Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı

Son dakika Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diyanet İşleri Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyanet işleri başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.103 diyanet işleri başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm diyanet işleri başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı, kaç gün 2024? Kurban bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı?
Kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı, kaç gün 2024? Kurban bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü olacak? Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından gözler Kurban Bayramı tatiline çevrildi. Zilhicce ayının 10 - 11 - 12 ve 13. günlerinde kutlanan Kurban Bayramı tarihi bu yıl haziran ayında idrak edilecek. 2024 Kurban Bayramı tarihi…
19.04.2024 Yaşam
2024 Kurban bayramı ne zaman? Bu yıl Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor?
2024 Kurban bayramı ne zaman? Bu yıl Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Ramazan bayramını kutladığımız şu günlerde akıllarda Kurban Bayramı tarihleri de soru işareti olarak yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre 2024 Kurban Bayramı tarihi de belirlendi. Peki Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor?
11.04.2024 Gündem
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı?
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı? Mezarlık ziyareti yapacak olanların akıllarında "mezarlığa abdestsiz gidilir mi?" sorusu yer alıyor. Bugün veya yarın mezarlıklara gidip yakınlarının kabirlerini ziyaret edecekler olanlar için mezarlık ziyareti abdestsiz yapılır mı? İşte detaylar...
11.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı saatleri belli oldu
Ramazan Bayramı saatleri belli oldu Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı namazı saatlerini resmi sitesi üzerinden paylaştı.
8.04.2024 Gündem
Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı, ekmek satışı olacak mı? Bayramda fırınlar kaç gün kapalı?
Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı, ekmek satışı olacak mı? Bayramda fırınlar kaç gün kapalı? Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı? Ramazan Bayramı’nda fırınların açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.
6.04.2024 Yaşam
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur?
61 gün oruç var mı, 61 gün oruç tutmazsak ne olur? 61 gün kefaret orucu nasıl tutulur, tutulmazsa ne olur? Ramazan ayı orucunu kasten bozmanın cezasına yönelik araştırmalar Ramazan ayının gelişiyle birlikte arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı halk arasında 61 gün oruç olarak bilinen kefaretin dindeki yerini açıklarken oruç bozulunca neden 61 gün oruç tutulduğuna da açıklık getirdi. Peki, 61 gün kefaret orucu nerede yazıyor, hangi ayette geçiyor? 61 gün kefaret orucu neden tutulur, tutulmazsa ne olur? Kefaret orucunda ara verilir mi?
23.03.2024 Gündem
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi?
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi? Ramazan ayının önemli meselesi zekat ve fitre, 2024 yılında da müslümanların gündemindeki yerini aldı. Zengin müslümanların mallarının bir kısmını fakirlere vermesi anlmaına gelen zekat, hem veren de hem de alanda bazı özellik ve şartlar oluşması lazım gelir. Peki kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe fitre verilir mi?
18.03.2024 Gündem
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?
Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır? Arefe günü oruç tutmanın dinî hükümleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri hakkında merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle bayram öncesi, arefe gününde oruç tutmanın uygun olup olmadığını araştıranlar için Diyanet'in açıklamaları önem taşıyor. Peki, arefe gününde oruç tutulabilir mi? İşte, bu konuda Diyanet'in açıklamalarıyla ilgili detaylar
15.03.2024 Ramazan
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Oruç tutamayan ne kadar para vermeli? Oruç fidyesi ne kadar, kaç TL ve kimlere verilir?
Oruç tutamayan ne kadar para vermeli? Oruç fidyesi ne kadar, kaç TL ve kimlere verilir? Oruç fidyesi, oruç kefareti ya da Ramazan fidyesi olarak adlandırılan miktar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bizlere farz kılınan oruç ibadetini hastalık veya yaşlılık gibi sebeplerle eda edemeyen müminler, fıtır sadakası kadar bir parayı düşkün durumdakilere vermekle yükümlüdür. Peki, 2024 oruç fidyesi ne zaman, kimlere verilir?
10.03.2024 Gündem
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024? İslam alemi mübarek Ramazan ayını bekliyor. Oruç ibadetini yerine getirecek Müslümanlar, Ramazan ayını teravih namazıyla karşılayacak. Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar ( fecrin doğuşuna) kılınabilen nafile namazdır. Ramazan ayı 2024 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
9.03.2024 Ramazan
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür?
