Hatay

Hatay

Son dakika hatay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hatay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hatay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hatay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hatay gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.360 hatay haberi bulunmuştur. Tüm hatay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te bir çift evlilik kredisiyle yuvalarını kurdu: Yeni evlenenlere 2 yıl evlilik akademisi
Gaziantep'te bir çift evlilik kredisiyle yuvalarını kurdu: Yeni evlenenlere 2 yıl evlilik akademisiGaziantep'te yaşayan Fatih ve Zeynep Kurt çifti, 6 Şubat 2023'teki depremlerin en fazla etkilediği Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında aldıkları evlilik kredisiyle dünya evine girdi.
26.07.2024Gaziantep
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandı
41 ilde harekete geçildi! Bakan Yerlikaya: 82 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ ve Bingöl merkezli olarak 41 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen “Siberağ-2” operasyonlarında 82 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.07.2024Gündem
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulundu
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulunduHatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Geç Tunç Çağı'nın ekonomik yapısı ve devlet sistemine yeni bir bakış açısı sunacak bir tablet bulundu.
22.07.2024Gündem
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.
22.07.2024Gündem
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldı
Adana'da sıcak hava ve nem herkesi bunalttı! Caddeler bomboş kaldıAdana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunaltıyor. Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 57 ölçüldüğü Adana'da, sıklıkla kullanılan cadde ve sokaklarda sakinlik gözlendi. Mersin'de nem oranı yüzde 85'e çıktı. Hatay'da dışarı çıkanlar, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle zor anlar yaşadı. Osmaniye'de ise cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
22.07.2024Adana
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyor
Adana kavruluyor! Uzman isim uyardı: Aşırı sıcaklar sinirlendiriyorYurt genelinde hakim olan sıcak hava Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yüksek nem oranıyla birleşince vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havanın ruh sağlığını etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, “Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.
21.07.2024Adana
Atatürk Evi Müzesi
Atatürk Evi MüzesiAtatürk Adana'ya tam dokuz kez gelmiş ve 5 ayrı konutta konaklamıştır...
20.07.2024Adana
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih işlemlerine yönelik detaylar gündeme geldi. YKS ön bilgilendirme kılavuzu yayımladı. Peki, YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
19.07.2024Gündem
Hatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı
Hatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktıHatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.
16.07.2024Gündem
Antakyalı genç kız sevdiğine kavuşmak için farklı bir yol izledi! 'ilk kez böyle bir durumla karşılaştım'
Antakyalı genç kız sevdiğine kavuşmak için farklı bir yol izledi! 'ilk kez böyle bir durumla karşılaştım'Hatay'da bir genç kızın sevdiğine kavuşmak için verdiği sadaka parasının üzerine yazdığı 'Bu para benim sadakam. Lütfen bu parayı bulan bana dua etsin. Ben Alper'i çok seviyorum. Allah'ım onu bana nasip etsin. Güzel bir geleceğimiz olsun. Kavuşalım artık' ifadeleri görenleri şaşırttı.
16.07.2024Gündem
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"
Bakan Kurum Adana'da konuştu! "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu ana kadar toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.
14.07.2024Adana
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildi
Kırmızı listede aranıyordu! Taner Öğmen etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'de Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştirilen 'Bozdoğan-50' operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan Taner Öğmen olduğunu belirtti. Öte yandan diğer teröristin kimliklendirme çalışmaları sürüyor
14.07.2024Gündem
Son hava durumu raporu yayınlandı Meteoroloji'den sağanak ve sel uyarısı geldi
Son hava durumu raporu yayınlandı Meteoroloji'den sağanak ve sel uyarısı geldiSon dakika haberine göre sağanak yağışlar yurdun birçok ilinde etkili olacak. Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzlulara karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Bolu, Çorum, Ordu ve Tokat çevreleri Hatay’ın batı ilçelerinin yerel sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
13.07.2024Gündem
Balıkesir ve Hatay'da orman yangını! Havadan ve karada müdahale başladı
Balıkesir ve Hatay'da orman yangını! Havadan ve karada müdahale başladıHatay'ın Arsuz ilçesinde yerleşim alanına yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler helikopterler ile havadan müdahaleye başladı.
13.07.2024Gündem
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildi
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildiTürkiye'de bu yılın haziran yağışları, normaline göre yüzde 65, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 azaldı. Böylece Türkiye genelinde son 23 yılın en düşük haziran ayı yağışı gerçekleşti.
14.07.2024Adana
Hatay'daki 3 bin yıllık 'Musa Ağacı'na yoğun ilgi! Yurt dışından görmeye gelenler var
Hatay'daki 3 bin yıllık 'Musa Ağacı'na yoğun ilgi! Yurt dışından görmeye gelenler varHatay’da 7 buçuk metrelik gövdeye sahip olan ve 3 bin yıllık olduğuna inanılan abide 'Musa Ağacı' yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı konumunda.
11.07.2024Gündem
24 ilde Define-1 Operasyonları! 47 şüpheli gözaltında
24 ilde Define-1 Operasyonları! 47 şüpheli gözaltındaİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 24 ilde düzenlenen 'Define-1 Operasyonları'nda ülkemize ait tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine satan organize suç örgütü üyesi 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
11.07.2024Gündem
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Kayseri'deki olaylarla ilgili yeni gelişme!
Kayseri'deki olaylarla ilgili yeni gelişme!Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada "Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY müzahiri olduğu tespit edildi." denildi.
10.07.2024Gündem
Depremzede ailenin buzdolabındaki malzemeleri çaldılar
Depremzede ailenin buzdolabındaki malzemeleri çaldılarHatay'da depremzede aile hırsızlık şoku yaşadı. Kaldıkları konteynere giren hırsız, buzdolabındaki et ve gıda malzemeleri başta olmak üzere çeşitli eşyalar çaldı.
9.07.2024Gündem
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından 11 kentte 276 bin konut ve iş yerinde inşa çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Şu ana kadar 76 bin yuvamızı, vatandaşlara teslim ettik. Amacımız, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini sağlamak olacak. 2025 yılı sonuna geldiğimizde deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz” dedi.
7.07.2024Gündem
Meteoroloji 12 şehri uyardı! Gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak
Meteoroloji 12 şehri uyardı! Gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacakSon dakika uyarısı Meteoroloji tarafından geldi. Sıcaklıklar bunaltırken bir yandan da sağanak yağışlar yurdu serinletiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.
6.07.2024Gündem
Sesini değiştirerek dolandırıcılık yaptı son işinde yakayı ele verdi! İfadesi duyanlara pes dedirtti
Sesini değiştirerek dolandırıcılık yaptı son işinde yakayı ele verdi! İfadesi duyanlara pes dedirttiSesini değiştirme yeteneği ile kendisini önce ‘sekreter’, sonra ‘turizmci’ ve son olarak da ‘tatlıcı’ olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakayı ele verdi. 25 ilde çok sayıda dolandırıcılık olayından aranan, Denizli’deki ilk vurgunundan 24 saat geçmeden yakalanan şüphelinin adliyeye sevkinde verdiği cevap ise hayrete düşürdü.
6.07.2024Gündem
Depremden 149 saat sonra enkazdan çıkarıldı, Adana'da yaşamını protez bacağıyla sürdürüyor
Depremden 149 saat sonra enkazdan çıkarıldı, Adana'da yaşamını protez bacağıyla sürdürüyorHatay'da 6 Şubat 2023'teki ilk depremde yıkılan binanın enkazından 149 saat sonra kurtarılan Mustafa Esmergil, kesilen bacağının yerine yapılan protezle Adana'daki konteyner kentte yaşıyor.
8.07.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Hatay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hatay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.