Antep Fıstığı

Antep Fıstığı

Son dakika antep fıstığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antep fıstığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antep fıstığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antep Fıstığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antep fıstığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 297 antep fıstığı haberi bulunmuştur. Tüm antep fıstığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma
Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma Yüksek miktarda potasyum içeriyor, kan basıncını dengeliyor. Koruyucu antioksidan özelliklere sahiptir, gözleri korumada önemli bir rol oynuyor. Lif bakımından oldukça zengindir, kan şekerini dengeliyor. Yıllarca yanlış tüketmişiz ,faydasını ve lezzetini 5 katına çıkarıyor. Antep fıstığı sevenleri alerji konusunda uyaran Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat ise "Antep fıstığı tükettikten sonra kaşıntı, kabarıklık, nefes darlığı, ishal, tansiyon düşüklüğü hatta bayılma gibi bir şikayet varsa, mutlaka alerji hekimine başvurmalarını önermekteyiz" dedi.
23.07.2023 Sağlık
Bayramda kuru pastaya yoğun ilgi: Vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz
Bayramda kuru pastaya yoğun ilgi: Vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz Gaziantep’te kurban bayramının gelmesiyle birlikte pastanelerde kuru pastaya ilgi arttı.
27.06.2023 Ekonomi
Görüntüsü tartışmalara neden oluyor! Filmlere konu oldu, tabak fiyatı 90 lira
Görüntüsü tartışmalara neden oluyor! Filmlere konu oldu, tabak fiyatı 90 lira Dünya mutfakları listesinde başta gelen Gaziantep mutfağının en çok sevilen ve en önemli yemeklerinden olan 'yuvalama', görünümü nedeniyle aynı zamanda en çok kızdıran yemek oluyor. Yöre halkının yuvalama yemeğine 'çorba' diyenlere verdiği tepki film sahnelerinde de yer alıyor.
11.06.2023 Yaşam
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle damızlık hayvanların yine kesime gitme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bayraktar, "Damızlık hayvan sayısının azalmasıyla et ve süt ürünlerini daha pahalı tüketmek zorunda kalırız" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi TARIM ve Orman Bakanlığınca hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'ne, dondurmada meyve harici diğer çeşni maddeleri kullanımına da izin verildiğinden, 'meyveli dondurma' tanımı yerine 'çeşnili dondurma' tanımı eklendi. 
26.10.2022 Yaşam
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5...
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5... Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk, kırmızı et, domates, patates, limon, elma ve diğer pek çok ürünü kapsıyor. Büyük fark ortaya çıktı. Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
1.08.2022 Ekonomi
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi!
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi! Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Özel anları içinde barındıran bayram günleri birbirinden güzel yemekleri ve tatlılarıyla sofraların kurulduğu önemli günler arasında geliyor. Büyük aile sofralarının kurulacağı Kurban Bayramı için birbirinden güzel tatlılar yemekleri eşlik edecek. Henüz Kurban Bayramı için tatlısını yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden güzel hazır yufkadan yapılabilecek bayram tatlılarını sizin için derledik. Bayramda tatlı ne yapsak diyorsanız, işte Kolay, lezzetli, sütlü ve şerbetli bayram tatlı ve tarifleri!
6.07.2022 Gündem
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı...
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı... Fiyatlarla ilgili son dakika gelişmesi. Markette etiketler değişti. Et, süt, yumurta ve ayçiçek yağı dahil birçok üründe geçerli olacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziran ayında marketteki 37 ürünün 16'sında fiyat artışı, 21'inde ise fiyat azalışı yaşandığını bildirdi. Markette fiyatı en çok azalan ürünün ise yüzde 46,1 ile domates olduğunu söyleyen Bayraktar, domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 23,9 ile patatesin, yüzde 23,2 ile kabağın, yüzde 18,6 ile marulun, yüzde 17,8 ile kuru üzümün, yüzde 15,9 ile havucun, yüzde 14,8 ile tavuk etinin, yüzde 13,4 ile kırmızı mercimeğin ve yüzde 12,6 ile maydanozun izlediğini kaydetti. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Baklavada fıstık yerine ıspanak! Ayırt etmesi imkansız
Baklavada fıstık yerine ıspanak! Ayırt etmesi imkansız Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünler yeşil rengi nedeniyle ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Bunu ayırt etmek çok zor" dedi.