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür? 11 ayın sultan Ramazan ayıyla Ramazan hilali gündem oldu. 11 Mart’ta ramazan ayına başlayacağız. Müslümanlar arama motorlarına yönelerek Diyanet açıklamasına çevirdi. Peki, Ramazan hilali nedir? Ramazan hilali ne zaman görünür?
9.03.2024 Gündem
Ağız çalkalamak, gargara yapmak orucu bozar mı? DİB oruçluyken ağız çalkalama fetvası
Ağız çalkalamak, gargara yapmak orucu bozar mı? DİB oruçluyken ağız çalkalama fetvası Ramazan ayının gelişiyle birlikte pek çok konuda araştırmalar hız kazandı. Bunlardan birisi de oruçluyken ağız çalkalamak, gargara yapmaktır. Orucu bozan durumlardan sakınmak isteyen kişiler, ağız çalkalamanın orucu bozup bozmayacağı konusunu merak ediliyor.
7.03.2024 Gündem
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? DİB Ramazan'da kan testi yaptırmak orucu bozar mı?
Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? DİB Ramazan'da kan testi yaptırmak orucu bozar mı? Kan vermek ya da kan testi yaptırmak sağlık için gereklidir. Bazen doktorlar sizden kan testi isteyebilir. Bu genel bağışıklık sisteminiz ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri belirlemek için gerekidir. Ancak oruçluyken da bu olabilir. Ramazan'da kan vermek orucu bozar mı sorusu da bu yüzden akıllara gelebilir. Tahlil için kan vermek orucu bozar mı? İşte detaylar...
7.03.2024 Dini Bilgiler
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı?
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı? Balgam yutmanın orucu bozup bozmayacağı konusu merak ediliyor. 2024 Ramazan ayının gelişiyle birlikte bireyler, oruç ibadetini kazaya bıraktıracak halleri araştırmaya başladı. Balgamın yanısıra tükürük yutmak da orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Gündem
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı?
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, mart ayı hacamat takvimine göre hacamat yaptıracak olan vatandaşlar oruçluyken hacamat yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan oruç ile ilgili fetvaları sorguluyor. Peki, oruçluyken hacamat olunur mu, oruçluyken hacamat yaptırmak orucu bozar mı?
2.03.2024 Dini Bilgiler
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı Müslümanlar, fitre ve zekatın ne zaman verilmesi gerektiğini araştırıyor. İşte fitre ve zekat hakkında detaylar... 2024 Fitre ne kadar, kimlere verilir? Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için geçerli olacak fitre miktarını açıkladı.
27.02.2024 Gündem
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür? Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Ramazanın müjdecisi Berat Kandili’nde oruç tutan vatandaşlar “Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?” sorusuna yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
Cuma namazı saati kaçta? 23 Şubat 2024 İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa il il Cuma namazı vakti
Cuma namazı saati kaçta? 23 Şubat 2024 İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa il il Cuma namazı vakti Cuma namazı saati bugün ibadetini yerine getirecek Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 'namaz saatleri takvimi' ile il il Cuma saati belli oldu. Camilere akın edecek milyonlar için İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara Cuma namazı vakitlerini haberimizde derledik.
23.02.2024 Gündem
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri Şaban ayının ikinci 10 günü teşbihi ve zikirleri sorgulanıyor. Üç aylardan biri olan Recep ayının son bulmasıyla birlikte 10 Şubat 2024 tarihinde Şaban ayı başladı. Peki, bu mübarek günlerde çekilecek tesbihler neler? İşte Şaban ayı zikirleri ve tesbihleri 2024...
22.02.2024 Gündem
Ramazan'a kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak?
Ramazan'a kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hesaplanan 2024 Ramazan başlangıcı açıklanmıştı. Mübarek üç aylarının sonuncusu olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı, Müslümanlar arasında iyiliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı artıracak. Ramazan'da oruç ibadetlerini ihya edecek olan Müslümanlar, 2024 Diyanet dini günler takvimine yoğunlaştı. Peki, Ramazana kaç gün kaldı, ilk oruç ne zaman tutulacak?
19.02.2024 Gündem
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
8.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyanet işleri başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.