Antakya

Antakya

Son dakika antakya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antakya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antakya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antakya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antakya gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.497 antakya haberi bulunmuştur. Tüm antakya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüz güldüren çilek hasadı: Tarladan 70 TL'den alıcı buluyor
Yüz güldüren çilek hasadı: Tarladan 70 TL'den alıcı buluyor Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’ın bereketli topraklarında çilek hasadı devam ediyor. Bereketli hasatta çiftçinin yüzünü güldüren çileklerin kilogram fiyatı, 70 TL’den alıcı buluyor.
22.04.2024 Ekonomi
Hatay yerel seçim sonuçları: 31 Mart Mahalli İdareler seçim sonuçları açıklandı mı? Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay belediyesi hangi partiye geçti?
Hatay yerel seçim sonuçları: 31 Mart Mahalli İdareler seçim sonuçları açıklandı mı? Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay belediyesi hangi partiye geçti? Hatay yerel seçim sonuçları 2024: Türkiye 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gitti. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı yerel seçimler 81 ilde devam etti. YSK'nın seçim takvimi işledi ve partilar adaylarıyla birlikte belediye başkanlıkları için yarıştı. Deprem bölgesi seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından merakla takip edildi. Özellikle kızgın bir yarışınn hakim olduğu Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı hangi partiye geçti? İşte 2024 Hatay yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Adana
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi mi?
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi mi? Yargıtay Başkanı kim oldu? Yargıtay Başkanlığı seçiminden bugün de sonuç çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Seçimlere katılan 5 adaydan Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak ile 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylıktan çekildi. Seçimin yarın yapılacak altıncı turunda Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk aday olarak yer alacak. Peki, Ömer Kerkez kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.03.2024 Gündem
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri?
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri? 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek. Peki, 6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede, hangi illerde var? Hangi iller risk altında?
19.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek.
17.03.2024 Gündem
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz İskenderun Teknik Üniversitesi'nden (İSTE) Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz. Bizim modele göre; Ölüdeniz Fayı, Antakya'nın ya da Hatay'ın içerisine girmiyor" dedi.
10.03.2024 Gündem
2 evladını karton toplayarak okutan fedakar anne, erkeklere taş çıkartıyor! "Kadınlar her şeyi yapar"
2 evladını karton toplayarak okutan fedakar anne, erkeklere taş çıkartıyor! "Kadınlar her şeyi yapar" Hatay'da sokak sokak gezerek karton ve plastik atık toplayan fedakar anne, üniversitede eğitim gören 2 evladını okutmak için verdiği çabayla Türkiye’nin takdirini topladı.
8.03.2024 Gündem
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk Milliyet Arkeoloji Dergisi, 2023 yılında yaşanan deprem felaketin yıl dönümünde, bu ay okurlarına Hatay özel sayısını sunuyor
17.02.2024 Gündem
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar Hatay'da 6 Şubat depreminde canlarını son anda kurtaran ancak birçok yakını hayatını kaybeden MS hastası Mustafa ve Müge Şahin çifti, Kozan Belediyesi'nin düzenlediği Sevgililer Günü programında gözyaşlarına boğuldu.
15.02.2024 Adana
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Narlıca Deprem Şehitliği'ndeki çocuk mezarlarına vatandaşlar oyuncak bıraktılar
Narlıca Deprem Şehitliği'ndeki çocuk mezarlarına vatandaşlar oyuncak bıraktılar Hatay'ın Antakya ilçesindeki Narlıca Deprem Şehitliği'ndeki çocuk mezarlarına vatandaşlar oyuncak bıraktı.
6.02.2024 Gündem
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri İzzet Nazlı ile ailesi, mezarı başında anıldı. Nazlı'nın annesi Fatma Nazlı, oğlunun mezarı başında gözyaşı dökerek, "Diyecek söz yok, onları özledik. Herkes İzzet'i severdi. Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı" dedi.
6.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi  Zonguldak’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Demokrasi Platformu ile deprem bölgesindeki çalışmalarıyla akıllara kazınan maden işçileri anma programı düzenledi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, depremin yıkıma yol açtığı bölgelerde 4 bin madencinin bölgede görev yaptığını belirterek, "Türkiye bir deprem bölgesi. Tekrar bu acılar yaşanabilir, bunlara da hazırlıklı olmak lazım. 2 bin maden işçisiyle beraber arama kurtarma çalışmalarına katılacak tam teçhizatlı projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz." dedi.