5.06.2022 Yaşam
Afrodizyak etkisi gösteriyor, erkeklerde cinsel gücü artırıyor! Kolesterolü düzenleyerek kalp sağlığını koruyor, yüzde 50...
Afrodizyak etkisi gösteriyor, erkeklerde cinsel gücü artırıyor! Kolesterolü düzenleyerek kalp sağlığını koruyor, yüzde 50... İçerisinde bolca antioksidan ve B 6 vitamini barındırıyor, protein miktarı çok fazla, kalori miktarı ise bir o kadar düşüktür. Düzenli olarak tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltıyor, kalp sağlığını koruyor. Yaşla ilişkili oluşan göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor, sindirim sağlığını koruyor. Deride kuruluğu gidermeye yardımcı olarak cildi güzelleştiriyor. Afrodizyak görevi görüyor, erkeklerin erektil işlevlerini yüzde 50 oranında artırıyor. Enfeksiyon ve kanser türlerinin önlenmesine yardımcı oluyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanıza yardımcı olan bu besinin faydaları...
4.06.2022 Sağlık
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler! BİM aktüel ürünler kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarıyla raflardaki yerini aldı. 24 Mayıs BİM kataloğunda bu hafta atıştırmalık ürünlere geniş yer verildi. Peki, Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24.05.2022 Ekonomi
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları! Ramazan Bayramı birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel anları içinde barındırır. Milyonlar uzun bir oruç döneminin ardından birbirinden lezzetli sofraların kurulduğu sofralarda bir araya gelecek. Birlikteliğin en özel anlarından olan sofralar ve bayramlaşmalarda yapılan ikramlar da bu özel günde daha özenli yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. Henüz bayram tatlısı yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden nefis ve lezzetli bayram tatlılarını sizin için derledik. İşte Bayram tatlısı ne yapabilirim? Bayramda tatlı ne yapsak? diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
1.05.2022 Ramazan
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400...
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400... Market ve pazar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyat farkı ortaya çıktı, sebze ve meyveye görülmemiş zam. Elma, salatalık, kabak, karnabahar, pırasa, yeşil mercimek, patlıcan, nohut, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir... Tek tek açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nisan ayında elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerinde, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti" dedi.
1.05.2022 Gündem
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır?
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır? Ramazan tatlıları iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Her ne kadar tatlıya direnmek biraz zor olsa da sunum sofralarının da baş tacı tatlılardır. Çoğu kişi iftar sofralarında geleneksel tatlıları tercih ederken kimi de modern ve yaratıcı aynı zamanda hafif tatlıları tercih eder. Ramazan ayında iftar menüsünde mutlaka olması gereken geleneksel tatlı kalburabastı tarifini sizin için hazırladık. Peki, Evde kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı malzemeleri neler? İftara tatlı ne yapsam diyenlere asla karşı koyamayacağınız, lezzetiyle damak çatlatan nefis kalburabastı tarifi…
19.04.2022 Ramazan
Ramazan'ın vazgeçilmezi kerebiç tatlısı tarifi: Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?
Ramazan'ın vazgeçilmezi kerebiç tatlısı tarifi: Kerebiç tatlısı nasıl yapılır? Ramazan ayında tüketilen geleneksel lezzetlerden biri de kerebiç tatlısı. Kerebiç yapımı ile uğraştırsa da oldukça lezzetlidir. Kerebiç yapılırken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki, Kerebiç tatlısı nasıl yapılır? İşte kerebiç tatlısı tarifi ve yapılışı…
13.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Antep Fıstığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antep fıstığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.