besleyici bir besin olan Antep fıstığı B ve A vitaminleri, potasyum, lif, protein, fosfor ve yağ bakımında da oldukça zengin.
23.05.2024Gaziantep
Yeni mahsül çıktı: 3 malzemeyle evde fıstık ezme yapmak kolaylaştı!
Yeni mahsül çıktı: 3 malzemeyle evde fıstık ezme yapmak kolaylaştı!Fıstık ezmesi içeriğinde çok sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık olarak bilinir. Evinizde fıstık ezmesi yapmak da yeni mahsülle birlikte oldukça kolaylaştı. 3 malzemeyle birlikte gün içerisinde tatlı bir atıştırmalığa sahip olabilirsiniz.
7.05.2024Yaşam
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 liraBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
9.04.2024Ekonomi
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş ilginç lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş ilginç lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyorAdana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
1.04.2024Adana
Adana’da 50 bin fidan toprakla buluştu! "Orman varlığını arttırmak gerek"
Adana’da 50 bin fidan toprakla buluştu! "Orman varlığını arttırmak gerek"Adana'da 50 bin fidan, 10 farklı dikim sahasında toprakla buluştu. Kökçüoğlu, yeşil vatan için herkesin üzerine düşen sorumluluk olduğunu belirtti.
22.03.2024Adana
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyorAdana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
21.03.2024Adana
Eski tekstilcinin közde pişirdiği 'fıstık bombası' tatlısına yoğun ilgi
Eski tekstilcinin közde pişirdiği 'fıstık bombası' tatlısına yoğun ilgiAdana’da 12 yıl boyunca tekstil sektöründe çalışan ve o yıllarda iş toplantıları için gidip geldiği Gaziantep’te tatlıcıları gezmeyi alışkanlık haline getiren Şimşek Korkmaz (35), yaklaşık 5 yıl önce mesleğini bırakıp tatlıcı olmaya karar verdi. Adana’da açtığı küçük imalathanesinde kendi tarifi 'fıstık bombası' tatlısıyla dikkatleri üzerine çeken Korkmaz’ın közde pişirdiği bu tatlı, ilgi görmeye başladı.
19.03.2024Adana
Adana'nın geleneksel lezzetleri: Bu tatları keşfeden bir daha unutamıyor
Adana'nın geleneksel lezzetleri: Bu tatları keşfeden bir daha unutamıyorAdana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
11.03.2024Adana
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir.
26.01.2024Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Fıstık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fıstık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.