6.02.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremin en çok etkilediği Adıyaman’ı uyardı. Adıyaman'ın 6 Şubat'ta kendi depremini yaşamadığını vurgulayan Görür, "O deprem, bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti” dedi.
6.02.2024 Gündem
Taha Duymaz’ın annesinden duygulandıran sözler: Benim için dün gibi
Taha Duymaz’ın annesinden duygulandıran sözler: Benim için dün gibi Asrın felaketinde Hatay’da 2 kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz’ın annesi Meryem Duymaz, evlatlarının acısını unutamadığını belirterek her gün mezarlarını ziyaret ettiğini söyledi.
4.02.2024 Gündem
Arka Sokaklar oyuncularından deprem bölgesi Antakya'ya moral ziyareti
Arka Sokaklar oyuncularından deprem bölgesi Antakya'ya moral ziyareti Kanal D ekranında 18 yıldır yayınlanan polisiye dizi Arka Sokaklar, Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan depremlerin birinci yılına özel olarak bir bölüm çekti. Dizi ekibi, Hatay’da enkazların arasında yapılan çekimler esnasında duygusal anlar yaşadı.
4.02.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
3.02.2024 Gündem
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu Depremde eşini kaybeden ve yeni doğan evladına 27 gün sonra DNA testi sonucu kavuşabilen Ayşenur Turan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ve Hatay'a geri dönmek isteyen genç kadın, "Ben bütün umudumu kaybetmiştim. Sadece evlatlarımla yaşayabileceğim bir ev istiyorum" dedi.
2.02.2024 Adana
Mehmet Öntürk kimdir? AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı 2024 kim oldu, Hatay AK Parti adayı Mehmet Öntürk nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
Mehmet Öntürk kimdir? AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı 2024 kim oldu, Hatay AK Parti adayı Mehmet Öntürk nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu, belli oldu mu, Mehmet Öntürk kimdir? Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirlenmesinin ardından kariyeri ve hayatı için yapılan araştırılar arttı. Hatay'da tarım faaliyetleri ile tanınan Mehmet Öntürk, 3 dönem AK Parti Hatay Milletvekili olarak Meclis'te görev almıştı. Peki, Mehmet Öntürk kimdir? İşte, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk nereli, kaç yaşında, evli mi? İşte Mehmet Öntürk’ün biyografisi…
18.01.2024 Gündem
Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? Müge Anlı Mehmet Ali Özdemir kimdir, nereli, Hatay Mehmet Ali Özdemir’in cenazesi bulundu mu?
Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? Müge Anlı Mehmet Ali Özdemir kimdir, nereli, Hatay Mehmet Ali Özdemir’in cenazesi bulundu mu? Müge Anlı’da aranan Mehmet Ali Özdemir olayında yeni bir gelişme yaşandı. Şüpheli şekilde ortadan kaybolan Özdemir'in intihar süsü verilerek öldürüldüğünden şüpheleniliyor. Peki, Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? Müge Anlı Mehmet Ali Özdemir kimdir, nereli, Hatay Mehmet Ali Özdemir’in cesedi bulundu mu?
16.01.2024 Yaşam
Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? Hayat Mehmet Ali Özdemir cinayeti çözüldü mü?
Mehmet Ali Özdemir bulundu mu? Hayat Mehmet Ali Özdemir cinayeti çözüldü mü? Hatay'dan kaybolan Mehmet Ali Özdemir'in kaybı Müge Anlı'da araştırılıyor. Hatay Antakya'da şüpheli şekilde ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Ali Özdemir'in ailesi kayıp ihbarıyla Müge Anlı ile Tatlı Sert'e başvurdu. Peki, Mehmet Ali Özdemir bulundu mu, Mehmet Ali Özdemir cinayeti çözüldü mü?
13.01.2024 Yaşam
Gökhan Zan milletvekili oldu mu? Gökhan Zan kimdir, hangi partiden, Gökhan Zan şu an milletvekili mi?
Gökhan Zan milletvekili oldu mu? Gökhan Zan kimdir, hangi partiden, Gökhan Zan şu an milletvekili mi? Eski Milli Futbolcu Gökhan Zan son günlerde konuşulan isimler arasında girdi. Depremden sonra CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'a sık sık tepkisini dile getiren Gökhan Zan hakkında aramalar arttı. Vatandaşlar Gökhan Zan’ın açıklamaları sonrası “Gökhan Zan milletvekili oldu mu? Gökhan Zan kimdir, hangi partiden aday, Gökhan Zan şu an milletvekili mi?” sorularına yanıt aramaya başladı.
11.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Antakya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antakya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.